Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Essee kogukonnatööst (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

Malle Lattik
STSTB 1-kõ
Essee „Kogukonna mõiste ja näited kogukondlikust sotsiaaltööst“
Vaated ühiskonnale on pidevas muutumises, mis tähendab, et ka kogukonna mõistet ei saa vaadata enam läbi ühe definitsiooni vaid seda peaks vastavalt kontekstile ka ajaruumile uuesti mõtestama ja ehk ka laiendama. Kuidas võiks tänapäeval määratleda kogukonda ja milliseid näiteid võiks kogukondlikust sotsiaaltööst esile tõsta?
Ühelt poolt levib arvamus, et kogukond on enamasti territoriaalselt määratletud inimeste kogum, keda ühendavad näiteks sugulussidemed, ajalugu, sarnased väärtused ja eluviis, ning kes tavaliselt elavad lähestikku (Säästva Eesti Instituut, 2017 ). Teiselt poolt leviv arusaam ütleb, et kogukond ei seotud mitte niivõrd geograafilise asukohaga, vaid sellega, kas ja millised on inimeste ühised eesmärgid ja huvid. Kogukonnauuringu kohaselt, on kogukondade peamine tegutsemise põhjus arendada kultuurilist isetegevust ja suhelda kohalikega. (Vihma & Lippus , 2014) Selle põhjal võiks justkui väita, et kogukonnad tekivad peamiselt ikkagi oma naabruskondades. Siiski eristatakse kolme erinevat tüüpi kogukondi: esimene on huvipõhine kogukond, teine väärtuspõhine ja

Vasakule Paremale
Essee kogukonnatööst #1 Essee kogukonnatööst #2 Essee kogukonnatööst #3 Essee kogukonnatööst #4
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 4 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2017-04-08 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 43 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Mal Õppematerjali autor
Essee seletab lahti, läbi erinevate tõenduspõhiste allikate, kogukonna mõiste ja toob ka näiteid kogukondlikust tegutsemisest Eesti ühiskonnas.

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
8
doc

Kogukonnatöö meetodid kordamisküsimused

 Omada ülevaadet piirkonna majanduslikust tegevusest  Tegeleda piirkonda puudutavate sotsiaalsete probleemidega  Omada ülevaadet KOV lävimisest kogukonnaga. Partnerid:  KOV  Külavanem  Ettevõtjad  Kogukonnas töötavad inimesed  Maavanem, maakorraldaja  Kodu-uurija  Võimuesindajad Meedia rollid ja võimalused kogukonnatöös. (Hea kodanik, Külakiri jms) - Meedia võib toetada või kahjustada kogukonnatöö eesmärke ja tegevusi. Oleneb meedia sordist ja sihtrühmast. Kodanikeühenduste tähtsus sotsiaaltöötaja jaoks – Lihtsam teavet ja andmeid saada. Koostöö kodanikeühendustega on positiivne mõlemale poolele. Üks eesmärk ja ühine tegutsemine viib eesmärgile kiiremini lähemale. MTÜ (kogemusepõhine: isiklik + õppekäik)

Sotsiaaltöö korraldus



Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun