Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Vaikelu eelkäijad ja õitseng (0)

5 VÄGA HEA
Punktid
Elu - Luuletused, mis räägivad elus olemisest, kuid ka elust pärast surma ja enne sündi.
Vasakule Paremale
Vaikelu eelkäijad ja õitseng #1 Vaikelu eelkäijad ja õitseng #2 Vaikelu eelkäijad ja õitseng #3 Vaikelu eelkäijad ja õitseng #4 Vaikelu eelkäijad ja õitseng #5 Vaikelu eelkäijad ja õitseng #6 Vaikelu eelkäijad ja õitseng #7 Vaikelu eelkäijad ja õitseng #8 Vaikelu eelkäijad ja õitseng #9 Vaikelu eelkäijad ja õitseng #10 Vaikelu eelkäijad ja õitseng #11 Vaikelu eelkäijad ja õitseng #12 Vaikelu eelkäijad ja õitseng #13 Vaikelu eelkäijad ja õitseng #14 Vaikelu eelkäijad ja õitseng #15 Vaikelu eelkäijad ja õitseng #16
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 16 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2015-05-26 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 8 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Anna Produkt Õppematerjali autor
Natüürmort ehk vaikelu (prantsuse keeles nature morte 'surnud loodus') on elutu looduse ja esemete kujutamine kunstniku poolt seatud kompositsioonis.
Natüürmorti võib jaotada kujutatu põhjal alaliikideks: lille- ja viljademaal, kalad ja jahitrofeed, vanitas–tüüpi vaikelud ning einevaikelud.
Natüürmorte võib leida juba Vana-Egiptuse sarkofaagidelt. Usuti, et sarkofaagil kujutatud esemed muutuvad teispoolsuses reaalsuseks ja surnu saab neid siis kasutada. Natüürmorte on leitud ka Pompei ja Herculaneumi seinamaalidelt.
Kuigi nüüdisaegseset vaikelu vaadeldakse 17 sajandist, on sellest ka varasemaid jälgi olnud Kreekas.

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
27
pptx

Vaikelu eelkäijad ja õitseng

Vaikelu eelkäijad ja õitseng Mis on vaikelu? · Natüürmort ehk vaikelu (prantsuse keeles nature morte 'surnud loodus') on elutu looduse ja esemete kujutamine kunstniku poolt seatud kompositsioonis. · Natüürmordi kui maalizanri kujutamisvaldkonnaks on ajalooliselt olnud puu- ja aedviljad, lillekimbud vaasis, tarbeesemed, hinnalised väärtasjad, jahisaak ja kalad ning erinevad kompositsioonid muusikariistadest, raamatutest, nipsasjakestest, küünaldest vms esemeist. Vaikelu algus · Natüürmorte võib leida juba Vana-Egiptuse

Kunstiajalugu



Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun