Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse Registreeri konto

Maiustused - TOIDUKAUP (0)

1 Hindamata
Punktid

Esitatud küsimused

  • Millised tooted on müügil diabeetikutele ?
  • Mis on nende eripära ?
  • Milliste tunnuste järgi saab liigitada karamelle ?
  • Mida kasutatakse marmelaadi tarretamiseks ?
  • Millest valmistatakse sefiiri ja milliste tunnuste alusel saab sefiiri liigitada ?
  • Millest valmistatakse halvaad ?
  • Miks on nimetus kamasokolaad asendunud nimetusega kamatahvel ?
  • Millised on valge sokolaadi koostisosad ?
  • Millist sokolaadi nimetatakse dessertsokolaadiks ?
  • Millised on sokolaadi säilitustingimused ?
  • Milliste tunnuste alusel saab liigitada närimiskumme ?
  • Mille poolest erineb närimiskompvek närimiskummist koostise eripära ?
  • Millist maiustust nimetatakse toffee-ks ?
  • Millest valmistatakse martsipani ?
  • Mis on linnupiim" ?
  • Milist kompvekki nimetatakse pralineekompvekiks ?
  • Mis on pumatikompvek ?
Maiustused - TOIDUKAUP #1 Maiustused - TOIDUKAUP #2
Punktid 100 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 100 punkti.
Leheküljed ~ 2 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2014-04-25 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 6 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor vikiolenju16 Õppematerjali autor

Märksõnad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
24
doc

ŠOKOLAAD

Tartu kutseharidus keskus Majandus ja toitlustus osakond ŠOKOLAAD Referaat Tartu 2013 SISUKORD 1 1. Sissejuhatus..................................................................................................................3 2. Ajalugu.........................................................................................................................4 2.1. Varajane ajalugu...............................................................................................4 2.2. Euroopa ajalugu.............................................................................................4-5 3. Tume šokolaad..............................................................................................................6 3.1 Tume šokolaad tervisele..................................................................................6 4. Piimašokolaad.........................................................

Toit ja toitumine
thumbnail
26
docx

Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused

· Roseesool ­ on suure rauasisaldusega, · Kossersool ­ lisandivaba sool, mida kasutatakse eksklusiivses kulinaarias ja mõnes rahvusköögis (juudid) · Nitritsool ­ lihatööstuses kasutatav keedusool, millele on lisatud nitritit. · Natusal ­ Soomest pärit soolaasendaja Ürdisoolad, maitsesoolad - koosnevad põhiliselt 40% soolast ja sinna lisatud peenestatud maitsetaimedest ja ürtidest. 18. Maiustused. Sokolaad. Kakao tootmine. KOMPVEKID 1. Sokolaadikompvekid - eri täidiseliikidega kompvekid, mis on kaetud sokolaadiglasuuriga Pralineekompvekid - täidiseks pralineemass, mille põhikomponentideks on suhkur, pähkel ja rasvaine Vahvlikompvekid - täidiseks küpsetatud vahvlilehed, vahel erinevad kreemid Pumatikommid ­ täidiseks suhkru, siirupi, vee ja maitse- ning lõhnaainete ühtlane segu

Toit ja toitumine
thumbnail
45
docx

KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST

Hüdrogeenitud rasvad (trans-rasvad) - ei kuulu samuti otseselt E-ainete kategooriasse, kuid nende kestev tarbimine on oluline südame- ja veresoonkonna haiguste põhjustaja. Oma olemuselt on hüdrogeenitud rasv tahkestatud taimeõli; tervisele ohtlik on aga see meetod, kuidas seda valmistatakse. Hüdrogeenitud rasvu leidub toodetes, kus kasutatakse margariini (mitte segi ajada võiga) - erinevad küpsetised ja kondiitritooted, maiustused aga ka paljud kohukesed ja loomulikult ka margariin ise, mida kasutatakse leivamäärdena. Tervise seisukohast on parem kasutada leivamäärdena ning küpsetistes ehtsat võid mitte margariine, mis põhjustavad veresoonte lupjumist ning sisaldavad lisaks tans-rasvadele säilitusaineid ning sünteetilisi antioksüdante. Hüdrogeenitud rasvade peamine kasutamispõhjus valmistoodetes on nende odavus, pakkumaks tarbijale

Toitumine
thumbnail
28
doc

Lisaained toidus

Sisukord Sissejuhatus............................................................................................................... 3 Mis on lisaained?........................................................................................................ 4 Kas lisaained on ohutud? Toidu lisaained on ohtlikkuse seisukohast toidumürgistuste, tasakaalustamata toitumise, tööstuslike saasteainete , toiduainetest looduslikult esinevate mürgiste ainete ja pestitsiidide järel alles kuuendal kohal. See aga ei tähenda, et toidu lisaainetele ei pöörata piisavalt tähelepanu. Tootja peab tervishoiuorganitele teatama, et toidu lisaaine toimib efektiivselt. Lisaainet peab olema võimalik valmis toiduaines määrata ning ta ohutus peab olema tagatud. Lisaainete ohutust kontrollitakse loomkatsetega ja kui avastatakse mingi oht, on toiduainetesse lubatavad hulgad 100 korda väiksemad nendest , mis loomkatsetes ei tekita enam ohtu. Samal ajal võivad mõned looduslikud toiduained sisaldada ne

Toiduainete ja toitumisõpetuse...
thumbnail
80
docx

Toidukauba õpimapp

ühtlasemalt ja hõlpsamini. Tahkudes jääb kuvertüür kaunilt läikivaks. Kuvertüür on suurepärane justsokolaadikaunistuste tegemisel,sokolaadikihiga katmisel ning nendes magusroogades, kus sokolaad on põhikomponendiks. Sobib hästi kulinaarseks kasutamiseks kodus - nendest saab komme valmistada või teha sokolaadifondüüd. Müügil on neid erinevates variantides: mõrumagusad, poolmagusad, piimasokolaadid, valged sokolaadid. 8. KOMPVEKID JA MUUD MAIUSTUSED. Komm ehk kompvek on väike magus suupiste, maiustuste hulgas kõige väiksem (enamasti söödav ühe ampsuga). Kuigi eesti keeles eristatakse ka väikeste

TOIDUAINETE SENSOORSE...
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

 50 g väherasvast liha või  2 viinerit või  3 viilu vorsti või  50 g maksapasteeti või  50 g kalafileed või  100 g räime või  25 g soolakala või  25 g kalakonservi või  1 muna IV põhikorrus ehk lisakorrus: suhkur, maiustused, õlid/toidurasvad Toitainerühm Ühe portsjoni kogus Päevane soovitatav kogus Suhkur, 1 portsjon on kas 2-4 portsjonit maiustused,  2 tl suhkrut või  2 tl mett või  2 tl moosi või  2 küpsist või  10 g šokolaadi või

Analüüsimeetodid...
thumbnail
13
ppt

Viis šokolaadi

Viis sokolaadi Sisukord: · Kinder Chocolate · Kalevi piimasokolaad · Kit Kat-i vahvlipulgad piimasokolaadis · Milka Lufee õhuline piimasokolaad · Snickers Kinder Chocolate: Piima sokolaaditahvel piimja täidisega. · Koostis: Piimasokolaad 40%, suhkur, piimapulber, kakaovõi, kakaomass, sojaletsitiin, lõhna- ja maitseained, suhkur, lõssipulber, taimsed rasvad, vee sisalduseta või. · Piima kuivainet 33% · Kakao kuivainet 13% Toiteväärtus 100g: Toiteväärtus: Tahvel: Energiat: Kcal/k 100 g 12,5 g % J Valke: g 8,8 70/290 4 Süsivesikuid: g 53 6,6 2 Millest suhkrud: g 52,5 6,6 2 Tähendused: Rasvu: g

Keemia
thumbnail
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

turismiettevõtluse spetsialiseerumise lõpueksami märksõnad Teeninduspsühholoogia 1. Teenindusühiskonna ja majanduse areng Teenindusühiskonna tekke ja kasvu peamised põhjused tulenevad ühiskonna ja töömaailma muutustest: Kasvav jõukus ­ suurem nõudlus teenuste järele nagu kodu koristamine, akende pesemine jm mida varem tehti ise. Vaba aja väärtustamine ­ suurem nõudlus reisi, SPA, toitlustusteenuste järele. Suuremad eluootused ­ suurem nõudlus hooldekodude ja tervishoiuteenuste järele Vajaduse kasv teeninduslike oskuste järele. Toodete suurem kompleksus ­ suurem nõudlus remondi ja parandusteenuste järele. Kasvav komplitseeritus igapäevaelus ­ suurem nõudlus abielunõustajate, advokaatide, maksunõustajate, töönõustajate järele. Kasvav tähelepanu ökoloogiliste ja säästva arengu küsimustele ­ suurem nõudlus. bussiteenuste ja autorendi järele isikliku auto kasutamise a

Turismiettevõtlus




Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun