Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Reklaamipsühholoogia seaduspärasused (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

Reklaamipsühholoogia seaduspärasused
- mõjustamisreeglid põhinevad eksperimentides saadud andmete üldistamisele ning on väljendatavad tegurite toime ja koostoime funktsioonidena
- funktsiooniks on nõustumise tõenäosus(sagedus), hoiakumuutused, eelistatud alternatiiv
_ sõltumatuks muutujaks on tingimused, mõjurid või omadused, millest funktsioon sõltub

  • Reklaamiteate mõjukuse sõltuvus teate esitaja asjatundlikkusest: Muude tegurite võrdsuse korral on mõjustus tulemuslikum siis, kui teksti esitaja või apellatsiooni kandja on ekspert, võrreldes juhuga, kui esitaja kompetentsus on madalam.
  • Reklaamteate mõjukuse sõltuvus teate esitaja atraktiivsusest: muude tegurite muutumatuse korral on mõjustus tulemuslikum siis, kui teksti esitaja või apellatsiooni kandja on atraktiivsem, võrreldes juhuga, kui esineja on vähem atraktiivne .
  • Reklaamteate mõjukuse sõltuvus teate esitaja tuntusest: Muude tegurite muutumatuse korral on mõjustus tulemuslikum siis, kui seda esitab tuntud isik
  • Reklaamitava margi/toote eelistatavuse sõltuvus tema tuntusest: muude tegurite muutumatuse korral on mõjustus tulemuslikum siis, kui selline mida ära ei tunne. Hästimeenuv bränd on üldiselt eelistatum kui halvastimeenuv. See kehtib eelkõige madala osalusmääraga olukordades .
  • Reklaamiteate mõjukuse sõltuvus teates kasutatud kõne esitamiskiirusest. Muude tegurite muutumatuse korral ja eeldades, et ei kannata kõne mõistetavus, on kiiremas kõnes esitatud taotlused ja soovitused mõjukamad võrreldes aeglasemalt esitatud kõnega.
  • Reklaamiteate edastaja ja teate enda meeldivuse mõju sõltub osalusmäärast. muude tegurite muutumatuse korral on vormiliselt meeldivam reklaamteade ostukavatsuste loomisel mõjukam võrreldes vähemmeeldivaga.(märgatavam madala osalusmääraga reklaamides ).
  • Reklaamiteate mõjukuse sõltuvus apellatsiooni põhisuunast:
  • toote või teenuse kvaliteedile ja parematele omadustele apelleerivad argumendid on mõjusamad tugeva osalusmääraga olukordades(kui võrrelda madala osalusmääraga asju)
  • Teate allika või teate meeldivusele apelleerivadreklaamid on mõjusamad nõrga osalusmääraga olukordades, võrreldes tugeva osalusmääraga olukordadega.
  • Reklaamteate mõjukuse sõltuvus teates sisalduvate argumentide kvaliteedist(veenvusest, loogilisusest, arusaadavusest): kvaliteetsem argumentatsioon omab suuremat positiivset müju mõjustatavale sisendusele, võrreldes vähemkvaliteetsega. Kusjuures see seaduspärasus ilmneb selgesti just tugeva osalusmääraga tingimustes. Madala osalusmäära korral pole tugevad argumendid oluliselt edukamad nõrkadest. Mõistusele apelleerivate argumentide mõju põhineb arutluskäigu ja veenmisväidete loogilisusele ning tõendusmaterjali tugevusele.
  • Reklaamteate mõjukuse sõltuvus teates sisalduvate argumentide kvaliteedist ja reklaamteate vastuvõtja tunnetusvajadusest: kvaliteetseb argumentatsioon viib suurema nõustumiseni, see seaduspärasus ilmneb tugevamini suurema tunnetusvajadustega isikutele.
  • Läbimüügi edukuse sõltuvus turgutavate meetmete koosjõust: läbimüügi edustamisele erinevate vahendite üheaegne kasutamine ei anna summaarset efekti, vaid multiplikatiivse, sünergilise efekti. Edustatavateks mõjudeks võivad olla hinna soodus, õnnestunud ajalehereklaam, spetsiaalsed kulutused müügikohal, reklaamüritused.
  • Reklaamteate mõjukuse sõltuvus reklaamiteate vastuvõtukordadest: korduvalt esitatud reklaamteate mõju on maksimaalne optimaalse arvu korduste puhul. Optimaalnekordustearv sõltub muudest subjektiivsetest ja objektiivsetest teguritest, kuid kõige sagedamini on selleks näitajaks 3-4 korda antud vastuvõtja suhtes. Samas reklaamteate mäletamine paraneb korduste kasvades pidevalt.
    Reklaamteate argumentidega nõustumine sõltuvus teate esitamissagedusest ja argumentide kvaliteedist. Tugevate argumentidega reklaamteatega nõustumine suurendab teate korduste arvu suurenedes, nõrkade argumentidega reklaamteatega nõustumine hakkab vähenema kohe korduste arvu suurenedes. Tugevad on need argumendid teemakohase ja reklaamitavat objekti soodsalt arvustava mõtlemise, nõrgad argumendid on need, mis kutsuvad esile eelkõige ebasoodsaid mõtteid seoses reklaamitavaga juhul, kui argumentide sisusse viitsitakse või osatakse süveneda.
    12. Nõrga osalusmääraga vastuvõtutingimustes esitatud reklaamiteate mõjukuse sõltuvus teate esituskordadest ja teostuse varieeruvusest: nõrga osalusmääraga reklaamiteate vastuvõtu puhul positiivne hoiak reklaamitava objekti suhtes tugevneb korduste
  • Vasakule Paremale
    Reklaamipsühholoogia seaduspärasused #1 Reklaamipsühholoogia seaduspärasused #2 Reklaamipsühholoogia seaduspärasused #3 Reklaamipsühholoogia seaduspärasused #4 Reklaamipsühholoogia seaduspärasused #5 Reklaamipsühholoogia seaduspärasused #6 Reklaamipsühholoogia seaduspärasused #7 Reklaamipsühholoogia seaduspärasused #8 Reklaamipsühholoogia seaduspärasused #9 Reklaamipsühholoogia seaduspärasused #10 Reklaamipsühholoogia seaduspärasused #11 Reklaamipsühholoogia seaduspärasused #12 Reklaamipsühholoogia seaduspärasused #13 Reklaamipsühholoogia seaduspärasused #14 Reklaamipsühholoogia seaduspärasused #15
    Punktid 5 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 5 punkti.
    Leheküljed ~ 15 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2014-06-02 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 26 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor kristiina.tammik Õppematerjali autor

    Sarnased õppematerjalid

    thumbnail
    62
    doc

    Reklaami psühholoogia

    Referaat Talis Bachmann,Reklaamipsühholoogia Tallinn 2009 Reklaamipsühholoogia Mis siis on reklaamipsühholoogia? Reklaamipsühholoogia kui tegevus on psühholoogia oskusteabe ning vaimuelu nähtuste ja inimkäitumise alaste kogemuste kasutamine reklaami tulemuslikkuse suurendamiseks. Enamik nendest seaduspärastustest ja võtetest, mis on kasutatavad reklaamialal, on kasutatavad ka poliitilises propagandas ja olmelises psühholoogilises mõjustamises. Reklaami ja propagandainformatsioon on mõjustav/informeeriv ning kuulub kellelegi kui autorile. Reklaami edastamise vahendeid on palju ­ Internet, raadio, TV,

    Meedia
    thumbnail
    66
    pdf

    Talis Bachmann "Reklaamipsühholoogi a"

    Reklaamipsühholoogia Talis Bachmann - Reklaam - see, kui õnnestub müüa kaupa, mida inimene tegelikult ei vaja, raha eest, mida tal endal parajasti ei ole. - Reklaam - tegevus, mille eesmärgiks on sisendada inimesele ootusi ja hoiakuid reklaamitavate kaupade või teenuste suhtes, nii et see lõppkokkuvõttes mõjustab ka inimese käitumist nende kaupade või teenuste suhtes. - Reklaamipsühholoogia - psühholoogia oskusteabe ning vaimuelu nähtuste ja inimkäitumise alaste kogemuste kasutamine reklaami tulemuslikkuse suurendamiseks. Reklaami funktsioon - eristada produkti või teenust teiste hulgast ning teha seda toote jaoks soodsalt.

    Reklaamipsühholoogia
    thumbnail
    14
    docx

    MÕJUMEHHANISMID, PSÜHHOLOOGILISED EFEKTID JA SEADUSPÄRASUSED REKLAAMIS

    Brändid – kaubad, kuulsad inimesed, mõjuvõimsad organisatsioonid, hästituntud regulaarsed üritused. Reklaamipsühholoogia – psühholoogia haru, mille raames rakendatakse üldisi psühholoogia seaduspärasusi inimese kui reklaami vastuvõtja käitumise analüüsimiseks, seletamiseks, ennustamiseks ja reklaamide ja inimtüüpide liigitamiseks reklaamitegevuse sislustest probleemidest lähtudes. MÕJUMEHHANISMID, PSÜHHOLOOGILISED EFEKTID JA SEADUSPÄRASUSED REKLAAMIS Reklaam mõjub siis kui:  Aitab rahuldada isiku jaoks olulisi vajadusi  Identifitseerimine – isik tunneb end ära reklaami kangelase rollis

    Psühholoogia
    thumbnail
    44
    doc

    Reklaamipsühholoogia

    SOTSIAAL - HUMANITAAR INSTITUUT Sotsiaalteaduste teaduskond. REKLAAMIPSÜHHOLOOGIA Meeste ja naiste reklaami tajumise iseärasused. Genderi aspektid. TALLINN 2008 SISUKORD Sissejuhatus...............................................................................................................3 I Reklaami ja reklaamipsühholoogia mõiste............................................................5 1.1 reklaamipsühholoogia põhiprobleemid...............................................................6 1.2 Reklaami ajaloost................................................................................................8 II Reklaamipsühholoogia lähtealused......................................................................9 2.1 Reklaami psühholoogiline olemus......................................................................9 2.2 Reklaamipsühholoogia ,,kuldreeglid"............................................

    Psühholoogia
    thumbnail
    14
    doc

    Reklaamipsühholoogia kautamine turunduses

    Ettevõtluse Instituut Majandusõiguse eriala REKLAAMIPSÜHHOLOOGIA KASUTAMINE TURUNDUSES Ainetöö Juhendaja: 2009 SISUKORD SISSEJUHATUS...................................................................................................................3 1. REKLAAMIPSÜHHOLOOGIA OLEMUS JA TÄHTSUS..............................................4 1.1. Reklaamipsühholoogia mõiste..................................................................................... 4 1.2. Reklaami psühholoogiline olemus...............................................................................4 2. TARBIJAPSÜHHOLOOGIA JA REKLAAM..................................................................7 2.1. Turu segmenteerimine..................................................................................................7 2.2. Positsioneerimine ehk paigutamine................

    Ainetöö
    thumbnail
    20
    docx

    Reklaamipsühholoogia konspekt

    MIS ON REKLAAM? Carl Linnè: Genus proximum – üldtunnus, differencia specifica - spetsiifiline erinevus Reklaam on mitteisiklik infoedastus, mille eest tuleb kanda kulutusi, mis on tavaliselt sisendava (veenva) iseloomuga ja mis edastab teavet toodete, teenuste, juriidiliste isikute või ideede kohta kasutades selleks üht või teist meediakanalit. (C.Bovee, W. Arens. (1989). Contemporary Advertising) • Reklaam on tarbijale suunatud kaupade või teenuste tasuline avalikustamine. (D. McQuail. Massikommunikatsiooni teooria) • Reklaam on levitaja kasule orienteeritud teateedastus, milles formuleeritakse nii probleem kui ka selle lahendus. (L. Priimägi. (2007). Reklaam & imagoloogia, mõistevara) • Reklaam on teave, mis on avalikustatud mis tahes üldtajutaval kujul, tasu eest või tasuta, teenuse

    Reklaamipsühholoogia
    thumbnail
    21
    doc

    Turundus

    Me saame pöörata tähelepanu potsensiaalsetele ostjatele, mitte umbmäärasele inimmassile ning seega hoida kokku nii aega kui raha. · ostuotsustusprotsessi lõpetamine 15 Isiklikul müügil on väga oluline mõju tarbija ostuotsuse langetamisel. Üldiselt on nii, et pärast müüjaga otsekontakti on ta ostuvalmidus palju suurem kui näiteks reklaami lugedes. Reklaam on peibutis toomaks tarbijat kauplusesse, kuid lõpliku valiku teeb ta üldjuhul konsulteerides müüjaga näiteks ka selliste teemade osas, mida reklaamis üldse polnud mainitud-garantii, järelhooldus, remont jne. Isikliku müügi puudused: · suunatus ühele tarbijale Sama momendi tõime välja ka eeliste osas. Siiski, isikliku müügi korral suudab müüja suhelda vaid ühe

    Turundus
    thumbnail
    21
    doc

    Turunduse konspekt

    Me saame pöörata tähelepanu potsensiaalsetele ostjatele, mitte umbmäärasele inimmassile ning seega hoida kokku nii aega kui raha. · ostuotsustusprotsessi lõpetamine 15 Isiklikul müügil on väga oluline mõju tarbija ostuotsuse langetamisel. Üldiselt on nii, et pärast müüjaga otsekontakti on ta ostuvalmidus palju suurem kui näiteks reklaami lugedes. Reklaam on peibutis toomaks tarbijat kauplusesse, kuid lõpliku valiku teeb ta üldjuhul konsulteerides müüjaga näiteks ka selliste teemade osas, mida reklaamis üldse polnud mainitud-garantii, järelhooldus, remont jne. Isikliku müügi puudused: · suunatus ühele tarbijale Sama momendi tõime välja ka eeliste osas. Siiski, isikliku müügi korral suudab müüja suhelda vaid ühe

    Majandusõpetus




    Meedia

    Kommentaarid (0)

    Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun