Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Turundatavad asjad ajaloost (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

  • Hügieenisidemed- Väike USA firma külasta 1914. Aastal paberitootmisettevõtet ning leidsid materjali mis imendub viis korda paremini kui puuvill . Nad võtsid materjali tagasi USA’sse ja kaubamärgistasid selle. Kui 1917 USA sõtta läks nad hakkasid tootma vatti kirurgilistel eesmärkidel. Kuid lahinguväljal olevad medõed kasutasid seda kui hügieenitarbena. 1918 aastal ei olnud vati nõudlus nii suur armee ja medõdede jaoks ning nad lõid uue turu. 1920 aastal müüdi esimesi hügieenisidemeid nimega puuvillane tekstuur .
  • Salvrätikud karpides- Hügieenisidemeid polnud lihtne turundada, osaliselt ka sellepärast, et naised jälestasid nende ostmist. Seetõttu käidi peale, et poed oleksid nõus hügieenisidemeid klientidele müüma nii, et raha jäetakse karpi ning klient saaks lahkuda oma soovitud tootega. Nende müük küll paranes, kuid Kimberly arust mitte piisavalt kiiresti ning ta üritas leida teisi mooduseid kuidas saaks materjali kasutada. 1920 aastal tuli Fourness’il mõte naterjali triikida tekitades sileda ja pehme salvrätiku.
  • Päikese lamp- 1918. Aasta talvel kannatasid pooled Berliini lapsed rahhiidi käess- seisund kus luud muutuvad pehmeks ja deformeerituks. Arst nimega Kurt, kes märkas et tema patsiendid on kahvatud ning soovis läbi viia eksperimendi. Ta pani neli last istuma lambi alla, mis kiirgas ultraviolettvalgust. Ravi käigus pani Kurt tähele, et laste luud muutusid tugevamaks ning suve saabudes ta pani neid päiksepaistelisel ilmal terassi peale istuma. Teadlased avastasid hiljem, et D- vitamiin on vajalik luude konstueerimiseks kaltsiumiga. Sõjajärgne alatoitumus andis mõningaid teadmisi selle haiguse raviks.
  • Kella keeramine - Idee kella keeramisest sügisel ja kevadel ei olnud uus asi. Benjamin Franklini ütluste kohaselt läksid küünlad suveõhtutel raisku ning kuna päike loojus enne kui inimesed magama läksid ja päikesetõus oli raisatud kuna päike tõusis siis kui nad magasid . See oli esimene maailmasõda , mis tagas selle muutuse. Saksamaal algas kella keeramine sellega, et säästa kivisüsi kütteks, mis arenes edasi ka teistesse riikidesse. Sõja lõpuga lopes ka kella keeramine, kuid kella keeramine ikkagi tagasi.
  • Tee pakid - 1908 aastal leiutas tee Ameerika kaupmees, ta saatis teed väikestes pakikestes oma klientidele ning üks klientides kukutas kogematta tee pakki tee sisse. Kuid Saksa firma Teekanne kopeeris selle idée sõja ajal ning arendas seda edasi.
  • Käekell - Arvatakse, et käekellad tulid kasutusele Esimese maailmaõja pärast, kuna palju mehed lõpetasid käekellade kandmise just peale esimest maailmasõda. ‘19 ja 20 sajandil hoiti kellasid taskus või uuri küljes. Kuid lahinguväljal aitas käekell hoida käed vabana.
  • Vorstid taimetotilastele- Vorstid taimetoitlastele on leiutatud Konradi poolt. Esimese maailmasõja ajal valitses linnas nälg ning ta hakkas kasutama jahu, otra ja Rumeenia maisijahu segu nisu asemel, et valmistada leiba.Pöördudes tagasi vorstide poole üritas Konrad vorstide kohta litsentsi saada, kuid teda lükati tagasi, olles Saksamaa eeskirjadega vastuolus - kuna see ei sisalda liha ei saa see liha olla. Tal oli parem edu Suurbritanniaga, kes andsid talle litsentsi tema soja vorsti koha.
  • Lukud- Alates 19. Sajandi keskpaigast mitmed inimesed töötasid selle kallal, erinevate variantide kallal näiteks konksud , klambrid et välja mõelda hea moodus kuidas me saaksime ennast soojana tunda. Kuid Rootsist pärit emigrant, kes töötas välja lukud ning hiljem kasutas USA sõjavägi neid oma vormiriietustel ja saabastel.
  • Roostevaba teras-. Biri sõjavägi oli püüdnud leida paremat matejali relvade jaoks. Ning Esimese maailmasõja ajal leituas Harry Brearley terase, mis ei roosteta . Ta oli avastanud roostevaba terase saladuse ning kasutas seda lennukimootorites kuid praegu võime roostevaba terast näha näiteks lusikatel ja nugadel.
  • Pilotkomunikatsioon- Enne esimest maailmasõda polnud pilootidel võimalust üksteisega suhelda. Raadiotehnoloogia oli saadaval kuid selle kallal tuli veel töötada. 1916 aastal tehti esimesed sammud selle suunas ning varasemad katsed raadiotelefoni paigaldamiseks õhusõidukitesse olid takistatud õhusõiduki suure taustamüra tõttu. Kuid seda probleemi leevendas kiiver , mille sisse oli ehitatud mikrofon ja kõrvaklapid et blokeerida suurema osa mürast.
  • Turundatavad asjad ajaloost #1 Turundatavad asjad ajaloost #2
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 2 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2017-09-26 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 2 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor Anita0 Õppematerjali autor

    Kommentaarid (0)

    Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun