Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Kalade puhastamine (3)

3 KEHV
Punktid

Esitatud küsimused

  • Kuidas puhastada lesta?
  • Kuidas puhastada kilu räime?

Lõik failist

Kuidas fileerida ahvenat?
Praadimiseks on soovitatav kala fileerida. Ahvena jääb
tänu
nahaalusele rasvale praadides mahlasem.
Ahvena soomus on
küllalt kiusakas, mistõttu on soovitatav riivida seda
veevannis:
siis on soomused pehmemad ja nad ei lenda ka laiali.
Lihtsaim
fileerimisviis on lõigata kalalt uimed ja seljauim
vastukarva,
teha kaela taha risti-sisselõige ja lõigata filee piki
selgroogu
lahti. Ole ettevaatlik, et sa seejuures veresooni ei
vigastaks: fileepooled peaksid jääma nii puhtad, et neid poleks vaja
pesta
ja piisaks majapidamispaberiga tupsutamisest. Seejärel
pane
fileepool lõikelauale, fikseeri sabast kas kahvli või
sõrmedega ja
tõmba fileerimisnoaga nahk maha.
Supi keetmiseks
Kalade puhastamine #1
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 1 leht Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2008-09-10 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 42 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 3 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor tiigerxxx Õppematerjali autor
Kuidas fileerida ahvenat?
Kuidas puhastada lesta?
Kuidas puhastada kilu / räime?
Lõhe (forelli) fileerimise ABC

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
29
doc

Kala- ja kalatooted

...................................................................................................................... 2 Sissejuhatus....................................................................................................................3 Kala tähtsus talurahva toidus.........................................................................................4 Kalade bioloogiast......................................................................................................... 7 Kalade haigused.........................................................................................................8 Difüllobotrioos.......................................................................................................9 Linnuroni............................................................................................................. 11 Trienoforoos.........................................................................................................12

Kaubandus ökonoomika
thumbnail
21
docx

Kala ja kalatooted referaat

PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS Müüja Kati Salak Kala ja Kalatooted referaat Juhendaja: Kaie Pärn PÄRNU 2012 SISUKORD Sisukord......................................................................................3 Sissejuhatus................................................................................4 Kala tähtsus talurahva toidus.........................

Toiduainete õpetus
thumbnail
23
doc

Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused(2)

veega või auruga) Toiduaine praadimine(väheses rasvas, rohkes rasvas, friipraadimine, röstimine, grillimine, küpsetamine, hautamine, töötlemine mikrolaineahjus) 4. Mis on toiduainete keetmine? Keetmine on toiduainete töötlemine keeva vee, vett sisaldava vedeliku või veeauru keskkonnas. 100 kraadi soolaga, 95-97 kraadi juures tavaliselt. 5. Nimeta ja kirjelda erinevaid keetmisviise. 1. Rohkes vedelikus- keedetakse tangained 2. Väheses vedelikus- keedetakse kala, liha, köögivilju jne. 3. Veeaurus keedetakse- toiduaineid aurukapis, erilises keedupotis või aukudega keedurestil. 4. Omas mahlas- keedetakse rohkesti vett sisaldavaid toiduaineid. 5. Vesivannil- keedetaskse neid toite, mis kergesti põhja kõrbevad(nt munahüüe, piimakreeme jne) 6. Rõhu all- eraldi nõud ja ei lase aru välja. 7. Kupatamine- rohkes vees, eesmärk soolase, kibeda, hapu maitse vähendamine ja mürkide eemaldamine. 8

Kokandus
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

 Põhiliste toidukaupade hoiunõuded ja realiseerimisajad 44  Erinevate toiduainegruppide omadused ja kasutamine toidu valmistamisel 48  Teravili ja teraviljatooted 48  Köögi- ja puuviljad 50  Piim ja piimatooted 53  Liha ja lihatooted 55  Kala ja kalatooted 57  Rasvad 58  Magusained 61 4. Joogid 63  Mittealkohoolsed joogid 63  Alkohoolsed joogid 65 5. Menüüde koostamise alused 74

Analüüsimeetodid äriuuringutes



Meedia

Kommentaarid (3)

Tulbister profiilipilt
Tulbister: Täielik petukaup. Täpselt sama tekst oli google tulemusena esimeste ajalehe artiklite seas.
09:13 19-03-2010
typsik profiilipilt
typsik: väga hea teksti sain oma kursusetöö jaoks
19:27 25-03-2010
kenn146 profiilipilt
kenn146: päris hea
22:59 28-10-2009



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun