Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Pesupulbrid (1)

5 VÄGA HEA
Punktid

Esitatud küsimused

  • Mis ained pesevad?

Lõik failist

Pesupulbrid #1 Pesupulbrid #2
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 2 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2008-10-04 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 79 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor rasmusonloll Õppematerjali autor

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
6
odt

Pesupulber

PESUPULBER Uurimustöö Juhendaja: Pärnu 2012 SISUKORD Sissejuhatus 1. Pesupulber 2. Pesupulbrite koostis 3. Pesupulbrite jagunemine 4. Pesu pesemine 5. Soovitus allergikutele ja väikelastele 6. Loodus sõbralikus Kokkuvõte Kasutatud kirjandus Lisad SISSEJUHATUS Valisin oma teemaks pesupulbrid, kuna see tundus minu jaoks huvitav ning pesupulbrit kasutavad paljud inimesed. Teema on tähtis, kuna siit saab teada mis pesupulber on, mis ained pesevad, kuidas pesupulbrid jagunevad jms. Teema eesmärgiks on teada saada uut informatsiooni pesupulbrite kohta. Enda töös kasutan võimalikult palju internetilehekülgi, millelt leian vajaliku informatsiooni. Töö peatükid on silmapaistvalt välja toodud.

Kodumajandus
thumbnail
13
pptx

Pesuvahendid ja pesupulbrid

Pesupulbrid ja puhastusvahendid Pesupulbrid Koosnevad: Pindaktiivsed ained Polüfosfaadid Perboraadid Persulfaadid Pleegitusained Lõhnaained Pindaktiivsed ained e tensiidid Fosfaadid Vähendavad vee pindpinevust Pesupulbrid sisaldavad fosfaate kuni 5% Võivad olla sünteetilised (naftakeemilist päritolu) või Lisatakse pesuainetele vee taimse päritoluga pehmendamise eesmärgil Nad võivad olla mürgised kaladele ja veetaimedel Pleegitusained Ensüümid Mõjuvad temperatuuri vahemikus Eemaldavad tärkilise ja valguplekke 50-80% Kannatavad kuni 60 kraadist temp.

Keemia
thumbnail
7
ppt

Pesupulbrid

pindaktiivseid aineid. Näiteks polüfosfaadid, perboraadid, persulfaadid, pleegitusained, lõhnaained jne. Pesupulbreid leidub tänapäeval nii vedelas kui ka tahkes variandis Millised ained pesevad? Ensüümid- eemaldavad vere-, piima- ja muruplekke ning tärklise, tselluloosi ja rasva plekke. Lipoained- lahustavad rasvu. Tensiidid- eemaldavad riidelt mustuse ega lase vetteläinud mustust riidesse tagasi imenduda. Loodussõbralikus Loodussõbralikud pesupulbrid on sellised mis *ei sisalda fosfaate *ei sisalda klooriühendeid *ei sisalda optilisi kirgastusvahendeid või tugevaid pleegitajaid *koosnevad looduses bioloogiliselt lagunevaist ja keskkonnale ohutuist aineist Soovitused Enne pesu pesemist : *vali sobiv pesupulber valitud pesu pesemiseks. *tutvu pesupulbri koositisega, mis on pakendil kirjas. *sorteeri pesu värvi, materjali ja määrdumuse järgi ära. *järgi riideesemete hooldusmärgistusi.

Bioloogia
thumbnail
33
pdf

Puhastusprotsessid ja kodukeemia

ÜLD Mustus on pinna ebapuhtus, mis vähendab või takistab pinna kasutamist, kahjustab pinda ja on ebaesteetiline ning häiriv. Mustus ­ aine vales kohas. Mustus ei teki ega kao, vaid liigub ühest kohast teise. Ohtlik <-----Mikroobid, bakterid, viirused Tülikas <----- pori rongiistmel <----- tolm raamaturiiulitel Häiriv Talutav <----- pori trepikojas Mustuse mõju ühiskonnale: ­ muudab pinna välimust ­ vähendab ruumide esinduslikkust ­ nõrgendab hügieenilisust ­ halvendab tööohutust ­ põhjustab pindade enneaegset kulumist Mustus koosneb keemiliselt ja füüsikaliselt omadustelt erinevatest orgaanilistest ja anorgaanilistest ainetest. Puhtuseprotsessis osalevad tegurid: ­ keemia+vesi ­ mehhaanika ­ t

Keemia



Meedia

Kommentaarid (1)

olari15 profiilipilt
olari15: mind aitas
22:49 20-05-2009



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun