Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Vana-Rooma meelelahutus (1)

5 VÄGA HEA
Punktid

Lõik failist

Jakob Westholmi Gümnaasium

Meelelahutus
Vana - Roomas
Referaat


Jaana
Junolainen
11a

Tallinn 2009
Sissejuhatus
Vabariigiaegses Roomas 5.-1. saj eKr olid meelelahutus, vaatemängud ja võistlused kodanike jaoks väga tähtsal kohal. Töö tegemine oli vabade ja jõukate roomlaste jaoks alandav ning sellega tegelesid ainult orjad, võõramaalased ning vaesemad kodanikud.
Rooma keisrid pakkusid rahva lõbustamiseks areenidel väga suurejoonelisi meelelahutusi. Suured inimhulgad tulid kokku, et vaadata näitemängu, sõjavankrite võidukihutamisi või veelgi julmemaid vaatemänge - gladiaatorite surmavõitlusi.
Mõnikord lasti metsloomadel surmamõistetud ja relvastamata kurjategijaid pealtvaatajate lustiks lihtsalt lõhki

Vasakule Paremale
Vana-Rooma meelelahutus #1 Vana-Rooma meelelahutus #2 Vana-Rooma meelelahutus #3 Vana-Rooma meelelahutus #4 Vana-Rooma meelelahutus #5 Vana-Rooma meelelahutus #6 Vana-Rooma meelelahutus #7
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 7 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2010-03-28 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 39 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Jannnnu Õppematerjali autor
Vana-Rooma tähtsamad meelelahutused

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
19
ppt

Gladiaatorid ja muud meelelahutajad Vana-Roomas

viskamine areenile. Korraga võistles 4 kaarikut. Kergemaks eristamiseks kanti erinevat värvi tuunikaid. Võitja oli see, kellel õnnestus esimesena ületada valge joon korraldajate loozi kohal. Kaarikud paiskusid pöördekohtades tihti kummuli, vigastades võistlejaid. Ohutuse huvides kandis iga hobusejuht vöö vahel nuga, et õnnetuse puhul läbi lõigata ohjad, mis teda rataste alla kiskusid. Võidu puhul ootas võistlejat suur rahaline autasu ja ka kuulsus mitte ainult Rooma linnas, vaid ka kogu Itaalias. Nende kuulsusest ihaldasid osa saada isegi keisrid. Keiser Nero võttis isiklikult osa võidusõitudest, kus võit oli talle loomulikult tagatud. Täname tähelepanu eest!

Informaatika
thumbnail
39
odt

Ajalugu muusikaajalugu ja kunstiajalugu üleminekueksam 10. Klass

Kreeka kultusmuusika oligi seotud eelkõige Apolloni ja Dionysosega. Dionysose pilliks oli aulod, mis matkib inimhäält. Müüt räägib, et Apollon ja Marsyasel (Dionysose pillipuhuja) oli võistlus, milles vastandusid muusika kaks põhiprintsiipi: apollonlik (korrastatud ja harmooniline) ning dionüüsoslik (ekstaatiline ja meeleline). Võitis Apollon. Dionysose kultusest sündis veel ka tragöödia, millest sai keskne zanr. Pilet nr. 8- Vana-Kreeka ja Vana-Rooma võrdlevalt Vana-Kreeka ja Vana-Rooma võrdlevalt: Võrdlus Kreeka ja Rooma skulptuurikunsti vahel. Sarnasused ja erinevused koos näidetega. Rooma linn. Romulus ja Remus. Kolloseum. Kontrapost. Etruskid. Klassikalise Kreeka maalidest on säilinud võrdlemisi vähe ning skulptuure tuntakse vaid Rooma koopiate või kirjalike kirjelduste kaudu. Kreeka skulptuur nagu arhitektuurgi tekkis egeuse kunsti traditsioonide alusel, mis säilisid Kreetal, kandusid sealt Peloponnesosele ja arenesid edasi

10.klassi ajalugu



Kommentaarid (1)

Ints92 profiilipilt
Ints92: Väga palju kasulikku infot.
15:59 28-11-2010



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun