Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

Grillitud põrsa sisefilee - sarnased materjalid

tooraine, grillitud, portsjonite, bruto, neto, kartul, paprika, keed, sisefilee, roog, omahind, müügihind, kuumtöötlemiskadu, valmistoit, tehnoloogia, ostuhind, haraputk, basiilik, tüümian, pipar, peekon, õlu, majonees, sibul
thumbnail
17
doc

Ürituseplaneerimine

2. Supp: ,, Kartuli-frikadellisupp" 3. Pearoog: ,, Keedetud kuskuss, kanasnitsel, punapeedi-küüslaugusalat, seenekaste" 4. Dessert: ,, Kohupiimavaht kaerahelvestega" 5. Küpsetis: ,, Õunamuffinid" 4 Põhjendused: Valisin just need toidud, sest neid on kerge valmistada ja valmivad ka küllaltki kiiresti. Toidud sobivad omavahel hästi kokku, kuna on esindatud nii kala, kana kui ka loomaliha. Tooraine on kohalik ja kodumaine. Tooraine sisaldab võimalikult vähe säilitusaineid ja teisi kemikaale. 5 Kalkulatsioonikaart ,, Täidetud tomat suitsukalasalatiga" KALKULATSIOONIKAART roa nimetus Täitetud tomat suitsukalasalatiga ettevõte VKHK kuupäev 11.11.2008

Kokandus
209 allalaadimist
thumbnail
8
xls

Kalkulatsioonikaart näidis

KALKULATSIOONIKAART Roa nimetus Ühepajatoit Ettevõte nimi VKHK kuupäev 01.04.2009 omahind 3,90 Portsjoni kaal 0,150 kg müügihind 14,00 Portsjoni arv 10 l/kg hind 25,98 Koostaja Tooraine bruto 1-le ühik kao % neto 1-le bruto x-le neti x-le ostunind hind kartul 0,077 35 0,050 0,769 0,500 3,18 0,24 porgand 0,038 20 0,030 0,375 0,300 5,08 0,19 kaalikas 0,040 25 0,030 0,400 0,300 5,08 0,20 kapsas 0,032 22 0,025 0,321 0,250 3,31 0,11

Catering
156 allalaadimist
thumbnail
6
xls

Toitude tehnoloogilised kaardid ja hinnakalkulatsioonid

TOIDU NIMETUS Porgandi-apelsinisupp 1. ports. väljatulek (ml/g) 130 valmist.portsj. arv x (tk) 5 kasumi % 67,6 Retsepti kaal Valmistamise kaal Hind 20%- ta ühiku koguse TOIDUAINE ühik 1 bruto kao % 1 neto x bruto x neto hind hind porgand kg 0,055 20 0,046 0,275 0,230 5,50 0,30 apelsin kg 0,030 40 0,021 0,150 0,105 15,50 0,47 mugulsibul kg 0,014 17 0,012 0,070 0,060 13,58 0,19 õli l 0,002 0,002 0,010 0,010 22,42 0,04

Toitlustus
188 allalaadimist
thumbnail
42
xlsx

Kalkulatsiooniõpetus

Toidunimetus: Portsjoni kaal: Portsjoni arv kokku : Jrk nr Toiduained ühik 1 kõik toidu valmistamiseks toorained suurköögis kasutatakse enamasti kg ,l , tk 2 protsendid tk/kg .kanamuna 3 kg -kilogramm 4 L-liiter 5 teisendan tooraine kui on dl ja grammides 6 retseptis odrakruup 2dl 7 1dl=85 g=0.085 8 tabelisse 2*0.085=0.175 vajadusel teisenda kogused kasutades 9 massi ja mahumõõtude tabelit 10 kanamuna tk 11 kanamuna tk /kg

toiduainete sensoorse...
34 allalaadimist
thumbnail
16
doc

Vene rahvusköök

vanaemadele. Samas on vene supid saanud täiendust paljudest rahvusköökidest. Teise koha on säilitanud kalatoidud. Aga kalatoitudega täiesti võrdse koha on säilitanud ka sellised vene rahvusköögile iseloomulikud toiduained nagu seened ning metslooma ja metslinnu liha. Tüüpiline venetoit valmistati klassikalises vene ahjus. Selles nii keedeti kui küpsetati, kus juures mõlemad toimingud viidi tingimata läbi teineteisest eraldi. Selles ahjus valmistati toitu savi või malm pottides ja roog sai haududa seal tasapisi, sest temperatuur alanes järk-järgult. Tänapäeval valmistatakse kõrgema klassi köökides toite pliidil, see võimaldab juurutada uusi tehnoloogilisi võtteid, ühitades vene köögi Lääne-Euroopa köögiga ja uuendades vana vene köögi tehnoloogiaid ühinemist astrahani ja kaasaniga. Iidsetest aegadest on Venemaal tuntud hapnemata ja hapendatud taina valmistamist. Lihtsast hapendamata taignast tehti karaskeid ja kohupiima kakukesi, hiljem lapsaad,

Kokandus
120 allalaadimist
thumbnail
20
docx

Eesti Vabariigi sünnipäeva õhtusöök neljale

lambakarree katuligratääni kadakamarja kastme ning blanšeeritud miniporganditega portsjoni kaal 240/150/100/7 5 valmistatavaid portsjoneid kokku 4 Hind Retsepti kaal Valmistamise kaal 20% ta Ühiku Retsepti Kao % Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto 4 x bruto 4 x neto hind h 5 Lambakarree kg 0,198 0,188 0,792 0,752 23,00 € 4,55 € 20 Roheline sibul kg 0,011 0,009 0,044 0,036 7,48 € 0,08 € 26 Petersell kg 0,012 0,009 0,048 0,036 17,13 € 0,21 € 15 Rukola kg 0,011 0,009 0,044 0,036 20,00 € 0,22 €

Kalkulatsioon
12 allalaadimist
thumbnail
21
doc

Koka kutseeksam

peekonikrutoonidega portsjoni kaal 150 g valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Hind 20% Retsepti kaal Valmistamise kaal ta Ühiku Retsepti Kao % Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto x bruto x neto hind h 10 mugulsibul kg 0,023 0,010 0,046 0,020 5,95 kr 0,14 kr 2 või kg 0,006 0,005 0,012 0,010 80,81 kr 0,48 kr 1 valge vein kg 0,011 0,020 0,022 0,040 75,76 kr 0,83 kr 0 vesi kg 0,080 0,100 0,160 0,200 0,00 kr 0,00 kr

Toitlustus
355 allalaadimist
thumbnail
26
doc

Suurköögi eksam

Idee Kellele : meie pakume toitu koolis õppivatele, kes on vanuses 16-40. Lisaks nendele käivad seal veel inimesed, kes töötavad või elavad seal läheduses. Miks: selleks et toita inimesi. Selleks et kogemusi saada. Selleks et harjutada. Selleks et eksami läbi saada ja et saaks järgmine aasta edasi õppida. Selleks et pakkuda teistsugust toitu. Mida: Chilli con carnet/ keedetud riisi- Meeldivalt terav ja tomatiline hakkliha roog. Hiina kapsa- kurgisalatit- Roheline ja värske, meeldivalt suvine salat. Lõhesuppi- Mõnusalt koorene, vitamiini rohke lõhesupp. Kihilist heeringasalatit- kergelt sinepiline, kihiline salat Seenesalatit- Mõnusa metsa tundega, kevadine seenesalat. Kartuli-lillkapsa vormi- Vitamiini ja värvirohke tervislik vorm. Astelpajukissell kohupiimavahuga- meeldiva koosluse ja maitsega suviselt värskendav magustoit.

Köögi õpetus
22 allalaadimist
thumbnail
56
doc

Esimese kursuse koka eksami aruanne

need all söögisaalis klientidele. Me oleme tiimis kuuekesi ning igal ühel om oma toit(toidud), mille eest ta vastub. Meie toidualased teadmised piirduvad suures osas suurköögiga, mida me see aasta õppinud oleme, kuid individuaalne on see, palju keegi sellest õppest on osa saanud. Sellegipoolest on kõigil tiimi liikmetel teada, mida ja kuidas nad oma ja teiste toite valmistavad. Kõik vajalikud nõud on kooli esimesel korrusel, söögisaalis olemas. Toitude tooraine jõuab meieni läbi varasemalt esitatud tellimuslehe alusel, millega tegelevad täpsemalt edasi selleks ette nähtud kooli personali töötajad. Meie eksamitoitude teenindajateks on meie tiimi kaks inimest: Angeelika ja Merily. Kalkulatsioonikaardid Järgnevas peatükis tutvute, kes millist toitu valmistab ning milline tuli antud toidu omahind. Praad Praeks valisime endale täidetud kanarullid. Seda rooga valmistab Merily Runtal. Prae 1 koguse omahind peaks olema 80 euro senti

Köögi õpetus
28 allalaadimist
thumbnail
17
doc

Kvalifikatsiooni eksam

3 2. TEHNOLOOGILISED KAARDID JA HINNAKALKULATSIOONID 2.1 Eelroog: Mee-ja sinepimaitseline lõhe salatipadjal portsjoni 0,150 kaal valmistatavaid portsjoneid Kokku 2 Ühiku Retsepti Kao % Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto x bruto x neto hind h 20 Radicchio salat kg 0,019 0,015 0,038 0,030 15,00 kr 0,57 kr 20 Frisee salat kg 0,019 0,015 0,038 0,030 48,00 kr 1,82 kr 10 Virsik kg 0,017 0,015 0,033 0,030 15,00 kr 0,50 kr 12 Õun kg 0,017 0,015 0,034 0,030 15,00 kr 0,51 kr

Kokandus
223 allalaadimist
thumbnail
14
doc

3 päeva menüü

Leib/ sai- 30g Õhtu- pirukad(porgand/liha)- 70g/70g Puljong- 200g 3.päev Hommik- riisipuder- 200g 4 Või/ moos- 30g Jogurt- 150g Kohv/ tee- 200g Lõuna- jahutatud kurgisupp- 150g Pasta carbonare- 300g Ananassitarretis vahukoorega- 100g/30g piim/ keefir- 200g leib/ sai- 30g Õhtu- grillvorstid/ saslõkk- 130g Grillitud köögiviljad- 70g Mahl/ vein- 200g 5 1.2 PIKK MENÜÜ 1.päev Hommik- neljavilja puder- 200g (neljavilja helbed, piim, sool, suhkur) Või/moos (maasika)- 30g Puuvili (banaan)- 50g Kohv/ tee- 200g (kohvi/ tee puru, vesi) Lõuna- kapsasupp - 150g (kapsas, sibul, porrulauk, porgand, seller, paprika, purustatud tomatid, puljong, petersell)

Kokandus
114 allalaadimist
thumbnail
25
doc

Hiina köök

õigeks ajaks kohale. Kliendid võetakse vastu tervitusega, kui kliendid on oma üleriided ja jalanõud garderoobi pannud ja kui kõik on kohal. Siis juhatavad teenindajad külalised lauda. Kelner tutvustab külalistele menüüd, mida üritusel pakutakse. Eelroa juurde, mis on supp, juua ei pakuta, kuna Hiinas loetakse suppi rohkem joogiks kui söögiks. Teenindajad liiguvad vaid kellaosuti liikumise suunas ehk päripäeva ja serveerivad eelrooga. Roog serveeritakse paremalt poolt ning asetatakse kliendi ette 2 cm laua kliendipoolsest äärest kohataldriku peale. Eelroa kausid koristatakse paremalt, kui külalised on söömise lõpetanud. Nõud korjatakse paremalt poolt parema käega ning pannakse vasakusse kätte. Söögipulkasi ära ei koristata, kuna nendega süüakse ka järgmisi roogi. Järmisena serveeritakse põhiroad, mis asetatakse laua keskele kandikute peal. Kui külalised

Toitlustusettevõtte töö...
52 allalaadimist
thumbnail
1072
pdf

Logistika õpik

Eesti Rahvusraamatukogu digitaalarhiiv DIGAR Eesti Rahvusraamatukogu digitaalarhiiv DIGAR Ain Tulvi LOGISTIKA Õpik kutsekoolidele Tallinn 2013 Eesti Rahvusraamatukogu digitaalarhiiv DIGAR Käesolev õppematerjal on valminud „Riikliku struktuurivahendite kasutamise strateegia 2007- 2013” ja sellest tuleneva rakenduskava „Inimressursi arendamine” alusel prioriteetse suuna „Elukestev õpe” meetme „Kutseõppe sisuline kaasajastamine ning kvaliteedi kindlustamine” programmi „Kutsehariduse sisuline arendamine 2008-2013” raames.

Logistika alused
638 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun