Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

Köögiseadmete õpetus - sarnased materjalid

kaaned, kotletid, kandmisel, ltimaks, rjel, pooltooted, puhastada, kannaga, jalan, petus, litada, kodut, silt
thumbnail
1
doc

Köögiseadmete õpetus - Ohutusnõuded

Köögiseadmete õpetus Ohutusnõuded Töötades köögis seadmetega peab kindlasti järgima nende ohutusnõudeid. Tuleb jälgida kasutusjuhendit. Libastumiste ja kukkumiste vältimiseks tuleb põrandale sattunud vesi, rasv või muu vedelik koheselt puhastada või märgistada ära mingi sildiga. Samuti peab kandma kinnise nina ja kinnitatud kannaga ning mittelibiseva tallaga tööjalanõusid. Mittekorras elektriseadmed tuleb vooluvõrgust välja lülitada ja tuleb panna vastav silt, et inimesed seda ei kasutaks, ja teatada sellest töö juhile. Raskusete tõstmisel peab jälgima, et see ei oleks füüsiliselt liiga koormav kuna see võib tulevikus püsivaid vigastusi tekitada. Avades ahju ust, ei tohi seista selle ees nii, et kuum aur otse näkku tuleb ning samuti peab kandma kindlasti ahjukindaid

Köögiseadmed
9 allalaadimist
thumbnail
16
doc

Ohutusjuhend kokale

1.22. Vahetult enne toiduainetega tegelemist pese töökohal käsi, puhasta küünealused pane kätte kummikindad. 2. TÖÖ AJAL 2.1. Töötades elektriseadmetega (elektripliit, -ahi, -mikser jms.) täita nende seadmete kasutamise juhendit. 2.1. Mittekorras elektriseade lülitada vooluvõrgust välja ja panna silt "Mitte kasutada" ja teata kohe juhatajale. 2.2. Pliidil olevaid nõusid ei tohi liigutada järsu tõmbega. 2.3. Kotletid, pirukad ja pooltooted tuleb pannile asetamisel hoida kaldu, vältimaks rasvapritsmeid. Kartulite ja teiste juurviljade panemisel keevasse rasva tuleb hoiduda vee sattumisest rasva. 2.4. Kuuma toiduga keedukatla, kastruli või teiste pliidil asetsevate nõude kaaned avatagu kaldu, endapoolne serv jäägu madalamale. 2.5. Kuuma toiduga nõude kandmisel ei tohi neid suruda enda vastu. Kuumast kööginõust ei tohi kinni võtta palja käega, kasutada tuleb pajakindaid või rätikut.

Toiduohutus
41 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Ohutus ja ohuteave referaat

6. Küüned peavad olema lühikeseks lõigatud, juuksed peakatte alla kaetud. 7. Keelatud on lubada töökohale võõraid, kõrvalisi isikuid. Sealviibimine võib olla lubatud vaid sanitaarrõivastuse kandjail. 8. Ei ole lubatud kasutada mõranenud ega vigastatud sööginõusid, need tuleb käigust kõrvaldada. 2 9. Söögiriistu (noad, kahvlid) ei tohi kanda käes teravikuga ettepoole, nende kandmisel tuleb kasutada taldrikut. 10. Tükelduslauad peavad olema valmistatud tugevast puust või muust vastupidavast materjalist, nende tööpind peab olema sile. 11. Lõikelaudu ei tohi hoida virnas üksteise peal. Arvamus: Ei mõista milleks? Kui on kuivatatud lõikelauad siis ju ei tohiks probleeme olla. Eelmises töökohas ( Texas) hoiti sama moodi lõikelaudu üksteise peal. 12. Jäätmete jaoks peavad olema kaanega metallämbrid, mis pärast tööd (sõltumata

Ohutus ja ohuteave
17 allalaadimist
thumbnail
22
pdf

OHUTUSJUHEND

tagant serva kergitamisega. Tõstnud tagumise kaane serva 10-15 cm kõrgusele, oota kuni aur väljub ja alles siis eemalda kaan nõult. 4.7. Klaasnõude ja -esemete pesemisel, tõstmisel või paigaldamisel tuleb jälgida, et need mõne mehaanilise toime tagajärjel ei puruneks. 4.8. Puhastusvahendite kasutamisel kasutada selleks ettenähtud isikukaitsevahendeid. 4.9. Pliidil olevaid nõusid ei tohi liigutada järsu tõmbega. 4.10. Kotletid, pirukad ja pooltooted tuleb pannile asetamisel hoida kaldu, vältimaks rasvapritsmeid. Kartulite ja teiste juurviljade panemisel keevasse rasva tuleb hoiduda vee sattumisest rasva. 4.11. Kuuma toiduga nõude kandmisel ei tohi neid suruda enda vastu. Kuumast kööginõust ei tohi kinni võtta palja käega, kasutada tuleb pajakindaid või rätikut. 4.12. Mahavalgunud vedelik, rasv jm. toiduained ja vesi tuleb koheselt koristada. 4.13

Riski- ja ohutusõpetus
94 allalaadimist
thumbnail
7
ppt

Õnnetus koka töökeskkonnas

Tööohutus ja töötervishoid Õnnetus koka töökeskkonnas Juhtumi riskid · Libisemise tagajärel satub naise käsi kuumale fritüürile, mis tekitab põletushaavu · Samuti võib ta kukkudes enda pea ära lüüa Riski vältimine või vähendamine · Kui põrandale on sattunud rasva pritsmeid või muid vedelikke, tuleb see kohe puhastada ja kuivatada, et ei tekiks libisemisohtu · Samuti võiks olla võiks fritüüril olla mingi kaas · Võibolla saaks põletushaavu vältida, kui naine kannaks ahjukindaid · Naisel võivad ka valed jalanõud olla. Jalanõud peavad olema kinnise nina ja kinnitatud kallaga ning paksu mittelibiseva tallaga. Järeldused · Vedelikke või rasva pritsemete sattumisel põrandale, tuleb need kohe puhastada, et ei tekiks kukkumisi ega libisemisi!

Töötervishoid ja tööohutus
54 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun