Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse Registreeri konto

Lühiuurimistöö Saia hallitus (0)

5 VÄGA HEA
Punktid

Esitatud küsimused

  • Millistes tingimustes hallitab sai kõige kiiremini ?
Vasakule Paremale
Lühiuurimistöö Saia hallitus #1 Lühiuurimistöö Saia hallitus #2 Lühiuurimistöö Saia hallitus #3 Lühiuurimistöö Saia hallitus #4 Lühiuurimistöö Saia hallitus #5 Lühiuurimistöö Saia hallitus #6 Lühiuurimistöö Saia hallitus #7
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 7 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2012-10-17 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 45 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Mihkel J Õppematerjali autor

Märksõnad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
4
doc

Uurimustöö saiast

SAIA MUUTUMINE ERINEVATES TINGIMUSTES SISSEJUHATUS Teaduslik uurimus ,,Saia muutumine erinevates tingimustes" annab lugejale ülevaate saia muutumise protsessidest erinevas keskkonnas. Töö ülesandeks on vaadelda, et millisel niiskustasemel muutub sai kõige kiiremini. Hüpoteesiks püstitan, et sai, mis on vähe niiskes õhus, kuivab kiiremini. Ning sai, mis on kilekotis, läheb hallitama. 1. SAI Perenaise sai, mis on ostetud 7. aprillil, sisaldab endas valge nisujahu, vett, taimset õli, suhkurt, pärrmi, keedusoola. Sai on tavaliselt valget värvi või kreemjas. Värske sai on veniv ning elastne. Üks tähtsamaid nisujahu omadusi on gaasitekitamise võime. Pärmitaignas käärivad suhkrud. Käärimisel eraldub süsihappegaas, mis kobestab tainast. Taina käärimisel paljunevad pärmiseened ja kääritavad suhkruid. Seetõttu suureneb taigna maht. Käärimiseks on soodsaim temperatuur +25°C 1

Bioloogia
thumbnail
15
docx

Uurimistöö - Windows ja Linux

Operatsioonisüsteemi arendati IBM PC-ga ühilduvatele arvutitele, mis põhinesid Intel x86 - tüüpi protsessoritel. Edaspidi toodeti kõik Windows'id just sellele riistvaraplatvormile. Juba mõne aasta möödudes, 1987, avaldas Microsoft uue Windowsi versiooni -2.0, mis tõi küllaltki vähe muutusi. Peamiseks uuenduseks olid kattuvad aknad ja keerukamate kiirklahvide teke. Alles 1990. aastal välja lastud Windows 3 täiustas kasutajaliidest ja disaini. See sai võimalikuks tänu arendatud virtuaalsele mälule ning virtuaalsetele draiveritele. Palju veaohtlikke operatsioone kirjutati C-st ümber assembly keelde. Windows 3 oli Windows'ide esimene suur edu, poole aasta jooksul müüdi üle maailma enam kui 2 miljonit koopiat. 1995. aastal avaldas Windows järgmise operatsioonisüsteemi ­ Windows 95, 1998. aastal Windows 98. Windows 95 oli revolutsiooniline toode, see polnud mõeldud asendama

Operatsioonisüsteemid
thumbnail
9
docx

Uurimustöö: Erinevate niiskustingimuste mõju hallitusseente arengule

SAKU GÜMNAASIUM Erinevate niiskustingimuste mõju hallitusseente arengule uurimistöö Saku 2012 Sisukord Sissejuhatus Uurimistöö on kirjutatud teemal ,,Hallitusseened". Teema sai valitud suure huvi tõttu hallitusseente vastu. Teavet nendest sain internetist, kus oli erinevaid artikleid ja uurimusi. Töös uurin, mis täpsemalt on hallitusseened ja mis liike hallitusseeni on olemas, samuti mida võivad hallitusseened inimesele põhjustada ja kuidas neid ennetada. Töö eesmärk on teada saada, kuidas tekivad hallitusseened ja kuidas võivad nad inimesele ohtlikud olla. Viin läbi katse, mille käigus kasutan kolme saia tükki, milles katsetan, kuidas mõjuvad erinevad

Bioloogia
thumbnail
4
doc

Uurimistöö- Erinevate niiskustingimuste mõju hallitusseente arengule

........................................................................................................ 4 2 Sissejuhatus Käesolevas uurimistöös uurin hallitusseente omadusi, arengut ja seda soodustavaid keskkonnategureid ning hallitusseente rolli inimese elus. Kõige enam pööran tähelepanu hallituse arenguks vajalikele keskkonnatingimustele ja viin läbi ka sellekohase katse. Antud teema sai valitud tänu koolis läbiviidud katsele, kus pidime jälgime hallituse arengut erinevate niiskuskogustega katseklaasides. Teema on kasulik sellepärast, et saada aru miks ja millal lähevad kodus toiduained hallitama (näiteks sai ja leib) ning kuidas seda teinekord ära hoida. Uuringu viisime läbi katsemeetodil, kus vaatlesime katse tulemusi iga kindla aja tagant. Vaatlesime katset 17.09.2012-26.09.2012 ja tegime igal vaatluspäeval märkmeid toimunu kohta

Bioloogia
thumbnail
2
doc

Saia hallitus

Keily Türnpu 11b Uurimustöö plaan Kas saiade hallitamise kiirus sõltub temperatuurist? Uurimusobjekt: saiad Muutuja: temperatuur Taustinfo: Sai on puhtast nisujahust valmistatud ja pärmi abil kergitatud taignast küpsetatud, reeglina pätsikujuline pagaritoode. Kuidas reageerib sai temperatuurile, niiskusele ja päikesevalgusele? On tõestatud ka see, et sai hallitab suvel kiiremini kui talvel. Näiteks: Kui Tallinna peenleib jätta 25º kuumuse kätte, hakkab sellel hallitus tekkima 5 päeval. Hüpotees: Saiad hakkavad kiiremini hallitama soojemas kohas kui külmas kohas. Saiade puhul oleneb ka see, kui suur on õhuniiskus toas ja kas saiakott on avatud või mitte. Hüpoteesi kontrollimise osa Meetodi kirjeldus: Tegemist on katsega

Bioloogia
thumbnail
14
docx

Mikrobioloogilisi toidumürgitusi põhjustavad bakterid ja hallitused

eluliselt olulised funktsioonid, eelkõige hingamine. 2. Hallitused 2.1 Aspergillus - hallitusseen , mis tekitab haigusi nii inimestel, kui ka loomadel. Võib põhjustada limaskestade ärritusi ja ka raskemaid sümptomeid. Sümptomid: palavik, kõha, valu rinnas või õhupuudus. Kui hallitusseente eoseid Pilt 7 Aspergillus satuvad hingamisteedesse ja kopsu võib areneda kpsupõletik. 2.2 Penicillium- valge hallitus, mida kasutatakse piimatoodete hapendamisel. Penicillium on ka meie kõige tavalisem moosipurgi- hallitus, samal ajal on ta looduses oluline mullaseen, ta aitab moodustada humiinaineid põllu- muldades ja rabamuldades. 6 Pilt 8 Penicillium 2.3 Fusarium- Anomorfsed halliusseened. Pilt 9 Fusarium

Bioloogia
thumbnail
12
docx

Bakterid ja hallitusseened

verejooksu ja halvimal juhul ka vähktõbe. Hallitanud toidu söömine raskel näljaajal on põhjustanud surmajuhtumeidki. Hallitanud toitu ei tohi tarvitada ise ega seda loomadele sööta, sest hallituse tekitatud mürgid mõjuvad ühtviisi kõigile elusolendeile. Vastuabinõud Importtoiduainete kvaliteeti peaksid kontrollima tollilaborid, et riknenud kraam ei satuks müüki. Koduses majapidamises tuleb endal hoolas olla. Mahlapudelisse või keedisepurki ei ilmu hallitus juhuslikult. Hallituse eoseid leidub kõikjal ning seepärast peab hoidistamise ajal piinlikku puhtust pidama. Mahla ja moosi ei tasu kaua säilitada. Kõige parem, kui tagavara lõpeks enne uut saaki. Ja mitte kunagi ei sobi hallitanud mahla või moosi veini kääritamiseks kasutada, sest käärimine ei kõrvalda mürke. Rõske hoiuruumi tuulutamine ja desinfitseerimine hoiab ära niiske taara saastumise ja hallituse ülekandumise toidule

Kokandus
thumbnail
10
doc

"Hallituse mõju inimorganismile"

Uurimistöö Teele Meister & Marit Iila 10.I klass Juhendaja Õp Kadi Kivilo Noarootsi 2010 Sisukord Sissejuhatus.......................................................................................................................3 Mis on Hallitus?................................................................................................................4 Hallituse mõju inimorganismile........................................................................................5 Kokkuvõte.........................................................................................................................6 Kasutatud kirjandus.......................................................................................................... 7

Bioloogia



Lisainfo

lühiuurimistöö saiale tekkiva hallituse teemal.

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun