Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Tarbimine (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

Anti Samsonov, Mihkel Treufeldt,  Robin  Mõttus, Otto  Abel
Tarbimine
Üllatus?
 Meie üllatuseks on see, et peamine 
tootmismaa on Eesti
 Kõige kaugem – USA ja Prantsusmaa
 Kodust pärit toidu osakaal on suur
Kaugelt pärit tooted. 
Miks?

 Parem maitse (Norra  lõhe )
 Harjumus  antud toodet tarbida
 Eestis ei toodeta sellist toodet
 Juhuslikult sattus ostukorvi
Ostueelistus
 Põhjuseks, miks antud toode valiti on 
peamiselt hind
 Siis maitse
 Ja jälle sattus juhuslikult korvi
Keskkonnasõbralikud 
tooted

• Kodused tooted ja mõned ka poest
Keskkonnasõbraliku
45%
d
55%
Tavalised
Pakendid
 Pakendatud kaupa oli 55%
12%
20%
Kilekotid
20%
Klaastaara
Plasttaara
Plastikpakend
48%
Tervislikkus

Vasakule Paremale
Tarbimine #1 Tarbimine #2 Tarbimine #3 Tarbimine #4 Tarbimine #5 Tarbimine #6 Tarbimine #7 Tarbimine #8 Tarbimine #9 Tarbimine #10 Tarbimine #11 Tarbimine #12 Tarbimine #13 Tarbimine #14
Punktid 100 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 100 punkti.
Leheküljed ~ 14 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2014-10-19 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 8 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor RMottus Õppematerjali autor

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
62
doc

Toiduained

KAUBAÕPE. TOIDUKAUBAD 1.ÜLDOSA 1.1. Toidukaupade omadused Toidukaubad on toit, mida ostetakse ja müüakse hulgi- või jaekaubanduses, toitlustusettevõtetes või eksporditakse või imporditakse. Toit ­ toiduained ja toiduainete segud ­ on mõeldud inimesele söögiks või joogiks töötlemata või töödeldud kujul. Toidukaupade kaubaõppe aineks on toidukaupade tarbimisomadused ning liigitamine ja sortiment. Toidukaupade tarbimisomadused jagunevad sensoorseteks, füüsilisteks, toitelisteks, funktsionaalseteks ja hügieenilisteks. Sensoorsed ehk organoleptilised omadused on määratletavad meeleorganite abil. Nendeks on maitse, lõhn, kuju, värvus, konsistents (kompimise teel määratletav omadus) jt.. Füüsilised omadused on elastsus, poorsus, lahustuvus, sulamis- ja tahkumistemperatuur jt.. Toitelised omadused tulenevad keemilisest koostisest, mis määravad ära toidu toiteväärtuse. Funktsionaalsed omadused on pakend, säilitamise- ja transpordi

Toitumisõpetus
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

Programm „Kutsehariduse sisuline arendamine 2008-2013“ SIRJE REKKOR ANNE KERSNA ANNE ROOSIPÕLD MAIRE MERITS TOITLUSTUSE ALUSED KOHANDANUD: ANA KONTOR 2013 1 SISUKORD 1. Toitlustusettevõtete ja teenuste liigid 4  Toitlustusettevõtete tüübid ja äriideed 4  Kiirtoiduettevõtted 6  Kohvikud 8  Sööklad ja teised suurköögid 10  Restoranid 13  Baarid 19  Catering-ettevõtted 21 2. Toitumise alused

Analüüsimeetodid äriuuringutes



Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun