Itaalia
köök
Enamus
inimesi arvavad , et itaalia köök on ainult pizza ja pasta , aga
kaugel sellest, itaalia köök on väga mitmekülgne.
Itaalia on väga
mitmekülgne maa. Pikk vahemere äärne rannajoon ümbritseb
viljakaid tasandikke , metsaga kaetud mägesid ja kõledaid kaljusid.
Kuumast, kuivast lõunaosast kuni jaheda Alpi mäestikuni varieerub kliima märkimisväärselt. Samuti erinevad üksteisest ka kohalikud
toiduained: riis , mais ja sink on iseloomulikud maa põhjaosale,
lõunakuumuses aga kasvavad oliivid, durum-nisu ja tomatid .
Suur
osa Itaalia toidust pärineb contadino’st ehk talupojakultuurist.
Seda iseloomustavad värsked toiduained ja lihtsad
valmistamistehnikad. Liha, kala ja juurviljad maitsestatakse ürtide
ja oliivõliga ning tihti grillitakse või küpsetatakse.
Itaalia
köök, mida iseloomustab palju juurvilja ja süsivesikuid ning vähe
TALLINNA TEENINDUSKOOL Helen Vaku KM12-PE Referaat Itaalia Rahvusköök juhendaja: AnnelyKallo Tallinn 2012 Helen Vaku Itaalia Rahvusköök SISUKORD Sissejuhatus................................................................................................................3 Rahvusköök............................................................................................................4-5 Itaalia õhtusöök.........................................................................................................6 Retseptid.....................................................................................
Kõik kommentaarid