Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Hurmaa (0)

5 VÄGA HEA
Punktid

Lõik failist

Vasakule Paremale
Hurmaa #1 Hurmaa #2 Hurmaa #3 Hurmaa #4 Hurmaa #5 Hurmaa #6 Hurmaa #7 Hurmaa #8 Hurmaa #9 Hurmaa #10 Hurmaa #11 Hurmaa #12 Hurmaa #13 Hurmaa #14 Hurmaa #15
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 15 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2012-02-27 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 15 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Merilin16 Õppematerjali autor
PowerPoint esitluselt leiad hurmaa kasutusalad, kuna hurmaa valmis saab ning kust see vili pärit on.

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
10
doc

Troopilised puuviljad

pooleks, eemaldatakse noa abil viljaluu ja süüakse mahlakat sisu lusika abil. Serveeritakse koos suhkru, vanilje ja vahukoorega. Kasutatakse puuviljasalatites, Kompottide, marmelaadide, kookide ja tortide valmistamisel. 2 tunni jooksul pärast mango või selle konservide söömist ei ole soovitatav tarbida alkoholi ja juua piima -võib tekkida kõhuvalu. 4 Diospüür e. Hurmaa ( pilt 1.3 , pilt 1.4 ) Välimus ; Diospüür ehk hurmaa ehk jaapani kakiploom ehk , hiina datliploom ehk jaapani aprikoos ehk persimon ehk hiina küdoonia . Diospüüri vili on mari, selle läbimõõt on 6-8 cm ning meenutab kujult ja suuruselt siledakoorelist ümmargust õuna. Keskmine kaal 100-400g, õhukese sileda ja läikiva koore värvus varieerub kollasest sügavpunaseni.

Kokandus
thumbnail
54
docx

Eksootilised puuviljad

SISUKORD 1. TIITELLEHT...............................................................................1 2. SISSEJUHATUS..........................................................................3 3. Hurmaa.........................................................................................4 4. Papaia...........................................................................................6 5. Litši..............................................................................................8 6. Tähtvili.......................................................................................10 7. Viigimarjad...........................................................................

Bioloogia
thumbnail
9
odt

Eksootilised puuviljad

Kasuta tükeldatuna salatites ja magustoitudes. Guajaavi võib kasutada ka soojades roogades. Hurmaa ehk diospüür ehk kakiploom Kirjeldus Hurmaa on Jaapani rahvuspuuvili. Diospüüri tuntakse ka teiste, peamiselt vilja päritolule viitavate nimede all nagu jaapani kakiploom, hiina datliploom, jaapani aprikoos ja hiina küdoonia; enamik Euroopa rahvaid kasutab persimoni kohta mitmetes aasia keeltes vilja tähistavat nimetust kaki. Endise NSV Liidu aladel on persimon tuntud kui hurmaa, Iisrealis aga kui sharon. Vilja erksa kuldkollase või punaka värvuse tõttu kutsutakse seda ka diospüüriks (kreeka keeles ,,jumalate tuli"). Kõik persimoni-tüüpi viljad (botaaniliselt küll marjad) on sileda läikiva koorega, meenutades kujult kas õuna või tomatit; läbimõõt on keskmiselt 6-8 cm, kaal võib aga olla 100-400 grammi. Viljade värvus varieerub kollasest oranzini ja sealt edasi sügavpunaseni. Ostmine

Mikrobioloogia ja toiduhügieen
thumbnail
44
pdf

Eksootilised-puuviljad

annab märku nende varisemine. ● Pakutakse vastuvõttudel puuviljavalikus või pannakse kookide peale. ● Füüsalit kasutatakse rohkem kaunistusena Juustukook hurmaast Hurmaa ajalugu Hurmaad pärinevad arvatavalt Hiinast. Viljad on olnud eelajaloolisel perioodil oluliseks toiduallikaks nii Hiinas, Koreas kui ka Jaapanis. Looduslik idadiospüür kasvab Hiina metsades ja selle vilju on esmakordselt kirjeldatud umbes aastal 2000 eKr. Puud viidi kultuuri 5. või 6. saj. ● Hurmaa valmib kodus paari päevaga. ● valmis hurmaa on pehme kui seda õrnalt pigistada Hurmaa välimus ja valmimine Hurmaade värvus on sõltuvalt kultivarist oranžikaspunane kuni kollakasoranž. Viljad valmivad tavaliselt viie kuu jooksul pärast õitsemist, tavaliselt oktoobris. Kasvuhoones kasvatatud taimedel on võimalik esimest saaki saada kaks kuud varem – augusti keskel. Küpse vilja mass on tavaliselt vahemikus

toiduainete sensoorse hindamise alused
thumbnail
17
docx

Eksootilised viljad

Mango | Värvi järgi ei saa mango küpsust kuidagi hinnata, kuid eelistada tuleks siiski rohelisemat värvi vilju ­ need on magusamad. Mango peab olema veidi pehme, kuid plekkidega vili võib olla üle valminud ja viljaliha tumedaks tõmbunud. Kui vili vajab järelvalmimist, võib teda säilitada paberkotis koos banaani või kiiviga. Papaia | Vili on siis küps, kui koorele ilmuvad kollakaspruunikad plekid Hurmaa | Täisküpse marja kollase koore all on näha klaasjaid sõõre. Osa hurmaa ehk sharoni sorte on tanniinirikkad nagu toomingaviljadki ning süües tõmbub suu veidi kuivaks. Selliseid vilju tuleks mõni aeg (umbes 1 tund) hoida sügavkülmas. Kokkuvõtlik ülevaade eksootiliste puuviljade kasutamisest · Eksootilisi puuvilju kasutatakse enamasti kaunistustena, sest need on suurel hulgal pakkumiseks üsna kallid. · Puuviljad on tükeldatuna sageli väga dekoratiivsed. · Puuviljad võib ka tühjaks uuristada ja kasutada neid dekoratiivsete

Toiduainete õpetus
thumbnail
19
doc

Referaat Puuviljad

TALLINNA TEENINDUSKOOL Hanna Riiberg T11HT PUUVILJAD KULINAARIAS Referaat Juhendaja: Riina Laht Hanna Riiberg Puuviljad kulinaarias Tallinn 2009 SISUKORD SISSEJUHATUS........................................................................................................................ 3 1. PUUVILJAD...........................................................................................................................4 2. EKSOOTILISED PUUVILJAD............................................................................................. 5 3. TSITRUSED......................................................................................................................... 11 4. LUUVILJALISED...................................................................

Toitumisõpetus
thumbnail
19
doc

PUUVILJAD KULINAARIAS

TALLINNA TEENINDUSKOOL Hanna Riiberg T11HT PUUVILJAD KULINAARIAS Referaat Juhendaja: Riina Laht Hanna Riiberg Puuviljad kulinaarias Tallinn 2009 SISUKORD SISSEJUHATUS........................................................................................................................ 3 1. PUUVILJAD...........................................................................................................................4 2. EKSOOTILISED PUUVILJAD............................................................................................. 5 3. TSITRUSED......................................................................................................................... 11 4. LUUVILJALISED...................................................................

Eesti keel
thumbnail
9
doc

Erialane sõnastik

piimhappeks. Kui piimhappe hulk on juba piisavalt suur 0,6-1,5 % siis pidurdab see teiste mikroobide arengut ja soodustab hapendatud toiduainete säilitamist. Hapukurk ­ hapendatud kurk Hapukoor ­ töödeldud piim Heeringas ­ Läänemere kalaliik Herned ­ kasutatakse suppide valmistamiseks, konserveerimiseks jne. Hirss - kasutatakse putrude valmistamiseks. Hirsijahu võib kasutada erinevate jahude lisandina. Hurmaa - Ameerika diospüür on väikseim ja punaseim. Hurmaa on jaapani rahvuspuuvili. Kasvatatakse Aasias, Austraalias, Ameerikas ja Lõuna- Euroopas. Süüakse viljaliha. Magusa maitsega. Sisaldab palju suhkrut ja A- vitamiini. Kasutatakse puuviljasalatites, siirupite ja kompottide valmistamisel. I Ingver - ingverliste sugukonda kuuluv mimeaastane rohttaim, mis pärineb Lõuna -Aasiast ja mida praegusel ajal kasvatatkse Hiinas, Indias, Indoneesias, Sri Lankal, Austraalias, Lääne - Aafrikas, Jamaikal Barbadose saarel.

toiduainete sensoorse hindamise alused




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun