Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"saida" - 22 õppematerjali

thumbnail
6
pptx

Norra toit

Norra toit Andra Vebus 11. A klass Ajalugu o Põhitoit kala ja piimatooted o Põhjapõder o Hüljes o Lõhe o Forell o Mereannid Kliima mõju toiduvalikule o Seentest ei arva midagi o Teravilja kasvatus riigi lõunaosas o Teravili: kaera, otra o Pärmitaigent teha ei saa o Lame leib, säilib kaua o Letse Norrale omased toitud o Tähtsal koha kartul o Kaladest põhitoit: lõhe, heeringas, tursk, paltu, kammelja, makrell, saida Ajalooline roog o Rakfisk o Sarnaneb Rootsi surströmminguga o Tooraine: forell o Rakfiski festival Aitäh kuulamast.

Kultuur-Kunst → Norra toidukombed
5 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Kalandus. Metsandus

10% mere kalakasvatus 7% sisevetest (enamuses arengumaad; India, Bangladesh, Indoneesia (Hiina)) 1. Atlandi ookeani põhjaosa (eriti Norra meri, Ameerika rannikualad). Kalavarud külmas vees suuremad (hapnik lahustub paremini) - Labradori hoovus. Soe Golfi hoovus toob toidu (mineraalide ja toitainete lahustumine suurem - plankton. Parasvöötmes on kõige suurem produktiivsus. liigid: heeringas, krevetid, rannakarp, krabi, hõbeheik, tursk, makrell, saida, moiva 2) Kariibimeri ja Atlandi ookeani lõunaosa - vähemtähtis. väiksemad kalavarud: sooja vee tõttu (hapniku vähem) - eluahel tihedalt täis, aga massi ei ole. järsk kallas - ei pääse randa. (Aafrika rahvad ei ole ka erilised kalasööjad rahvad). 3) Vaikse ookeani avaalad (Aasia rannik, Venemaa, Hiina, Kanada, Alaska). Kariibi-Kamtsatka hoovus - hapnik - tekivad massilised kalaparved Alaska hoovus.

Geograafia → Geograafia
79 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Kalaleti väljapanek

Letis on müügil külmsuitsu, kuumsuitsu, toores e värske (selle alla loeme ka fileeritud kala, sest see on maitsestamata), soolatud, marineeritud/maitsestatud kala. Kala fileerimisega tegeleb kalameister. Lisaks ka veel kalamarja (nii naturaalne kui kunstkalamari, kokku 11 nimetust). Kokku on kalaletis saadaval üle 300 erineva tootevariandi. Tuntuimad kalad, mis müügil: paltus, haug, forell, lõhe, heeringas, lõhe, meriahven, saida, skumbria, heik, räim, silmud, pangasius, merikoger, lest, koha, karpkala, tursk, savoriin, tilapia, mõõkkala, linask. Kalalett oli ilusa välimusega, aga ei kutsunud nii ostma, kui seda tegi Solarise toidupood.

Toit → Toitumise alused
14 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Jaapan

Kõige levinumate puude hulka kuuluvad bambus, seedrid, küpressid, männid, kastanid, pöögid ja kampripuud. Kuna kala on jaapanlaste toidulaual riisi järel tähtsuselt teisel kohal, siis on kalandus riigi üks tähtsamaid majandusharusid. Igal aastal püütakse välja 6,7 miljonit tonni mitmesuguseid kalu ja muid mereelukaid. Jaapani kalakasvatus hõlmab 15% kogu maailma kalatoodangust. Peamised püügikalad on sardiin, saida, tuunikala, ansoovis, makrell ja lõhe ning mereandidest populaarsemad vetikad, krevetid, kalmaarid ja merekarbid. Elektrit toodetakse Jaapanis peamiselt soojuselektrijaamades ja aatomielektrijaamades. Suurem osa energiakandjatest tuleb aga importida, sest kodumaised ressursid katavad ainult 18,1% tööstuse vajadustest. Elektrienergiat ekspordib Jaapan vaid patareide ja akude näol. Samas on Jaapani eramajades küllalt palju kasutusel päikeseenergiat.

Geograafia → Geograafia
9 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Jaapani põllumajandusest, kalandusest ja metsandusest.

oma puiduvajadusest. Kalandus Jaapanlaste toidulaual riisi järel tähtsuselt teisel kohal on kala, kalandus on riigi üks tähtsamaid majandusharusid. Igal aastal püütakse välja 6,7 miljonit tonni mitmesuguseid kalu ja muid mereelukaid, millele lisandub kalakasvatustest veel 1,4 miljonit tonni, mis teeb kokku 15% kogu maailma kalatoodangust. Sellele vaatamata peab Jaapan igal aastal importima 40% kogu mereandide vajadusest. Peamised püügikalad on saida,sardiin, tuunikala, ansoovis, makrell ja lõhe. Mereandidest populaarsemad: vetikad, krevetid, kalmaarid ja merekarbid. Neid kasvatatakse ka spetsiaalsetes merelahtedes ja tiikides ning sellel viisil kasvatatakse isegi pärlikarpe. Iga jaapani perekond tarbib 36,7 kg kala aastas, mis on suur kogus.

Geograafia → Geograafia
12 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Kodunetöö toidukaubaõpetus

Kala fileerimisega tegeleb kalameister. Lisaks ka veel kalamarja (nii naturaalne kui kunstkalamari, kokku 11 nimetust). Kokku on kalaletis saadaval üle 300 erineva MK 1 Kodune töö Toidukaubaõpetuses nr 2 tootevariandi. Loomulikult ei ole nad kõik korraga müügil, vaid vastavalt hooajale ja klientide tarbimisharjumustele vastavalt. Stabiilselt on olemas 50 nimetust. Tuntuimad kalad, mis müügil: paltus, haug, forell, lõhe, heeringas, lõhe, meriahven, saida, skumbria, heik, räim, silmud, pangasius, merikoger, lest, koha, karpkala, tursk, savoriin, tilapia, mõõkkala, linask. Värske kala Forell Lõhe Haug Ahven Särg Saida Tursk Kuumsuits. Heik Lest Räim Siig Savoriin Latikas Lõhe Külmsuits. Forell Võikala Heeringas Paltus Savoriin Skumbria Lõhe Marineeritud Räim Heeringas

Toit → Toiduainete õpetus
38 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Juustu nimetused -Selver

2% 32. Juust Gouda 48% 4.29 100g toodet sisaldab ???? keskmiselt: Energiat 390kcal/1636kJ, valke 25,5g, süsivesikuid alla 1g, rasva 29,5g ???? 33. Juust Tilsit 45% 3.85 34. Pandivere 28.5% 6.60 villutat 35. Juust Tartu 22% 6.60 villutatud (Piimameister Otto) 36. Saida juust Koostis: täispiim, (Saidafarm AS) sool, juuretis, laap. 100g. sisaldab keskmiselt: 388kcal/1609kJ, 28g rasva, 24g valku, 1g süsivesikuid. 37. Sulatatud juust 7.25 (Merevaik) 38. Päikse sulatatud juust 4.95 100g toodet sisaldab

Toit → Toitumisõpetus
13 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Majanduse kokkuvõte

puiduvajadusest. Kalandus Kuna kala on jaapanlaste toidulaual riisi järel tähtsuselt teisel kohal, siis on kalandus riigi üks tähtsamaid majadusharusid. Igal aastal püütakse välja 6,7 miljonit tonni mitmesuguseid kalu ja muid mereelukaid, millele lisandub kalakasvatus test veel 1,4 miljonit tonni, mis teeb kokku 15% kogu maailma kalatoodangust. Sellele vaatamata peab Jaapan igal aastal importima 40% kogu mereandide vajadusest. Peamised püügikalad on sardiin, saida, tuunikala, ansoovis, makrell ja lõhe ning mereandidest populaarsemad vetikad, krevetid, kalmaaridja merekarbid. Neid mitte ei püüta ookeanidest, vaid kasvatatakse ka spetsiaalsetes merelahtedes ja tiikides ning sellel viisil kasvatatakse isegi pärlikarpe. Iga jaapani perekond tarbib 36,7 kg kala aastas. Energeetika Elektrit toodetakse Jaapanis peamiselt soojuselektrijaamades ja aatomielektrijaamades, osaliselt ka hüdro- , geotermaal- ja päikeseenergia l töötavates elektrijaamades

Majandus → Majandus
17 allalaadimist
thumbnail
14
docx

GEOGRAAFIA gümnaasium töövihik

Lõuna-Ameerikas vasakus ääres on kirjas MAKRELL,ANŠOOVITS,HEERINGAS ja paremas ääres HEIK JA KALMAARID. Skandinaavia poolsaare juures on kirjas TURSK JA MAKRELL Selle kinga(Itaalia) juures on SARDINELL,RANNAKARP,ANŠOOVIS sellest allpool vasakul Aafrika kõrval MAKRELL,ANŠOOVIS,SARDIIN ja kõige alumised vasakpoolsed Aafrika kõrval on SARDIIN,HEIK,ANŠOOVIS,MAKRELL.Aafrika all on KREVETID ja Aafrika paremal kõrval on TUUNIKALA ja SARDIIN. Kaardi kõige üleval paremal ääres on SAIDA KREVETID,ANŠOOVIS,VÄHID Sellega täpselt kohakuti allpool tulevad TUUNIKALA,SARDINELL,ANŠOOVITS Austraalia kõrval on halvasti kirjas KALMAAR Austraaliast veits ülevalpool vasakul on kirjas MAKRELL,TUUNIKALA,KREVETID,HEERINGASELISED. LK-60 1.Kuidas mõõdetakse ja hinnatakse metsavarusid?Millised on erimõõtmis-ja hindamisviiside eelised ja puudused? Mõõtmis-või Mõõtühik Eelised või Näitaja Eestis

Geograafia → Geograafia
63 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Kokkade ristsõna

ja auväärne õppeasutus. See kool tegutseb tänaseni ning on laienenud Euroopast Ameerikassegi ning nendesse koolidesse kandideeritakse üle maailma. Cordon Bleu on auraha, mis on nimeline ja isiklik. Cordon Bleu kõrval eksisteerib veel üks auraha, Cordon Rouge, mille kandmise au kuulub üksikutele ja rahvusvaheliseltki teenekatele peakokkadele. 4. Mis on Breti Blue? Ainus kodumaine hallitusega juust 5. Nimeta 5 s-tähega algavat kala Säga, säinas, särg, siig, saida. 6. Missugune ürt sobib hästi maksa maitsestamiseks? Rosmariin, oregano. 7. Kuidas nimetatakse haiguslikku isupuudust? Sigrit Luik KK12-KE Anoreksia 8. Mis paneb koorimisel ja hakkimisel nutma? Sibul 9. Kääna sõna suhkur nimetavas (mis?), omastavas (mille?) ja osastavas (mida?) käändes Suhkur, suhkru, suhkrut 10

Eesti keel → Eesti keel
3 allalaadimist
thumbnail
45
docx

Türgi rahvaste kultuur - materjal

milles kirjanik paljastab haigeid hambaid ­ silmakirjatsejast hambaarsti ja moraalselt pankrotistunud täitevkomitee töötajat. Jutustusele ,,Linnuke nääpsuke" sai usbeki kunsti ja kirjanduse dekaadil Moskvas osaks suur tähelepanu. ,,Linnuke nääpsuke" (1958) Jutustuse teemaks on võitlus naise võrdõiguslikkuse eest, samuti iseseisvaks muutunud kolhoosiesimehe ümberkasvatamine partei aktivistide ja kollektiivi poolt. Peategelase Saida Alijeva ja kolhoosiesimehe konflikt, selle lahenemine. Peategelane on Saida Alijeva, kes saadetakse kolhoosi parteiorganisatsiooni sekretäriks ja keda kolhoosiesimees Kalandrov kutsub tema kõhnuse pärast linnukeseks. Rajoonikomiteest oli ta saanud suunise pöörata eriti tähelepanu naiste õigustele. Saida paneb vestlustes töötajatega tähele, et esimees on takistanud naiste arengut62. Saida osutus, vaatamata Kalandrovi sõnadele ,,kui naine hakkab minu üle

Ajalugu → Ajalugu
42 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Kalade üldiseloomustus

Ühiseks tunnuseks hele küljejoon Liha on tihe ja kihiline Suht kuiv liha, sobib küpsetamiseks, keetmiseks jne Sobib kalahakkliha sisse, kasutatakse ka palju soolatult ja suitsutatult Kalamaks on oluline d-vitamiini allikas Kilttursk (haddock) Lahja, ilusa tiheda lihaga kala Maitsev suitsutatuna, küpsetatult, gratineeritult (üleküpsetatult) Merluus/hõbeheik (hake) Lahja ja maitsev toidukala Ei talu pika aegset keetmist Süsikas ehk saida (black pollock) Enamasti konserveeritult, pajaroogades, hautistes Atlandi pisitursk (tomcod) Väga hinnatud Tuulehaug Luud on rohelised ja suu nagu pikk nokk Kehal soomused, kuid need tulevad kergesti ära Liha lahja ja kuiv Sobib hästi marineerimiseks ja tarretise valmistamiseks Tuunikala (tun) Elutseb kõigis ookeanides Suur ja liharikas kala Erineb liigiti, suuruselt jne

Toit → Kokandus
20 allalaadimist
thumbnail
29
doc

Kala- ja kalatooted

või puhtast mereveest. Realiseerimisaeg külmutusseadmetes 2 ööpäeva. Realiseerida ei ole lubatud deformeerunud tugeva hapu või mädanemislõhnaga kala. Riknemise tunnused on ka lahtine suu, paisunud kõht, hägused silmad, lõtv konsistents ning see kala ei vaju vees põhja. Kaubanduskeskustest leiame põhiliselt Norra ja Eesti kalatoodangut. Põhiliselt imporditakse Norrast kasvatuse lõhet, kasvatuse forelli, turska, mereahvenat, saida, paltust jt. Eesti mageveekaladest pakutakse karpkala, haugi, koha, tuura, lesta jt. 24 Lisaks pakutakse turska, saidat, mereahvenat, paltust, merihunti, haugi, koha, lesta, karpkala, tuura, latikat, räimerümpa, angerjat, lutsu. Jahutatud kala tootevalikus võib leida: · terve kala · filee · steik · medaljon · supikogu Külmutatud kala tootevalikus võib leida: · heeringas, heeringafilee · heik, heigi filee

Majandus → Kaubandus ökonoomika
64 allalaadimist
thumbnail
21
docx

Kala ja kalatooted referaat

jääkihtidega, mis on valmistatud joogiveest või puhtast mereveest. Realiseerimisaeg külmutusseadmetes 2 ööpäeva. Realiseerida ei ole lubatud deformeerunud tugeva hapu või mädanemislõhnaga kala. Riknemise tunnused on ka lahtine suu, paisunud kõht, hägused silmad, lõtv konsistents ning see kala ei vaju vees põhja. Kaubanduskeskustest leiame põhiliselt Norra ja Eesti kalatoodangut. Põhiliselt imporditakse Norrast kasvatuse lõhet, kasvatuse forelli, turska, mereahvenat, saida, paltust jt. Eesti mageveekaladest pakutakse karpkala, haugi, koha, tuura, lesta jt. Lisaks pakutakse turska, saidat, mereahvenat, paltust, merihunti, haugi, koha, lesta, karpkala, tuura, latikat, räimerümpa, angerjat, lutsu. Jahutatud kala tootevalikus võib leida: · terve kala · filee · steik · medaljon · supikogu Külmutatud kala tootevalikus võib leida: · heeringas, heeringafilee · heik, heigi filee · forelli filee

Toit → Toiduainete õpetus
42 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Referaat erinevatest tantsustiilidest

Eestis on õppimiseks väga palju võimalusi ­ nii suuremates kui väiksemates linnades leiab mitmeid kohti, kus saab idamaist tantsu harrastada. Väga eriline on see, et kõhutantsu õpetatakse ka väiksemates Eesti paikades. Lisaks on väga aktiivne suhtlus rahvusvaheliselt kuulsate tantsijatega - suuremad stuudiod kutsuvad pidevalt välismaised artiste, õpetajaid ning lauljaid oma teadmisi jagama. Tantsuklubid, mis tegelevad idamaise tantsuga: Beledi kõhutants, Saida kõhutantsukool, Ines Dance, Belly Dance jm. ModyDuo Allikad http://www.tants24.ee/index.php?page=46 http://www.dcstiil.ee/voistlustants.php http://www.dancesport.ee/index.php http://www.hot.ee/tantsuabc/ajalugu.html http://www.tants24.ee/index.php?page=59 http://tants24.ee/index.php?page=39 http://et.wikipedia.org/wiki/Hiphoptants http://tants24.ee/index.php?page=53 http://www.freeflowstudio.eu/

Sport → Kehaline kasvatus
63 allalaadimist
thumbnail
15
odt

Erinevad tantsustiilid

Eestis on õppimiseks väga palju võimalusi ­ nii suuremates kui väiksemates linnades leiab mitmeid kohti, kus saab idamaist tantsu harrastada. Väga eriline on see, et kõhutantsu õpetatakse ka väiksemates Eesti paikades. Lisaks on väga aktiivne suhtlus rahvusvaheliselt kuulsate tantsijatega - suuremad stuudiod kutsuvad pidevalt välismaised artiste, õpetajaid ning lauljaid oma teadmisi jagama. Tantsuklubid, mis tegelevad idamaise tantsuga: Beledi kõhutants, Saida kõhutantsukool, Ines Dance, Belly Dance jm. Kokkuvõte Tantsustiile on veel kindlasti paljusi aga need on minu jaoks just kõige huvitavamad. Need on kõik teistest erinevad, mõned rohkem, mõned vähem. Neis kõigis on mingi omapära, mis teeb neist just nii erilised tantsud nagu nad on. Samuti on need kõik tantsustiilid kas vähemal või rohkemal määral seotud Eestiga ja neid kõiki on võimalk ka Eestis õppida. Kindlasti oleks minul huvi kasvõi oskake

Varia → Uurimistöö alused
20 allalaadimist
thumbnail
28
docx

Kaubamärkide referaat

php?p=home ) 12.2 AS Paljassaare kalatööstus AS Paljassaare Kalatööstus alustas tootmist 1990 aastal kui Soome-Eesti ühisettevõte. Tootmisliinid on pärit Euroopa, USA ja Jaapani parimatelt selle valdkonna masinate tootjatelt (Koppens, Baader, Kliklok, AEW, Ilapack, Ishida, Neinstedt, Econocorp jt.) Toorainena kasutatakse peamiselt valgelihalisi ja väherasvaseid ookeanikalu Peruust, Norrast, Venemaalt, Islandilt, Uus-Meremaalt, Tsiilist ja USA'st (Mintai, Putassuu, Heik, Hoki, Tursk, Saida, aga ka Lõhe). Kogu tooraine pärineb Euroopas tunnustatud püügi- ja tootmisettevõtetel. Kogu tooraine kontrollitakse ettevõte kvaliteedi laboratooriumis.Abiained nagu paneering ja maitseained, ostetakse Saksamaalt, Inglismaalt ja Soomest. 95% AS Paljassaare Kalatööstuse toodangust eksporditakse. Ekspordi regioonid: Balti riigid, Skandinaavia, Lääne-Euroopa, Kesk-Euroopa, Ida-Euroopa ja Lähis-Ida (Liibanon, Türgi). Alates 2001

Toit → Toidukaubandus
111 allalaadimist
thumbnail
66
xlsx

Liigendtabel ja summaarne hind

Harju Loksa 83 23 168 351 402 3700 990 Harju Rahva Voit 83 30 182 287 1194 4288 2248 Harju Ranna 83 27 213 113 1001 5200 252 Harju Ravila 83 27 162 296 728 3015 1707 Harju Riisipere 83 23 110 223 914 3090 1794 Harju Saida 83 21 107 283 695 3267 1835 Harju Saku 83 27 162 239 1517 4341 2528 Harju Sommerlingi 83 28 128 230 1705 3204 201 Harju TNLV 83 31 171 155 1695 3857 229 Harju Vaida 83 31 185 246 1205 3431 1072

Informaatika → Informaatika
11 allalaadimist
thumbnail
23
docx

Jaapan pärast II maailmasõda

puiduvajadusest. 5.3. Kalandus Kuna kala on jaapanlaste toidulaual riisi järel tähtsuselt teisel kohal, siis on kalandus riigi üks tähtsamaid majandusharusid. Igal aastal püütakse välja 6,7 miljonit tonni mitmesuguseid kalu ja muid mereelukaid, millele lisandub kalakasvatus test veel 1,4 miljonit tonni, mis teeb kokku 15% kogu maailma kalatoodangust. Sellele vaatamata peab Jaapan igal aastal importima 40% kogu mereandide vajadusest. Peamised püügikalad on sardiin, saida, tuunikala, ansoovis, makrell ja lõhe ning mereandidest populaarsemad vetikad, krevetid, kalmaarid ja merekarbid. Neid mitte ei püüta ookeanidest, vaid kasvatatakse ka spetsiaalsetes merelahtedes ja tiikides ning sellel viisil kasvatatakse isegi pärlikarpe. Iga jaapani perekond tarbib 36,7 kg kala aastas. 5.4. Energeetika Elektrit toodetakse Jaapanis peamiselt soojuselektrijaamades ja aatomielektrijaamades,

Ajalugu → Ajalugu
88 allalaadimist
thumbnail
262
xls

Exceli-kodutöö

Harju Loksa 83 23 168 351 402 3700 990 Harju Rahva Voit 83 30 182 287 1194 4288 2248 Harju Ranna 83 27 213 113 1001 5200 252 Harju Ravila 83 27 162 296 728 3015 1707 Harju Riisipere 83 23 110 223 914 3090 1794 Harju Saida 83 21 107 283 695 3267 1835 Harju Saku 83 27 162 239 1517 4341 2528 Harju Sommerlingi 83 28 128 230 1705 3204 201 Harju TNLV 83 31 171 155 1695 3857 229 Harju Vaida 83 31 185 246 1205 3431 1072

Informaatika → Arvuti
6 allalaadimist
thumbnail
62
doc

Toiduained

KAUBAÕPE. TOIDUKAUBAD 1.ÜLDOSA 1.1. Toidukaupade omadused Toidukaubad on toit, mida ostetakse ja müüakse hulgi- või jaekaubanduses, toitlustusettevõtetes või eksporditakse või imporditakse. Toit ­ toiduained ja toiduainete segud ­ on mõeldud inimesele söögiks või joogiks töötlemata või töödeldud kujul. Toidukaupade kaubaõppe aineks on toidukaupade tarbimisomadused ning liigitamine ja sortiment. Toidukaupade tarbimisomadused jagunevad sensoorseteks, füüsilisteks, toitelisteks, funktsionaalseteks ja hügieenilisteks. Sensoorsed ehk organoleptilised omadused on määratletavad meeleorganite abil. Nendeks on maitse, lõhn, kuju, värvus, konsistents (kompimise teel määratletav omadus) jt.. Füüsilised omadused on elastsus, poorsus, lahustuvus, sulamis- ja tahkumistemperatuur jt.. Toitelised omadused tulenevad keemilisest koostisest, mis määravad ära toidu toiteväärtuse. Funktsionaalsed omadused on pakend, säilitamise- ...

Toit → Toitumisõpetus
139 allalaadimist
thumbnail
704
xlsx

Transpordi infosüsteem Labor 4

25675 8600601-1Saia 57.86653626.866561 25675 Sõmerpalu vald 25676 8600602-1Saia 57.86642926.866485 25676 Sõmerpalu vald 28105 7400665-1Saia 58.33545522.452160 28105 Lääne-Saare vald 28106 7400664-1Saia 58.33569922.452370 28106 Lääne-Saare vald 32661 5900689-1Saiakopli 59.22000526.057726 32661 Tapa vald 93566 5900688-1Saiakopli 59.22003626.057493 93566 Tapa vald 4880 22734-1 Saida 59.12394124.361825 4880 Nissi vald 4881 22733-1 Saida 59.12391324.362008 4881 Nissi vald 20189 8600603-1Saika 57.66098827.306993 20189 Misso vald 27990 8600604-1Saika 57.66091827.307111 27990 Misso vald 28107 7400667-1Saikla 58.53489123.009333 28107 Orissaare vald 28108 7400666-1Saikla 58.53503223.009227 28108 Orissaare vald 29323 4400672-1Saka 59.42091627.215402 29323 Kohtla vald

Logistika → Transpordi infosüsteem
5 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun