Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"õllesid" - 16 õppematerjali

thumbnail
2
doc

Õluliigid ja serveerimine

Light on tavaliselt kuldse tooniga helekollane ameerika tüüpi lager õlu madala alkoholi ja kalorisisaldusega. Eesti õlleturul on light õllena esindatud Saku Light. Nisuõlu on traditsiooniline Saksa pinnapärmi õlu, mille valmistamiseks kasutatakse toorainena nisu. Õllele on omane iseloomulik maitse ning sade. Stout on jõulise värviga tüüpiline Iiri õlu. Tuntumaid stout õllesid maailmas on Guinness. Porter on pärit 18. sajandi Inglismaalt ning oli algselt tuntud eelkõige sadamatööliste õllena, sellest ka nimi. Porter on pika laagerdusajaga jõulise maitsebuketiga õlu, mille valmistamisel on kasutatud mitut tüüpi nii heledaid kui ka tumedaid linnaseid, sealhulgas karamellinnaseid. Saku Õlletehasele on mitmeid auhindu võitnud Saku Porter.

Majandus → Klienditeenindus
17 allalaadimist
thumbnail
2
rtf

BIOTEHNOLOOGIA puudused ja eelised

Vasta esitluse põhjal küsimustele. 1. Missuguseid organisme kasutatakse biotehnoloogias? Bakterid,seened GM-loomad ja -taimed.. 2. Kirjuta kolm biotehnoloogia puudust. Ajakulu vastavate organismide leidmiseks,kasvatamiseks. Tundlikkus keskonnategurite suhtes. 3. Kirjuta kolm biotehnoloogia eelist. Säästab energiat, vähem ja kahjutud jäätmed, odav tooraine. 4. Kirjuta aineid, mida saab biotehnoloogiliselt toota. Ained, mida saab biotehnoloogiliselt toota: piimatooteid, pärmitaigent, õllesid, veine, seentest saadud ensüümid kalgendavad piima, pintselhalliku abil hallitusjuustu ja salaamit, bakterite ja hallitusseente amülaasi kasutatakse siirupi tootmisel, tärklisest sahharoosi. 5. Milles seisneb probiootikumide ja prebiootikumide erinevus? Probiootikumid on head elusad mikroorganismid, mille tarvitades on tervist parandav toime, aga prebiootikumid on toidu koostisosad, mis loovad headele bakteritele meeldivat keskkonda ning halbadele halva. 6. Kirjelda 6

Bioloogia → Bioloogia
6 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Mis toidud sobivad õlle kõrvale ja mis on õlu.

Õlu Peab olema alla 0.5 % piirituse sisalduse, et olla alkoholivaba üle sele alkohoolne. Valmistamiseks: pärm, linnased (idandatud teravili), kuni 96% vesi , humala käbid . Saku õlletehas Tartu õlletehas Viru Õlu Saare õlu Õlle serveerimine Õlu peab olema võimalikult värske , enne serveerimist tuleks hoida jahedas ja hämaras ruumis. Õllet serveerides tuleb õlle valada õlle kannu või pilsneri klaasi. Klaasi tuleb hoida 45 kraadi nurga all kuni klaas on peaaegu täis , kõige lõpus keeratakse klaas sirgeks , et tekiks peale vahumüts. Mida heledam õlu seda külmemalt serveeritakse. 7 kraadi normaaltemperatuur heledal õllel. Nisuõlle serveerimise temp. 8-9 kraadi. Tume õlle toatemperatuuril serveerida. Õlleklaasi puhtus väga tähtis serveerimisel. Lauda viiakse kandikul pannakse klinedele ette. Reklaam kliendi poole , õllealused alla ,et ei määri lauda. Kui õllet ostetakse piisavalt siis menüüse vaadiõlu. Vaadiõlu eitohi liiga kaua seista 2 ...

Majandus → Klienditeenindus
5 allalaadimist
thumbnail
4
docx

KONFLIKT

Meie olime ise kained ja otsustasime osta mõned joogid, et meeled rõõmsamaks juua. Läksime siis leti juurde ja tellisime 5 õlut, maksime juba ära, kui leti juures tekkis kaklus kahe baari külastaja vahel. Klienditeenindaja läks tellimuse täitmise ajal tüli lahendama. Kui tüli oli vaibunud, hakkas klienditeenindaja tegelema muude asjadega. Jättes meid imestunult leti taha seisma. Küsisime, et kas me saaksime oma õlled ka. Ütles vabandust ning hakkas õllesid serveerima. Õlled kätte saanult hakkasime endale kohta otsima. Sellepeale klienditeenindaja hakkas karjuma, et te ei ole ju veel maksnud. Pöördusime ümber ja hakkasime asja seletama. Aga kuna ta ei andnud meile tšekki siis me seda tõestada ei saanud. Baari enda tšeki oli ta pannud kassa kõrvale. Näitasime talle siis seda tšekki, kus oli näidatud, mis summaga makstud oli. Klienditeenindaja vabandas siiralt ning lasi meil minna. Olin lahendusega rahul, sest arusaadavalt oli ta olnud

Eesti keel → Eesti keel
7 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Toitlustusettevõtete ja teenuste liigid

Iseseisvad ettevõtted võivad olla toidubaarid, spetsialiseeritud baarid (karaokebaar, jäätisebaar, pitsabaar, spordibaar, internetibaar, raamatubaar jne) või joogibaarid (pubid). veinibaarid, kokteilibaarid. Hotellides võivad olla lobby- baarid ehk fuajeebaarid, hotellides ja restoranides ka kokteilibaarid, veinibaarid jne. Baarid asuvad tavaliselt käidavates kohtades. Toidubaarid pakuvad tavaliselt suupisteid ja sageli ka sooje toite. Lisaks on suures valikus karastusjooke, õllesid, alkohoolseid jooke. Tavaliselt on need väikesed, mugava ja lihtsa interjööriga ettevõtted. Teenindus on korraldatud baarileti kaudu. Sageli tuuakse toidud lauale ja koristatakse kasutatud nõud. Hinnatase on tavaliselt keskmine. Spetsialiseeritud baarides on piiratud pakkumine. Tavaliselt on teenindus korraldatud baarileti kaudu. Võib aga olla ka väga eksklusiivse interjööri ja kõrge teenindustasemega spetsialiseeritud baare

Toit → Kokandus
98 allalaadimist
thumbnail
22
docx

Horvaatia

TALLINNA TEENINDUSKOOL Merilin Jürine KK11-PE ÜLEVAADE RIIGIST HORVAATIA Referaat Juhendaja: Helna Karu-Baher Tallinn 2014 SISUKORD ÜLEVAADE RIIGIST.........................................................................................................1 HORVAATIA.......................................................................................................................1 Juhendaja: Helna Karu-Baher..................................................................................................1 PEAMISED ANDMED..............................................................................................................3 AJALOOLISED MÕJUTUSED TEISTE RAHVUSGRUPPIDE POOLT JA MÕJUTUSTE PEAMISED AJAJÄRGUD.........................................................................................................4 PEAMISED TÄHTPÄEVAD...............

Geograafia → Geograafia
14 allalaadimist
thumbnail
14
doc

Saku õlletehas

Turismi õppetool Referaat Saku Õlletehas 2010 Sisukord...........................................................................2 Ettevõtte ajalugu ..............................................................................3 1. Saku mõisa õlleköök...................................................................................3 2. Saku Õlletehase aktsiaselts...............................................................4 3. Uue ajastu algus............................................................................5 4. Saku ­ maailma õlletootjate kõrgliigas.................................................7 Saku tootevalik.................................................................................7 Mis on õlu?................................................................................................................8 Millest õlut tehakse?..............................................................

Turism → Turism
24 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Morfoloogia, lühike ülivõrre, käändevormide seosed, paronüüm

riigihangete õnnestumine ei maksa töödelda jõi mõru ravimteed pikki videoid mõttekad koosolekud pärast kella viit naasin Helsingist vilusid põõsaaluseid tool oli nisis ei joodud õlut mõrvatud elanikke ohtlikem teelõik neid oksjoneid koka-köögitöölise koormus jäime kontsertidega rahule Peterburi, Peterburisse käsin lõpetada Õlu, õlle, õlut, õlled, õllede, õllesid laevajuhi-mehaaniku ametikoht Suhkur, suhkrut, tuhkur, tuhkrut Kosrtnat, korstnate, korstent, korstende Veensin, veenda, veennud Video, videot, videote, videoid Möönsin, möönda, möönnud Stereo, stereot, stereote, stereoid Valdama, vallanud, vallatakse Rodeo, rodeot, rodeote, rodeoid Baarmen, baarmenit, baarmenite, omas :omakse, omast, omaksesse; omaste, baarmeneid omakseid, omastesse ja omakseisse ; hrl

Eesti keel → Eesti keel
59 allalaadimist
thumbnail
13
doc

Üksikhäälikute õigekiri

OM. Õnneliku kirjaniku õnnelikude kirjanikkude OS. õnnelikku kirjanikku õnnelikke kirjanikke SISSE.Õnnelikusse kirjanikusse õnnelikudesse kirj.-sse SEES. Õnnelikus kirjanikus õnnelikudes kirjanikkes RAJAV. Õnneliku kirjanikuni õnnelikkude kirjanikeni NIM. Emb-kumb õlu emmad-kummad õlled OM. Emma-kumma õlle embade-kumbade õllede OS. emba-kumba õlut emmasid-kummasid õllesid SISSE. Emmasse-kummasse õllesse emmbadesse-kumbadesse SEES. Emmas-kummas õlles emmades-kummades õ-des RAJAV. Emba-kumba õlleni emmbade-kumbade õ-ni NIM. Õiglane kohus õiglased kohtud OM. Õiglase kohtu õiglaste kohtute OS

Eesti keel → Eesti keel
93 allalaadimist
thumbnail
16
doc

Kaubamärgid

LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtlus ja majandusarvestuse õppetool I K KÕ EESTI TOOTJATE KAUBAMÄRGID Referaat Mõdriku 2009 SISUKORD SISSEJUHATUS.....................................................................3 1. TOIDUAINED 1.1 Estover 1.2 Veski Mati 1.3 Tere 1.4 Viru Rand 1.5 Saku Õlletehas 1.6 Kalev 2. TÖÖSTUSKAUBAD 2.1 Orto Puhas Limpa 2.2 Orto Puhas kodu Sanit-M 2.3 Mayeri Pesugeel Sensitive 2.4 Suva Etno 3. KOKKUVÕTE SISSEJUHATUS Kauplemine on toiminud juba sajandeid.Algselt vahetasin inmesed kaupu teiste kaupade vastu ja hiljem võeti kasutusele juba maksevahendid. Kui preagusel ajal kaupluses singi vaadata on valik nii suur ,et paneb algselt mõtlema ,mida valida.Sama toodet pakutakse mitmelt ...

Majandus → Kaubandus ökonoomika
108 allalaadimist
thumbnail
23
doc

EL Siseturuõigus.

kunagi heaks kiita. Milline on proportsionaalne tõke? Isegi juhul, kui meedet peetakse vajalikuks olulise kaitsehuvi tõttu, peab meede olema proportsionaalne. Kui ametiasutusel on sama eesmärgi saavutamiseks võimalik valida erinevate meetmete vahel, tuleb valida selline meede, mis piirab vaba liikumist kõige vähem. Üheks tuntud näiteks on Saksamaa nõue, et õlu nime all tohib müüa ainult sellist õlu, mis on toodetud odralinnastest, humalast, pärmist ja veest. Välismaiseid õllesid, mis ei sisaldanud neid nelja koostisainet, ei tohtinud kutsuda Saksamaal õluks, mis halvendas nende müügivõimalusi. Saksamaa seisukohast oli nõue vajalik, et Saksamaa tarbijaid ei eksitataks. Euroopa Kohus leidis siiski, et sama eesmärki on võimalik saavutada ka vähem piiravamate meetmete abil, näiteks koostisosade selgesõnalise nimekirja abil5. 4.2. Kaupade vaba liikumine 5 Euroopa Kohtu otsus kohtuasjas 178/84: Euroopa Ühenduste Komisjon vs. Saksamaa Liitvabariik.

Õigus → Õigus
68 allalaadimist
thumbnail
16
docx

Eesti keele vormiõpetus

sammaldena, sõstardeta, süstaldega, tungaldesse, västardel (nõrgaastmeline ja konsonanttüveline!!!) · mitm part i-tunnuseline ja d-lõpuline, vokaaltüveline (kakraid, koonlaid, küünraid, peenraid, sõstraid, vemblaid, ätlaid) · i-mitmus üldkasutatav (kandleisse, kuplais, matraist, puntraile, tatrail, vistrailt) · õlu: õlle: õlut: õllesse: õllede: õllesid: õlledesse I PÖÖRDKOND · ühesilbilise tüvega verbid, mille ma-infinitiivi tunnuse ees on pikk vokaal või diftong · siia ei kuulu laama, muuma, määma PÕHITÜÜP VÕIMA · võima-võida-võin-võisin-võinud-võidakse-võidud · kõik I pöördkonna verbid jooma, jääma, kaema, keema, käima, leema, looma, lööma, müüma, naima, näima, pooma, saama, sööma, tooma, treima, täima, viima ja võima

Eesti keel → Eesti keel
175 allalaadimist
thumbnail
31
odt

Joogiõpetus

VESI Pakutakse mineraal, allika ja lauavett. Puhas kraani vesigi võib osutuda õigel serveerimisel väga tulusaks müügi artikliks (sidrunivesi). Euroopa standardite kohaselt peab mineraalne naturaalne vesi olema püsiva mineraalide koostisega, pumbatud looduslikult kaitstud maa-alusest allikas, mille juures toimub ka villimine. Villitud vett, mis ei vasta nendele nõuetele, kuid peab samuti olema puhas ja bakterioloogiliselt ohutu, tuleb Euroopa standardite kohaselt nimetada allikaveeks (springwater) või laua veeks (table water). Naturaalse mineraalvee koostis sõltub pinnasest, läbi mille vesi filtreeritakse. Soola sisalduse järgi jaotatakse mineraalveed kolme rühma: 1. väga madala mineraalide sisaldusega (mineraal soolade sisaldus alla 50 mg 1 liitri kohta. 2. madala mineraalide sisaldusega (oligo mineral) (mineraal soolade sisaldus alla 500 m...

Toit → Joogiõpetus
193 allalaadimist
thumbnail
26
docx

Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused

Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused 1.Toidukaupade keemiline koostis, vitamiinid ­ rasvas ja vees lahustuvad. Keemiline koostis 1. anorgaanilised ained: vesi, mineraalained; 2. orgaanilised ained: süsivesikud, rasvad, valgud, fermendid, vitamiinid, värvained, happed, parkained jne. Vesi · vaba (piimas, mahlas, õlles, lihas jne) · seotud (katsudes kuivad toiduained) Süsivesikud · suhkrud · kestained ehk tselluloos süsivesikud jagunevad kolme rühma: monosahhariidid ­ glükoos, fruktoos oligosahhariidid ­ sahharoos, laktoos, maltoos polüsahhariidid ­ taimedes leiduv tärklis, loomne tärklis glükogeen Rasvad ehk lipiidid · taimsed · loomsed Valgud ehk proteiinid · täisväärtuslikud · mittetäisväärtuslikud Vitamiinid · vees lahustuvad · rasvas lahustuvad Mineraalained · makroelemendid - naatrium, kaalium, magneesium, kaltsium...

Toit → Toit ja toitumine
103 allalaadimist
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

 toidubaarid;  joogibaarid: pub, veinibaar, kokteilibaar;  spetsialiseeritud baarid: karaokebaar, jäätisebaar, pitsabaar, internetibaar, spordibaar, raamatubaar jne. Hotellides võivad olla fuajeebaarid (lobby-baarid), kokteilibaarid, veinibaarid. Need asuvad tavaliselt käidavates kohtades. Toidubaarid:  Need on tavaliselt väikesed, milles on mugav ja lihtne sisustus.  Pakuvad suupisteid ja sooje toite.  Pakuvad suures valikus on karastusjooke, õllesid, alkohoolseid jooke.  Teenindus on baarileti kaudu.  Toidud tuuakse sageli lauale ja koristatakse ka kasutatud nõud.  Hinnatase on keskmine. Spetsialiseeritud baarid:  Teenindus on baarileti kaudu.  Pakuvad piiratud valikus suupisteid ja jooke. Pubid:  Tavaliselt väikesed ja hubased, sisustus on lihtne ja vastupidav.  Pakuvad õllesid, karastusjooke, alkohoolseid jooke, segujooke, kokteile, kuumi jooke.

Majandus → Analüüsimeetodid...
50 allalaadimist
thumbnail
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

turismiettevõtluse spetsialiseerumise lõpueksami märksõnad Teeninduspsühholoogia 1. Teenindusühiskonna ja majanduse areng Teenindusühiskonna tekke ja kasvu peamised põhjused tulenevad ühiskonna ja töömaailma muutustest: Kasvav jõukus ­ suurem nõudlus teenuste järele nagu kodu koristamine, akende pesemine jm mida varem tehti ise. Vaba aja väärtustamine ­ suurem nõudlus reisi, SPA, toitlustusteenuste järele. Suuremad eluootused ­ suurem nõudlus hooldekodude ja tervishoiuteenuste järele Vajaduse kasv teeninduslike oskuste järele. Toodete suurem kompleksus ­ suurem nõudlus remondi ja parandusteenuste järele. Kasvav komplitseeritus igapäevaelus ­ suurem nõudlus abielunõustajate, advokaatide, maksunõustajate, töönõustajate järele. Kasvav tähelepanu ökoloogiliste ja säästva arengu küsimustele ­ suurem nõudlus. bussiteenuste ja autorendi järele isikliku auto kasuta...

Turism → Turismiettevõtlus
114 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun