Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

TERVISLIK TOITUMINE (0)

1 Hindamata
Punktid

Esitatud küsimused

  • Miks on vaja tervislikult toituda?

Lõik failist


TERVISLIK 
TOITUMINE
Selles esitluses
● Miks on vaja tervislikult toituda?
● Mida peaksime sööma.
● Mille söömisest peaksime hoiduma.
● Mis riskid  kaasnevad.
Miks on vaja tervislikult toituda?
● Vältida ülekaalulisust   
● Hea tuju.  
● Rohkem energiat
Mida peaksime sööma ja millest peaks 
hoiduma
Süüa võib enam-vähem kõike. Aga tuleks kõike 
süüa mõõdukalt ja mitte liialdada toiduga. On 
levinud arusaam, et tervislik toitumine on see kui 
süüakse ainult ´´maltsa´´. Nii see tegelikult ei 
ole. Tervislik toitumine  laseb  väga mitmekülgselt 
toituda. 
Tervislikuks toitumiseks tuleks loobuda 
rämpstoidust.
Riskid
● Näljutamine.
● Toidukoguste vähendamine ohtlikult 
väikseks
● Ei saada kätte oma energiat, vajalikke 
mineraale  ja vitamiine . Meie vanustel 
noortel on vaja kätte saada toidust u.2770 
kcal energiat.
● Tervisehädad. Vitaminide vaegus närgendab 
immunsussüsteemi ja haigused tulevad 
kiiremini.
TOIDUPÜRAMIID
Taldrikureegel
erinevad  salatid  või kuumtöödeldud köögiviljad 
peaksid moodustama  koguseliselt pool 
taldrikust ;
põhitoit, nagu kala,  kana  või (linnu)liha võiks 
moodustada umbes veerandi;
lisand, näiteks riis,  kartul , tatar,  makaronid  vms 
ülejäänud veerandi.
Vasakule Paremale
TERVISLIK TOITUMINE #1 TERVISLIK TOITUMINE #2 TERVISLIK TOITUMINE #3 TERVISLIK TOITUMINE #4 TERVISLIK TOITUMINE #5 TERVISLIK TOITUMINE #6 TERVISLIK TOITUMINE #7 TERVISLIK TOITUMINE #8 TERVISLIK TOITUMINE #9
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 9 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2018-12-09 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 24 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Mihkel Juhkam Õppematerjali autor
Slaidid räägivad tervislilkust toitumisest. Mida süüa, mida mitte.

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
32
docx

Toit ja toitumine

.......................................13 KASUTATUD MATERJALID.................................................................................................14 LISAD.......................................................................................................................................15 2 SISSEJUHATUS Inimese organism vajab tervislikku toitumist, et püsida terve nii vaimselt kui füüsiliselt. Tervislik toitumine on tänapäeval väga aktuaalne teema. Teema valik tulenes soovist teada saada rohkem tervisliku toitumise põhitõdedest – mida ja kui palju süüa, et hoida keha tervena. Töö eesmärgiks oli erinevate teaduslike tekstide, tabelite ja jooniste abil kirja panna tervisliku toitumise põhialused. Uurimistöö keskmeks sai info, mida ja millal on kõige tervislikum süüa ning milliseid toiduained tuleks tarbida rohkem või vähem. Materjal on

Toit ja toitumine
thumbnail
5
docx

Tervisliku toitumise ülevaade

Referaat Tervislik toitumine Päevast päeva ilmub uut infot toiduainete tervistavate omaduste või nende kahjulikkuse kohta. Homme võib juhtuda, et lükatakse see info ümber. Tootjad pakuvad üha uusi tooteid, mis väidetavalt on meile kasulikud. Samuti mõeldakse pidevalt välja uusi dieete. Tervisliku toitumise info tundub muutuvat väga kiiresti ja raske on selles orienteeruda. Trendidesse ja sensatsioonilistesse uudistesse toitumisest tasub suhtuda eluterve kahtlusega. Ei ole olemas

Ökoloogia
thumbnail
6
docx

MIS ON TERVISLIK TOITUMINE

KOOL NIMI MIS ON TERVISLIK TOITUMINE Referaat Juhendaja: NIMI Rakvere (2013) SISUKORD Sissejuhatus...............................................................................1 1. Toidupüramiidi põhimõtted..................................................1-3 2. Taldrikureegel.........................................................................3 3

Toitlustus
thumbnail
28
ppt

Toitumine

Toitumine Peeter Leesi Klass 8.b 05.11.2013 Sisukord • MIKS ON TERVISLIK TOITUMINE NII TÄHTIS? • TALDRIKUREEGEL • ENERGIA • 10 SOOVITUST MITMEKESISEKS TOITUMISEKS • TOIDUVALIKU PÕHIMÕTTED • TOIDUPÜRAMIID • VITAMIINID • TAIMETOITLUS • TOITAINETE PAKENDID JA MÄRGISTUS • VANASÕNAD TOITUMISEST Miks on tervislik toitumine nii tähtis? • Viimasel ajal on inimestel väga kiire elutempo.Koolis on õpilastel palju tunde,peale kooli on kursused ja huviringid ;vanemad on õhtuni tööl ja koju tulles ei jää enam aega millegi peale.Seepärast toitumine mängib tähtsat rolli meie elus, sest sellest sõltub inimese enesetunne, tervis ja isegi tuju. Taldrikureegel • erinevad salatid või aurutatud-hautatud- keedetud köögiviljad peaksid moodustama

Toitumisõpetus
thumbnail
14
ppt

Toitumise tähtsus

See võib samuti viia ühekülgse ja tasakaalustamata toitumiseni. Toidupüramiid näitab ette õiged proportsioonid, milliseid toite tuleb süüa rohkem, milliseid vähem. Toiduvaliku põhimõtted 4. Söö mitmekesiselt: Mitmekesisus tähendab valikuid nii ühe toidugrupi piires kui toidugruppide vahel. Erinevad puu- ja köögiviljad sisaldavad erinevaid ja eri koguses vitamiine ja mineraalaineid. Aeg-ajalt tuleks toidusedel üle vaadata, et sarnastest toitudest ei jääks toitumine ühekülgseks. Organism peaks saama kõik oma vajalikud ained toidust. Mitmekesise toitumise puhul ei ole vajadust võtta lisaks toidulisandeid. Ühekülgse toitumise puhul võib organism saada ka liigselt toidus sisalduda võivaid raskmetalle, saasteaineid ja lisaaineid (nt säilitusained, toiduvärvid), kuigi igas toidus eraldi võttes on kogused normi piires. Toidupüramiidi põhimõtted · Toidupüramiid:

Toitumise alused
thumbnail
20
doc

Erivajadustega klientide kohta eripära toitlustamisel

Keedised, kompotid, mahlad, keedetud DIABEETIKU TOIDUVALIK ja külmutatud viljad tavaliselt allergiat ei tekita. Puuviljadest tekitavad sagedamini allergiat aprikoosid, Diabeetiku toiduvalikus ei ole midagi banaanid, kiivid, õunad, pirnid, erilist, selle moodustab tervislik toit, virsikud, eksootilised puuviljad mis on soovitatav ka igale tervele (mango, papaia, tähtvili). inimesele. Tänapäevaste Köögiviljadest on ohtlikumad paprika, toitumissoovituste kohaselt peaks kaalikas, naeris, porgand, peet, sibul. Ka kaunviljad võivad esile kutsuda diabeetiku toitainete jaotus päevasest allergiat, eriti soja. Kuna sojavalke

Kokk
thumbnail
14
doc

Klassi õpilaste toitumisharjumused

Laagri Kool klassi õpilaste toitumisharjumused Koostaja: Kaspar-Eerik Maarand Juhendaja: Merike Palts Harjumaa 2014 Sisukord Sisukord...........................................................................................................1 Sissejuhatus.....................................................................................................3 Tervislik toitumine............................................................................................4 Klassi küsimustik.............................................................................................5 Kokkuvõte......................................................................................................11 Kasutatud kirjandus.......................................................................................12 Lisa 1............................................................

Toit ja toitumine
thumbnail
1
doc

Kõne: Tervislikud eluviisid

Soojenduse tegemata jätmine suurendab lihasrebestuse võimalust. Suitsetamine on inimese tervisele väga kahjulik. Ja hullem on veel see, et suitsetamisest võib jääda sõltuvusse. Suitsetamine kahjustab kopse ja võib kopsuvähki põhjustada. Kuid suitsetamise kahjulikkus on veel suurem. Seega soovitan teil hoida oma tervist ja mõelda mida kui palju sööte. Sportida tuleks iganädalaselt ning hoiduda mõjuainetest. Tervislik eluviis tähendab seda, et toitud ja elad tervislikult. Tervislike eluviisid teevad sind ilusaks ja rõõmsaks ja mis kõige tähtsam, tervislikud eluviisid pikendavad eluiga.

Eesti keel




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun