Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Harvesteril teostavad toimingud. (1)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

Iseseisev töö (kutseeksamiks ettevalmistumine ).
Harvesteril teostavad toimingud .
Kirjeldada järgnevaid toiminguid kirjalikult.
  • Harvesteri mootoriõli vahetus. Vaja läheb uut õli, filtrit ja nõud kuhu vanaõli lasta. Järgmisena tuleb lasta mootoril töötada töö soojaks. Eelnev tehtud seiska masin ja lase alla põhjakaitse.Keera karteri alt lahti kork, alla asetades piisava mahutusega nõu. Järgnevalt ava õli sisestus kork, ning oota kuna õli jooks peatub. Edasi tuleb võtta ära vana õlifilter ja asendada see uuega, soovitavalt kokku määritult uue õliga. Uus õlifilter paigas tuleb keerata karteri alt kinni punn. Valada sisse uus õli ja jälgida õlitaseme normi piiri, et rohkem ei saaks. Keerata kinni õli sisestus kork ja käiata mootorit natuke aega.
  • Harvesteri kütuse filtrite vahetus ja sellele järgnev mootori käivitamine. Läheb vaja uut kütusefiltrit. Tuleb eemaldada vanad kütusefiltrid ja asendada uutega mis on eelnevalt kütust täis valatud. Uued filtrid paigas, tuleb keerata süüde 2 astmesse ja lasta etteandepumbal lüüa. Kui on mehhaaniline etteandepump tuleb seda teha käsitsi.
  • Harvesteri käivituseelne kontroll. Kontrollid järgnevaid tegureid: mootoriõli taset, jahutus vedeliku taset, hüdroõli taset, masina kompleksust ja üldine masina ülevaade, et poleks mõrasid jms.
  • Harvesteri keevitustöödeks ette valmistamine. Seisata masin ja peavoolulüliti välja lülitada, arvuti ja moodulid lahti ühendada. Soovitavalt võtta maha akujuhe ja järgida instruktsiooni juhendit.
  • Harvesteri kalibreerimine kalibreerimisklupe ja mõõdulindiga. Eelnevalt tuleb maha lõigata puu(d) ja järgata vastavalt sortimendile. Vali arvutist kalibreerimine ja ühendada masinas oleva pistikuga klupe . Saadad andmed klupele, edasi tuleb välja minna ja järgida klupelt saadavate juhiste järgi. Notid tehtud, tuleb andmed saata klupelt arvutisse tagasi ja tuleb alustada kalibreerimist.
    Harvesteriga töötamise nõuded.
    Nimeta harvesteril nõutavad ohutus-, tulekustutus - ja keskkonnareostuse tõkestamise vahendid.
    Nimeta harvesteril nõutavad ohutus-, tulekustutus- ja keskkonnareostuse tõkestamise vahendid. Tuleb jägida masina korrasolekut, töödates tuleb valida ohtu langetamis suund. Jälgida et liiga lähedale ei
  • Harvesteril teostavad toimingud #1 Harvesteril teostavad toimingud #2 Harvesteril teostavad toimingud #3 Harvesteril teostavad toimingud #4
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 4 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2014-06-24 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 9 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor blayd3 Õppematerjali autor
    Saab vastust harvesteril teostatavatest toimingutest ja puidurikete mõistetest. Mõisted võetud Tõnu Elleri konspektist. Harvesteril nõutavad ohutus-, tulekustutus- ja keskkonnareostuse tõkestamise vahendid.

    Sarnased õppematerjalid

    thumbnail
    118
    ppt

    PUIDURIKKED

    ÕPPEMATERJAL Puidurikked Maaelu Arengu Euroopa Põllumajandusfond: Euroopa investeeringud maapiirkondadesse PUIDURIKKED Raamatu "Ümarpuidu mõõtmine ja hindamine" Tartu 2001 põhjal · Ekstsentriline säsi ­ aastarõngaste ebaühtlase paksuskasvu tõttu eri suundades võib säsi asukoht ümarpuidu ristlõikel olla ristlõike tegelikust keskmest eemal. Tihti paikneb ränipuitu sisaldava ümarpuidu ristlõikel säsi ekstsentriliselt; vt ka mõistet ränipuit. · Haru ­ palgi või noti jagunenud säsiga ja tihti sissekasvanud koorega osa. Avatud harude korral on palk või nott jagunenud. HEA LAASIMINE · Hea laasimine ­ termin väljendab laasimise kvaliteeti. NB! Oksa läbimõõt mõõdetakse laasimise kvaliteedi määramiseks teisiti kui palgi kvaliteedi määramisel; vt joonis 12. Hästi laasitud palkidel ja paberipuidul peavad oksad olema laasitud võimalikult pealispinna lähedalt, lubatud on oksatü�

    Puiduõpetus



    Kommentaarid (1)

    AlexDef profiilipilt
    22:42 01-05-2016



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun