Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

TÖÖLEHT Diagrammid ehk joonised (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

TÖÖLEHT Diagrammid ehk joonised

  • Diagramme kasutatakse mittepidevate arvandmete esitamiseks.
  • Sektordiagrammi valime siis kui tahame näidata osakaalu tervikus (midagi on 100 %). Iga sektor näitab vastava kategooria osa tervikust.
  • Teadustöös ei ole sobiv kasutada ruumilisi diagramme, sest ruumilised diagrammid on visuaalselt petlikud (sektori tegelik osakaal tervikus ei ole hästi arusaadav).
  • Tulpdiagramm diagramm sobib objektide omavaheliseks võrdlemiseks

  • Lintdiagramm ehk ribadiagramm
  • See annab ülevaate nende jaotumisest esinemissageduse.

  • 8.2
    8.3
  • TÖÖLEHT Diagrammid ehk joonised #1 TÖÖLEHT Diagrammid ehk joonised #2 TÖÖLEHT Diagrammid ehk joonised #3
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 3 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2018-03-07 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 2 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor Gregoralliksaar Õppematerjali autor

    Sarnased õppematerjalid

    thumbnail
    50
    pdf

    Andmeanalüüs ja statistika uurimistöös

    ... ? lisatakse kõigi tunnuste/veergude päisele valikunupp, millel klõpsides kuvatakse rippmenüüs kõik veerust leitud erinevad väärtused. Kui nende hulgas on selliseid, mis antud tunnuse puhul pole lubatud, siis saab need sama filtreerimise võimalust kasutades üles leida ning vastavalt parandada (vajadusel tuleb õige väärtuse teadasaamiseks otsida üles vastava objekti mõõtmistulemuste leht või küsimustik!). Jätan meelde! Tabelid varustatakse pealkirjadega Joonised allkirjastatakse Tabelite pealkirjad ja jooniste allkirjad vormindatakse soovitavalt spetsiaalset tabeli- või joonise laadi kasutades. Tabeli päis ja vajadusel ka esimene veerg on soovitatav kujundada erinevalt ülejäänud tabelist: näiteks võib päise-rea tausta muuta halliks või fondi rasvaseks. Ülevaade andmetest Millise meetodiga saab kõige lihtsamalt ülevaate andmetest? Millal ja kuidas on statistiliselt korrektne oma uuringu tulemusi üldistada?

    Andmeanalüüs
    thumbnail
    466
    doc

    Andmeanalüüsi konspekt

    klassidesse: väga pikad, pikad, keskmised, lühikesed ja väga lühikesed. Nii tehes kaotame me aga informatsiooni, ning algandmete puudumisel me vastupidist teisendust (kategoriaalsest tunnusest kvantitatiivseks) teha ei saa. Selline kategoriseerimine on aga vajalik, kui me tahame erinevaid gruppe omavahel võrrelda. Gruppide moodustamist kasutatakse vahel ka selleks, et lihtsustada andmete käsitlemist. Andmete kirjeldamine ehk kuidas saada kogutud andmetest paremat ülevaadet. 3.1 Tabelid ja diagrammid. Jättes vahele andmete kogumise etapi, oletame nüüd, et teie käsutuses on hulk pabereid täis vaatlustel saadud tulemusi (ehk andmeid). Esimene asi, mis teil tuleb teha, on need andmed korrastada nii, et teie ise ning ka teised inimesed saaksid kogutud vaatlustulemustest selge ülevaate. Võtame jällegi ühe lihtsa näite: kõrgkool viis läbi uurimuse, kus viiekümne tudengi käest küsiti muuhulgas ka seda, millist transpordi liiki ta kooli jõudmiseks kasutab.

    Andmeanalüüs i
    thumbnail
    29
    xls

    Kursuse töö "Diagrammid excel´is"

    Eesti Mereakadeemia Merendusteaduskond Meretranspordi juhtimise õppetool Robert Murga Diagrammid Excel-is Teadustöö alused - ainetöö Tallinn, 2011 Eesti Mereakadeemia Merendusteaduskond Meretranspordi juhtimise õppetool Tallinn, 2011 Töö põhiteema on diagrammid Excel-is ning selle põhimõte on selgitada kuidas kasutada erinevaid diagrammide tüüpe Excel-is, kuidas ehitada diagramme tabelite baasil ning millised eeldused on diagrammil tabelite ees. Töö koosneb neljast harjutusest kus on selgitatud kuidas töötada Excel-is ning kasutada selle erinevaid tööriistaid. Tööl on kasutatud palju erinevaid materjale ning see on sisukas ja väga kasulik nendele, kellel puudub Excel-is töötamise kogemus.

    Teadustöö alused
    thumbnail
    4
    docx

    Matemaatilise statistika kordamisküsimused õpikust

    Matemaatilise statistika kordamisküsimused õpikust 1. Selgita, millega tegeleb statistika, millega matemaatiline statistika. Statistika on teadus, mis käsitleb arvandmete kogumist, töötlemist ja analüüsimist. Matemaatiline statistika on matemaatika haru, mis uurib statistiliste andmete põhjal järelduste tegemiste meetodeid. 2. Mis on üldkogum, mis valim? Too näiteid. Üldkogum on looduse/ühiskonna nähtus või objektide hulk, mille kohta soovime teha teaduslikult põhjendatud järeldusi. Üldkogumi osa nimetatakse valimiks. Valim: - Igal üldkogumi objektil peab olema võimalus valimisse sattuda. -Valim peab olema arvukas. Kõikne valim ehk üldkogum. 3. Mis on planeeritud valim, mis juhuslik valim? Millist valimit nimetatakse kõikseks valimiks? Planeeritud ­ võtame üldkogumist planeeritult välja uuritavad objektid. Juhuslik - võtame üldkogumist juhuslikult välja uuritavad objektid. Kõi

    Matemaatika
    thumbnail
    38
    xls

    Statistika kodune ülesanne Prax2a-diagrammid

    Diagrammid Tutvumine diagrammide koostamisega ja nende liigitusega. Mõeldud iseseisvaks tööks koos vastava juhendmaterjaliga. Kirjandus 1. Roomets, S. Arvjoonised. Tln, TPÜ Kirjastus, 1999. 2. Aarma, A. Mis on arvjoonis ja millist valida?// "Arvutimaailm" nr. 10, 1996 lk. 37-39. 3. Mereste, U., Saarepera, M. Arvjoonised. Tln, Valgus, Tln.1981. 4. Microsoft Excel. Tln, Külim, 1998. Leht Seletus Diagramm Diagrammi komponendid Intervall Nominaal- ja intervallskaala võrdlus Jaotised Skaalajaotiste muutmine erinevuste väljatoomiseks Logaritmskaala Logaritmskaala kasutamine 2 skaalat Erinevate mõõtühikutega suurused ühel diagrammil Aktsia Aktsia tehingute maht, maksimaalne, minimaalne ja sulgemishind Legend Legendi vajalikkus Liitdiagramm Liht-ja liitdiagramm Lint Lintdiagramm, rahvastikupüramiid Sektor Sektordiagrammi kasutamine stru

    Statistika
    thumbnail
    41
    xlsx

    Andmetöötlus 1. kodutöö (andmete korrastamine)

    Inimkannatanuga liiklusõnnetuste andmed seisuga 01.02.2018 [1] Tabel 5 Inimkannatanuga LÕ Põhjus 2013 2014 2015 2016 2017 Sõiduauto osalusel 1106 1166 1125 1187 1100 Jalgratturi osalusel 161 184 182 167 183 Mootorratturi ja mopeedi osa 139 142 143 158 137 Veoauto osalusel 89 84 89 108 97 Bussi osalusel 72 79 91 109 78 1. Koosta 2017 a toimunud liiklusõnnetuste põhjal sektordiagramm. Diagramm peab olema võimalikult sarnane näidisega. Vii kursor 2017. a vabalt valitud väärtusele, klõpsa hiire paremat klahvi ja vali Sort-Sort Larges to Smallest. Märgista andmed A veerus, seejärel vajuta alla Ctrl klahv, m?

    Andmetöötlus
    thumbnail
    22
    xls

    Teadustöö alused valmis kursusetöö

    Eesti Mereakadeemia .....................................teaduskond ...........................................õppetool Üliõpilase ees- ja perekonnanimi Töö pealkiri Teadustöö alused - ainetöö Tallinn, Aasta Eesti Mereakadeemia .....................................teaduskond ...........................................õppetool Tallinn, Aasta Arvuta ja koosta iseloomustavad diagrammid Harjutus 1Õpilaste osalemine kinokülastusel. Arvuta ja tee iseloomustav tulpdiagramm, kasutades KLASS ja OSALUS% veegusid õpilaste arv klass klassis osalenud osalus õpilaste%arv 1a klass 16 16 100,0 2a klass 14 13 92,9 3a klass 22 20 90,9 4a klass 18 18 100,0 120,0

    Teadustöö alused
    thumbnail
    21
    doc

    Andmeanalüüs sots.teadustes

    · klassipiirideks ümmargused arvud; · klasside arvuks suurusjärk ruutjuur objektide arvust, aga mitte rohkem kui 20 klassi; · klasside sagedused võrreldavatena. Tabelites toodud infot saab näidata ka diagrammidena, mõistlik on esitada kas tabel või diagramm, mitte mõlemaid järjest. Tabeli või diagrammi valikul peab arvestama, kumb on lugejale ülevaatlikum ja paremini infot edastav, kusjuures esitatavad tabelid, diagrammid ei tohi olla liiga vähest infot sisaldavad (näiteks ainult vastanute soo kirjeldamiseks pole mõtet ei tabelit ega diagrammi tuua). Levinud on ringdiagramm, kus ring kui tervik on vastavalt tunnuse väärtuste esinemistele jaotatud sektoriteks, tulpdiagramm, kus ühel teljel on tunnuse väärtused (väärtuste grupid) ning teisel teljel vastav sagedus (osakaal). Tulpdiagrammi võime teha ka osadele tunnuste

    Uurimustöö metoodika




    Meedia

    Kommentaarid (0)

    Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun