Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Enesejuhtimise II arvestus - Minu aja arvestuse audit (0)

5 VÄGA HEA
Punktid

Esitatud küsimused

  • Kes või mis "varastab" minu aega?
  • Mida kavatsete ette võtta?

Lõik failist

Enesejuhtimise II arvestus
Minu aja kasutamise audit
Tegevus
Ööpäevas kulutatud aeg (tund:minutid)
Teie hinnang (liiga palju, vähe)
Magamine
6:30
Nädala sees jääb magamise aega väheks, kuid võimalusel teen selle uneaja mõnel kergemal päeval tagasi. Samas võib see organismile ebatervislikult mõjuda – võiks olla stabiilsem unejaotus iganädalaselt.
Liiklemine transpordiga punktist A punkti B
2:00
Kuna liigun linnas ühistranspordiga ja üsna palju (kool-kodu-töö-muud kohad), siis olen selle ajajaotusega rahul. Sooviks, et see võtaks vähem aega, kuid ühistranspordiga ei saa paremini planeerida .
Ülikoolis olemine
6:00
Ülikoolis olemise ajaga olen rahul, kuna loengute pikkus ja tihedus ei sõltu minnust. Lisaks sellele käin veel laulmas samas hoones , seega on see ajajaotus väga hea.
Pesemine
1:00
Ei leia, et kulutaksin pesemisele liiga palju aega. Tööpäeva hommikuti kasutan aega ratsionaalselt ja nädalavahetusel võib ju vannitoas ka natukene rohkem aega veeta
Sättimine
2:30
Hommikuti enne kooli veedan enda ärkamise ja kodust lahkumise vahel umbes tund ja pool aega, mis on natukene palju. Aga leian, et väike lõõgastusmoment enne täispikka tööpäev on hea võimalus päeva hästi alustada. Kõik vahepealsed sättimised enne välja minekut hoian aga selle eest lühikesena.
Hobid
4:30
Iga inimene peab tegelema võimaluse korral teda huvitavate asjadega, seega 4 ja pool tundi iseendale kulutada ei ole minu arust palju. Mõni päev vähem, mõni rohkem.
Tööl olemine
6:00
Kuna käin kõige rohkem nädalas kolm-neli päeva tööl, siis leian, et tööl ei veeda ma liiga palju aega.
Söömine
1:25
Söömise peale kulutan ma piisavalt aega, tihtipeale juhtub ka nii, et mõnikord jääb normaalseks söömiseks natukene vähe aega, kuid seda mitte väga tihti
Poes käimine
1:10
Poes üritan aega mitte raisata, teen enne poodi minekut nimekirja valmis ja ostan vaid vajaminevaid asju. Tuleb ette olukordi , kus satun niisama poodi, kuid seda juhul, kui vaja aega parajaks teha. Seepärast arvan, et ajakasutus on ratsionaalne ja poes olevad järjekorrad ei sõltu minust .
Õppimine
1:30
Kuna ei saa öelda, et õpiksin iga päev, siis mõnikord ei kuluta ma aega üldse ja mõnikord olen ülekoormatud. Leian, et võiksin aega natukene paremini kasutada, et kui õppida natukene iga päev saab asjadega ka varem valmis.
Koristamine /Kodutööd/
Olmetööd
0:45
Kodu korrashoidmiseks on see piisav aeg, pealegi kui võtan koristuse ette, siis üritan sellega ilma segajateta ruttu ühele poole saada.
Sõpradega kvaliteetaeg
2:50
Sõpradega väljas olemine, suhtlemine ja kokkusaamine tundub võrreldes kunagisega vähenenenud. Üritan endale leida rohkem aega, võiks kulutada vähem aega teistele tegevustele ja rohkem inimestega suhtlemisele.
Internetis olemine
5:00
Internetis veedan liiga palju aega. See on tihtipeale mul lahti hommikuti – kuulan muusikat, pärast kooli/tööd – vaatan sarju. Samas tihtipeale kasutan teleka vaatamise asemel ka arvutit, seega kui arvestada, et ma ei vaata telekat üldse, siis on see isegi hea tulemus.
Raamatute lugemine
4:00
Olen suur raamatulugeja olnud alati, leian, et kulutan lugemisele keskmisel aega. Probleem aga tekib siis, kui „unustan“ end raamatut lugema.
Puhkamine
0:40
Puhkamisele kulutan päevas eraldi liiga vähe aega. Pole päevas peaaegu üldse hetke, kui ma olen niisama. Varastangi neid hetki hommikuti ja õhtuti enne magamaminekut
Kes või mis “ varastab ” minu aega?
Kõige rohkem varastavad minu aega: Sättimine, Internetis olemine, raamatute lugemine ja ka hobidega tegelemine.
Millele (vt tabelist: Teie hinnang) kulutan enda arvates liiga palju aega?
Ma kulutan liiga palju aega internetis olemisele. Võiks mõnikord piirata oma aega internetis olemisel ja lisada need puuduolevad tunnid magamisele. Sättimisele kulutan samuti liiga palju aega, sellega võiksin võita samuti uneaega, kuid arvestades, et ma ei ole hommikuinimene ja mul kulub pärast ülesse tõusmist päriselt „ärkamiseks“ umbes kaks tundi, siis pikas perspektiivis on sättimise aeg õigustatud. Samuti pean meeles pidama , et ei unustaks ennast raamatuid lugema, sest siis kannatab selle all näiteks uneaeg või õppimine.
Mille jaoks ja kui palju aega mul ööpäevas puudu jääb?
Sõpradele kokkusaamisele, uneajale ja puhkamisele jääb mul aega puudu. Arvan, et 2-3 lisatundi päevas oleks väga suur võit. Kõik oleneb muidugi nädalast, sest iga päev ei ole igakord võrdväärselt jaotatud.
Mida kavatsete ette võtta? Kuidas lahendate selle probleemi?
Arvan, et peaksin oma internetis olemise aega paremini jaotama ja mõnikord paremini arvestama unegraafiku sättimisega, sest üks päev magada 5h ja teine 12h tundi ei ole organismi jaoks tervislik. Samuti üritaksin vältida stressi sellega, et jaotaksin oma õppimise ja hobide aja ratsionaalsemalt, et ei tekiks paanikat, et ma ei jõua midagi valmis või laulukoori arvelt jäi nüüd mingi töö esitamata. Kui suudan mõistlikult oma aega jagada iga päev, ei teki ka probleeme.

Enesejuhtimise II arvestus - Minu aja arvestuse audit #1 Enesejuhtimise II arvestus - Minu aja arvestuse audit #2 Enesejuhtimise II arvestus - Minu aja arvestuse audit #3
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 3 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2014-03-13 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 23 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor notid Õppematerjali autor

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
4
doc

Ajajuhtimise audit

Arvestustöö nr. 2. AJA KASUTAMISE AUDIT Eesnimi Perekonnanimi Matrikli nr. Eriala AJA KASUTAMISE AUDIT Märkus 1: Vastavalt sellele, kas Te kirjeldate rohkem või vähem erinevaid tegevusi, võite tabeli ridasid juurde teha või ära kustutada. Märkus 2: Palun kasutage aja märkimiseks järgmist formaati: “tund:minutid”, näiteks 1 tund ja 30 minutit märkige 1:30 Ööpäevas keskmiselt Teie hinnang (liiga palju,

Enesejuhtimine
thumbnail
1
doc

AJA KASUTAMISE AUDIT

Arvestustöö nr. 2. AJA KASUTAMISE AUDIT Eesnimi: Perekonnanimi: Matrikli nr. Eriala: AJA KASUTAMISE AUDIT Märkus 1: Vastavalt sellele, kas Te kirjeldate rohkem või vähem erinevaid tegevusi, võite tabeli ridasid juurde teha või ära kustutada. Märkus 2: Palun kasutage aja märkimiseks järgmist formaati: "tund:minutid", näiteks 1 tund ja 30 minutit märkige 1:30 Ööpäevas keskmiselt Teie hinnang (liiga palju,

Enesejuhtimine
thumbnail
2
doc

Enesejuhtimine - Minu aja kasutamise audit

Arvestustöö nr. 2. AJA KASUTAMISE AUDIT AJA KASUTAMISE AUDIT Märkus 1: Vastavalt sellele, kas Te kirjeldate rohkem või vähem erinevaid tegevusi, võite tabeli ridasid juurde teha või ära kustutada. Märkus 2: Palun kasutage aja märkimiseks järgmist formaati: "tund:minutid", näiteks 1 tund ja 30 minutit märkige 1:30 Ööpäevas keskmiselt Teie hinnang (liiga palju,

Enesejuhtimine
thumbnail
36
docx

KOOLIPÄEVA ALGUSE KELLAAJA JA UNETUNDIDE VAHELISED SEOSED

mõnevõrra rohkem puhanud. See võib tähendada, et nooremad vajaksid endale kindlat magamise- ja ärkamise kava ja järgima magamisega seotud soovitusi, mis võib neil aidata olla hommikul puhanumad. Näiteks on soovitatav voodis mitte telekat vaadata või pikalt lugeda, see vajaks täpsemat uurimist. Varasemalt on leitud, et koolitundide alguse ideaalne kellaaeg võiks olla kell 9, mis sobiks nii lastele kui ka nende vanematele, kes sõidavad hommikuti tööle. Siis minu uuringu käigus selgus, et koolitundide oluliselt hilisemale algusajale lükkamine poleks mõistlik, mis on kooskõlas sellega, et õpilased on umbes kella 9 ja 10 ajal kõige aktiivsemad, mis on hinnanguliselt umbes teise tunni aeg. Kuna ainult vanemas vanusegrupis noorte tunnid algasid pigem hiljem ehk poole üheksa paiku ning nad tundsid end rohkem puhanuna kui nooremate vanusegruppide liikmed, siis võiks see olla täiesti sobiv aeg koolipäeva alustamiseks.

Anatoomia ja füsioloogia
thumbnail
26
doc

Oleksin ma edukas ettevõtja?

annavad väga suure ja tähtsa panuse selleks, et mina saaksin olla edukas ettevõtja! Mina ettevõtjana See aasta on mulle ettevõtjana palju kogemusi ja teadmisi juurde andnud. Tänu projektidele olen näinud erinevaid ettevõtteid ja saanud tunda ettevõtte võlusid ja valusid omal nahal. Oma õpilasfirma asutamine oli mulle väga oluline kogemus. Meid visati justkui pea ees tundmatusse vette. Muidugi tegi see mulle ainult head. See arendas minu loovust ja pani mind aktiivselt teistega koostööd tegema. Ei ole nii, et sa lihtsalt teed õpilasfirmat. Sul on vaja äriideed, vajalikke oskusi idee elluviimiseks, vaja luua oma müügistrateegia jne. Minu rühmal ja kindlasti ka teistel rühmadel ei olnud äriideed kiired tulema. Üle kivide ja kändude saime sellega hakkama. Ja kui idee oligi leitud, oli vaja mõelda, kuidas seda valmistada, kui palju see kasumit tooks ja miljon muud asja

Turundus
thumbnail
25
docx

KIRURGILISE HAIGE ÕENDUSABI AKADEEMILINE ÕENDUSLUGU

3)Vastan patsiendi küsimustele seoses eelseisva operatsiooniga, palun pöörduda minu poole teiste küsimuste tekkimisel. Suheldes olen rahulik ja abivalmis.* 4)Valmistan ette patsiendi

Kirurgia
thumbnail
17
doc

Stress

Rakvere Reaalgümnaasium Kristin Lichtfeldt 10.T klass STRESS JA SELLEST HOIDUMINE Psühholoogia referaat Hindajad: Eda Peinar ja Liivo Raudver Rakvere 2010 SISUKORD SISUKORD............................................................................................................................2 SISSEJUHATUS....................................................................................................................3 Stress ­ mis see on? Kas haigus või inimese väljamõeldud kaitse enda õigustamiseks umbes, et ,,ma olen närviline, mul on stress"? Käesolev referaat käsitleb teemat vaatenurgast, et stress on siiski pingeseisund. Selles töös on kirjutatud ka võimalikest stressi tekkepõhjustest ning antakse ka nõu, kuidas stressist vabaneda.................................3 1. STRESS..................

Psühholoogia
thumbnail
110
doc

Ristumine peateega

LAURA: Juhtus niimoodi. Me tõesti maksame! ROLAND: Läks meelest pakkuda, tundus, et siin metsas ei maksa raha midagi. (Naerab rõõmust. Kallistavad Lauraga.) No nii, kui palju te olete mõelnud? (Võtab rahakoti. Osvald pöörab selja ja läheb akna juurde. Paus.) OSVALD: Trall-lall-laa, trall-lall-laa. (vaikselt) Laura jääb hommikuni siia kuivama ja kosuma, aga sina lähed nüüd õue... ja tuled hommikul. ROLAND: (Laurale.) Ma ei tea. Ma lähen ja kõnnin siis natuke? LAURA: Võta minu sall. ROLAND: Laura... (teeb ukse lahti) LAURA: Roland... OSVALD: (Rolandile rõõmsalt) Lased külma tuppa! Mine juba, mis sa jutustad! (Roland lahkub.) 2 stseen Osvald variseb kokku, jääb lamama. Hingab kiiresti. LAURA: (vaikselt) Appi! ROLAND: (kargab tuppa) Nii! OSVALD: (tõuseb rahulikult püsti) Kukkusin! ROLAND: Mina jään siia. (Keegi ei lausu midagi. Roland väljub.) OSVALD: (Laurale) Istu. Võta saapad ära

Kultuur




Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun