Jäätis Eestis Tööstuslikult hakati Eestis jäätist tootma 1932-34. aastal. Enne seda sai jäätist, vaid üksikutest pealinna ja teiste suuremate Eesti linnade kohvikutest. Eesti üks esimene jäätisetootja on Evald Rooma. Tema esimene suurem jäätisepartii läks Tartu laulupeole. 1932.a. ostis Evald Rooma oma esimese pisikese jäätisevalmistamise käsimasina. Esialgu müüdi jäätist vaid surnuaiapühadel, laatadel, mitmesugustel väljanäitustel. Et alguses külmutusseadmeid ei olnud, kasutati jäätisetööstuses jääd, mis seisis 3-4m kõrguse hunnikuna õue peal 0,5m paksuse saepurukihi all. Viimane hoidis jääd ka suvel suuremast sulamisest. Jäätiseid transporditi hobustega külmakastides, hiljem autoga. Jäätised olid pakendatud vahvlitorudesse, mida algul osteti kohvikust, hiljem hakati vahvleid ise küpsetama. 1934.a. algas jäätise suurtootmine. Samal aastal asutas Evald Rooma firma ,,Eskimo", millel oli oma reklaam ja sümboolika. Algust tehti ka pulgajää
Jäätise uurimustöö Töökäsk: Vali järgmistest teemadest.Lisaks veel vali endale jäätis ja tee selle koostise kohta järeldused (koostis, tervislikus, mis sorti jäätis ta on, miks sa seda valisid). Tee pilti ka või too jäätise paber. Teema Mis on jäätis?Ajalugu. Jäätis on külmutatud magustoit, mis on tavaliselt valmistatud piimast või koorest ning muudest maitse- ja lisaainetest, nagu suhkur, vanilje, karamell, kakao, sokolaad, puuviljad, marjad jne. Võidakse kasutada ka kunstlikke maitse- ja värvaineid looduslike asemel või neile lisaks. Jäätise valmistamisel külmutatakse koostisainete segu, seda pidevalt aeglaselt segades, et tulemus oleks kreemjas ning ilma jäätükkideta. Jäätis võib
# ###################################################### ##################################################### ########################### #######################
turismiettevõtluse spetsialiseerumise lõpueksami märksõnad Teeninduspsühholoogia 1. Teenindusühiskonna ja majanduse areng Teenindusühiskonna tekke ja kasvu peamised põhjused tulenevad ühiskonna ja töömaailma muutustest: Kasvav jõukus suurem nõudlus teenuste järele nagu kodu koristamine, akende pesemine jm mida varem tehti ise. Vaba aja väärtustamine suurem nõudlus reisi, SPA, toitlustusteenuste järele. Suuremad eluootused suurem nõudlus hooldekodude ja tervishoiuteenuste järele Vajaduse kasv teeninduslike oskuste järele. Toodete suurem kompleksus suurem nõudlus remondi ja parandusteenuste järele. Kasvav komplitseeritus igapäevaelus suurem nõudlus abielunõustajate, advokaatide, maksunõustajate, töönõustajate järele. Kasvav tähelepanu ökoloogiliste ja säästva arengu küsimustele suurem nõudlus. bussiteenuste ja autorendi järele isikliku auto kasutamise a
Rakvere Ametikool Sandra Leetberg K08c TOIDUAINETE ÕPETUS Hindaja: Eha Raal Rakvere 2009 Sisukord Sisukord...................................................................................................................................... 2 1. Piim ja piimatooted................................................................................................................. 3 1.1Üldiselt...............................................................................................................................3 1.2Rõõsk koor......................................................................................................................... 6 1.3Piima konservid..................................................................................................................6 1.4Juustud........................................................................................................................
Nestle Asutati Sveitsis, Henry Nestlé poolt 1866.aastal. See firma tegeleb toiduainete töötlemisega. Tooted: Hommikusöögihelbed (Cini Minis, Cookie Crisp jne) Kohv (Nescafe jne) Vesi (Buxton jne) Muud joogid (Nestea, Nesquik jne) Jäätis (Drumstick jne) Imiku toit (Nan baby jne) Maitseained (Maggi jne) Sokolaad, kondiitritooted ja pagaritooted (Kit Kat, Lion jne) Loomatoit (Friskies jne) Ja palju muud. See firma on ülemailmselt kuulus, kõik maailma riigid saavad sellest mingi osa. Nestléi aasta toodang on 18 mld$. Kogusissetulek on 109,9 mld$.(2008 aasta seisuga) Töötajaid on 283000. See on maailma suurim toidu ettevõtte, Craft Foods on järgmine. Aitäh tähelepanu eest. www.nestle.com
Jäätis Uurimustöö Laura Saks Jäätis on piimatoode Jäätise algus jääb aastasse 2000 eKr Esimene jäätisetehas ehitati 1851. aastal Ameerikasse Eesti esimene jäätisemasin Esimene Eestis valmistatud jäätis ESKIMO Evald Rooma Lihtne jäätise retsept Vaja: 6 sl Suhkur , 2 sl Vesi, 250 ml Vahukoor · Vahusta vahukoor ja pane see külmkappi. · Sega jäätist iga paari tunni tagant. · Õhtuks on jäätis valmis. · Ära lase vahukoorel liiga kõvaks muutuda, vahukoor peab jääma kergelt kreemjaks. · Maitsestada võid just enda maitse järgi, kas moosi või sokolaadiga. Eestis kõige paremaks jäätiseks on uurimuste põhjal VÄIKE TOM Erinevad jäätise tüübid · Piimajäätis · Koorejäätis · Plombiirjäätis · Jogurtijäätis · Limonaadi- ja mahlapulgad ·Tänan tähelepanu eest!
lumme puuviljamahla. 1. sajandil m.a.j. lasi Rooma keiser Nero endale valmistada toda imepärast desserti, nii et puhtasse mägilumme segati kärjemett, kaunistati see eksootiliste puuviljadega ning serveeriti keisrile pidulikult hõbepokaalides. Alles 13. sajandil õnnestus Veneetsia rännumehel Marco Polol hiinlastelt "puuvilja jää" saladus välja uurida. Naastes kodumaale, astus Marco Polo Itaalia kõrgseltskonna ette imepärase maiuse retseptiga. Nii ilmuski jäätis õukonda, kuid selle valmistamistehnoloogiat hoiti väga ranges saladuses; kokad pidid andma vande, et oma elupäevade lõpuni ei avalda nad jäätise tegemise saladust, vastasel korral ootas neid ees surmanuhtlus. Näiteks Inglise kuningas Charles I pakkus oma valitsemisajal, 17-nda sajandi esimesel poolel, õukonnakokale eluks ajaks tööd tingimusel, et too talle jäätist valmistaks ning retsepti ranges saladuses hoiaks. Siiski ei suudetud väärtuslikku retsepti igaveseks peita. 1660. a
Kõik kommentaarid