Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Erinevate suhkrute kasutamine kulinaarias (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

Vasakule Paremale
Erinevate suhkrute kasutamine kulinaarias #1 Erinevate suhkrute kasutamine kulinaarias #2 Erinevate suhkrute kasutamine kulinaarias #3 Erinevate suhkrute kasutamine kulinaarias #4 Erinevate suhkrute kasutamine kulinaarias #5 Erinevate suhkrute kasutamine kulinaarias #6 Erinevate suhkrute kasutamine kulinaarias #7 Erinevate suhkrute kasutamine kulinaarias #8 Erinevate suhkrute kasutamine kulinaarias #9 Erinevate suhkrute kasutamine kulinaarias #10 Erinevate suhkrute kasutamine kulinaarias #11 Erinevate suhkrute kasutamine kulinaarias #12 Erinevate suhkrute kasutamine kulinaarias #13 Erinevate suhkrute kasutamine kulinaarias #14 Erinevate suhkrute kasutamine kulinaarias #15 Erinevate suhkrute kasutamine kulinaarias #16
Punktid 10 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 10 punkti.
Leheküljed ~ 16 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2015-03-02 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 10 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor puhasloodus420 Õppematerjali autor

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
3
doc

Suhkur

Tavaline lauasuhkur ehk sahharoos; Viinamarjasuhkur ehk glükoos; Puuviljasuhkur ehk fruktoos; Piimasuhkur ehk laktoos; Linnasesuhkur ehk maltoos. Suhkru jaotus tootmisviisist lähtuvalt: 1. Peensuhkur Valge kristallsuhkur­ on kõige tavalisem kasutatav suhkur. Tavalist suhkrut toodetakse kas suhkruroost või suhkrupeedist. Kasutamine: o Koduhoidiste valmistamiseks o Küpsetamiseks o Maitsestamiseks Tume kristallsuhkur ­ valmistatakse toor-roosuhkrust. Kristalliseerumine toimub nii, et suhkrusse jääb aroomi- ja värvaineid ning vähesel määral mikroelemente. Tume suhkur sobib eriti hästi maitseaineid sisaldavate taignate valmistamiseks, mikrolaineahju küpsetistele värvi andmiseks ja iiriseglasuuri sisse ning marjapirukate pinnale

Keemia
thumbnail
24
rtf

Toidukaubaõpetus 2014

*Kõrvalised lisandid - riknenud terad, kivikesed, muld, liiv *Omadus pehmeks keeda - olulisemaks kv. näitajaks Säilitamine - alusrestidel, seinast eemal, tuulutatavas ruumis, relatiivne õhhuniiskus 75% Makaron ja pasta Makaron - teraviljasaadus, mille valmistamiseks kasutatakse vett, nisujahu. Vajadusel muna Pasta - on erinevate toodete üldnimetus *Igal seest õõnsal pastatorukesel on oma nimetus, mis sõltub jämedusest, pikkusest jm. omadustest *Valmistatakse kõvateralisest nisust (durumnisust), veest, lisatakse muna, spinatit, tomatit, kalmaaritinti (värvi andmiseks) *Suurepärased süsivesikute allikad, annavad vähe kaloreid *Kiirelt valmistatavad, säilivad hästi, mitmekesises sortimendis

Kaubandus
thumbnail
46
doc

Praktika aruanne - Sõpruse Rimi Hüpermarket

apteek FARMACIA pitsarestoran Peetri Pizza lillepood Tiitom OÜ Lillelett lotopiletite müük 12 Sören Sakkeus Sõpruse Rimi Hüpermarket 2.TOIDUKAUBAÕPETUS 2.1 LEHTKÖÖGIVILJADE SORTIMENT Lollo Rosso- Iseloomustus: Tuntud ka punase käharsalatina, sest taime rohelised lehed on ülemises veerandikus pronkspunased. Toiteväärtus:- Kasutamine kulinaarias: Salatitesse, võileibadele ja toidulisandiks.Sobib hästi ka kaunistuseks peolauale. Frillice- Iseloomustus: Tumerohelised kähardunud lehed, maheda maitsega, krõmpsuv.Frillice salat on üks jääsalati sorte. Toiteväärtus: Kiudainerikas, sisaldab K- ja C-vitamiini. Kasutamine kulinaarias: Sobib hästi salatitesse ja võileibadele.Kannatab lühiajalist kuumtöötlemist, seega sobib wok-roogadesse ja soojadesse võileibadesse.

Müügitöö alused
thumbnail
80
docx

Toidukauba õpimapp

Päikese ja tuule toimel aurustub vesi ja järgi jääb sool. Meresoola tooraine ja energiaallikas - vastavalt merevesi ja päikeseenergia - on väga odavad ning seega on selle soola tootmiskulud suhteliselt madalad. Samas on meresoola tootmine odav vaid soojemates piirkondades ning seetõttu hakkavad soola hinda, soola transportimisel päikeseenergia vaesematesse piirkondadesse, tugevalt mõjutama logistikakulud. 1.4.4 Lisanditega soolad. Soolale antakse täiendavaid omadusi erinevate lisandite nagu näiteks joodi, fluori ja nitriti abill. Tulenevalt soola suhteliselt ühtlasest tarbimisest, nii tööstuslikult kui ka inimeste poolt, on ta väga heaks "kandjaks" lisanditele, mille tarbimine eeldab täpset doseerimist. Lisanditega soolade alla võib liigitada ka vähendatud naatriumi sisaldusega soola ehk PAN soola. Jodeeritud sool ­ lauasool, millele lisatud pisut joodi. Kasutatakse neis piirkondades,

toiduainete sensoorse hindamise alused
thumbnail
24
doc

Toiduaine õpetuse

jahvatus. 4. Demerara suhkur- Demerara suhkur on kvaliteetne rootoorsuhkur, mis sisaldab vähesel määral suhkruroo lõhna-, värvi- ja mineraalaineid. Sobib hästi jogurtite, putrude või helveste maitsestamiseks, samuti kohvi ja tee sisse. 5. Hele Muscovado suhkur- Helepruun, pehme ja peeneteraline toorsuhkur on pärit Mauritiuselt ning valmistatud suhkruroost. Kuldne sõrendatud peeneteraline roosuhkur, mille maitse meenutab karamelli. Sobib suurepäraselt erinevate roogade maitsestamiseks, näiteks kala- ja juurviljatoitudes. Lisab meeldivat maitset küpsetistele, magustoitudele, marinaadidele, kastmetele ja hoidistele. 6. Hoidisesuhkur- Hoidisesuhkur (Soome toode hillosokeri) on peeneteraline suhkur, milles lisaks sahharoosile on ka pektiini ja säilitusaineid. 7. Icing sugar- Icing sugar on Confectioners või powdered sugar suhkru Briti variant. 8. Kristallsuhkur- Kristallsuhkur. Lauasuhkru kõige tavalisem vorm, kusjuures

Kokandus
thumbnail
26
docx

Toiduainete õpetuse konspekt

4. Demerara suhkur- Demerara suhkur on kvaliteetne rootoorsuhkur, mis sisaldab vähesel määral suhkruroo lõhna-, värvi- ja mineraalaineid. Sobib hästi jogurtite, putrude või helveste maitsestamiseks, samuti kohvi ja tee sisse. 5. Hele Muscovado suhkur- Helepruun, pehme ja peeneteraline toorsuhkur on pärit Mauritiuselt ning valmistatud suhkruroost. Kuldne sõrendatud peeneteraline roosuhkur, mille maitse meenutab karamelli. Sobib suurepäraselt erinevate roogade maitsestamiseks, näiteks kala- ja juurviljatoitudes. Lisab meeldivat maitset küpsetistele, magustoitudele, marinaadidele, kastmetele ja hoidistele. 6. Hoidisesuhkur- Hoidisesuhkur (Soome toode hillosokeri) on peeneteraline suhkur, milles lisaks sahharoosile on ka pektiini ja säilitusaineid. 7. Icing sugar- Icing sugar on Confectioners või powdered sugar suhkru Briti variant. 8. Kristallsuhkur- Kristallsuhkur

Toiduainete õpetus
thumbnail
45
docx

KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST

hommikul süüa. Nagu mainitud, peaks olulise osa hommikusöögist moodustama süsivesikud. Süsivesikuterikas ideaalne hommikusöök võiks olla mõni puder, vähemoluline pole ka, et puder võiks koosneda iga päev mitte vaid ühest teraviljast, vaid vahelduda päevade lõikes. Putrude juures on vitamiinide ning mineraalide ammutamise seisukohalt oluline, et need oleks valmistatud täisterajahudest/helvestest/tangudest. Ökopoodide teraviljaletid on erinevate putrude osas väga mitmekesised ning neist leiab mitmeid erinevaid putrusid, mida mujal ei kohta - nt röstimata tatar, maisimanna, täistera riisihelbed, kinoa jt. Kuna hommikusöögi juures on olulised ka kõrgkvaliteetsed valgud, siis pudru kõrvale võiks juua klaasi piima või keefiri, milles just neid valke leidub - ja ongi täisväärtuslik hommikusöök koos. Vahelduseks putrudele sobivad hästi hommikusöögiks ka erinevad müslid või maisihelbed kombineerituna mõne

Toitumine
thumbnail
26
docx

Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused

· mikroorganismide algarv ja paljunemise aeg - mida suurem on algarv ja mida kauem nad paljunevad, seda rohkem on neid lõpptootes · toidu keemiline koostis - toitainete olemasolu · temperatuur - optimaalsest temperatuurist madalamad temperatuurid pidurdavad mikroorganismide paljunemist, kõrgemad temperatuurid hävitavad mikroorganisme · niiskus ­ mikroobid kasutavad vaba vett · lahustunud ainete kontsentratsioon ­ soola ja suhkru kasutamine töötlemisel ja säilitamisel · õhu juurdepääs ­ vajavad paljunemiseks hapnikku, vaakumpakendid, reguleeritud atmosfäär · toidu happesus ­ mrineerimine, hapendamine · kiirgusenergia ­ toidu säilimisaja pikendamine · keemilised ühendid ­ säilitusained, antiseptilised ühendid, desinfitseerivad ühendid · mikroorganismide omavahelised suhted (konkurents) ­ healoomulised suhted või konkureerivad 3. Kaupade kvaliteedi määramise meetodid. Ristsaastumine

Toit ja toitumine




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun