Referaat Erinevate rahvaste leivad Chapati Ajalugu Sõna "chapati" peetakse Dravidia päritolu,päritchappatähendab "lapik" ja attaivõi paathi tähendab Meeste Toit.Chapati on märgitud Ain-i-Akbari, 16. sajandidokumentides esitatud Keiser Mughal , Akbars Visiiri, Abu'l-Faz ib Mubarak . Chapati on õhuke valge värvusega pannkooke meenutav india leib. Seda leidub ka:Türgis,Ida-Afrika maadest,Keeniast,Ugandast ja Hiinas seal kutsutakse seda kas Chapati või lame leib. Ciabatta Ciabatta,sõna otseses mõttes "tuhvel leib" on Itaalia valge leib mis on valmistatud nisujahu ja pärmiga.Pätsid on veidi piklikud laiad ja lamedad.Ciabattale omane vorm töödati välja aastal 1982 aastal.Alates 1990 aastast on see populaarne Euroopas,eriti Hispaanias ning Ameerika Ühendriikides ja laialt kasutatav võileiva leivana. Ciabatta esmakordselt toodetud Liguria ,võid leida igalt Itaalia...
Enne küpsetamist taignarull rullitakse ja keerutatakse kätel kuni taignaplaadi läbimõõt on umbes 18 cm. · Challah - Juutide reedeöiste söömaaegade palmikleib või uue aasta puhul küpsetatud ringikujuline "õnneleib" ,mis on valmistatud pärmitaignast . · Ciabatta - Suurepooriline , oliivõliga valmistatud leib Itaaliast . Leib on valmistatud pärmitaignast . · Foccacia - Täistera nisujahust oliivõli ja ürtidega . Eriti rosmariiniga . Oliivide ning päikesekuivatatud tomatitega küpsetatud leib Itaalias , mis on valmistatud pärmitaignast · Kulit - Magus sai , mis on küpsetatud rohke või ja munadega pärmitaignast ning ta on ümmarguse pätsi kujuga ....
EESTI MAAÜLIKOOL Majandus- ja sotsiaalinstituut FAZERI ,,SAIAKÜPSETUSLETI" HINNAKUJUNDUS TARTU ERINEVATES JAEKAUPLUSTES Koostajad: Kristi Laan MS III kusus I rühm Tartu 2009 SISUKORD: 1. Sissejuhatus.............................................................................................................................3 2.Fazer Eesti AS tutvustus.......................................................................................................... 4 3. Sortimentide analüüs valitud ettevõtetes................................................................................ 5 3.1. Soolaste toodete hindade erinevused............................................................................... 6 3.2. Magusate toodete hindade erinevused...
· Kondiga liha (vasika- või loomaliha) · Vesi · Odrakruubid või tangud · Porgand · Kartul · Marineeritud kurk + marinaad · Must pipar · Basiilik · Sidrunipipar · Aroomisool · Aedtill · Hapukoor PRANTSUSE SIBULASUPP- püreetaoline paks supp Õli Suured sibulad Vesi Valge vein(kuiv) Sool, pipar Tüümian (kuivatatud) Ciabatta Õli maitsestamiseks Küüslauk Riivjuust (tugevamaitseline, nt emmental) MINESTRONE- tuntumaid itaalia suppe Suitsupekki Sibul Porgand Peakapsast Vett Lihapuljongikuubik Tükk porrut Herneid või tükeldatud aedoakaunu Makarone Küüsalauguküüs Tomatipüreed Valget või musta pipart Basiilikut, estragoni SELJANKA- meile ja kogu maailmas hästi tuntud vene roog...
Caesari salat- toorsalat, sisaldab parmesani juustu. (Valmistatakse erineva kapsaga) Cantucci ja Cantuccini- väikesed krõbedad mandliküpsised. Cannelloni- erinevate täidistega küpsetatud pastatorud. Carpaccio- toore loomafilee õhukesed marineeritud lõigud. Chilli con carne- vürtsikas hautis liha ja ubadega. Mehhiko põhiroog. Coq au vin- kana punases veinis. Täidlasem vein kui toidu hautamisel. Creme brulee - Crostini- röstitud ciabatta viilud mitmesuguste katetega. Dolmad- täidisega viinamarjalehed. Empanada- liha-riisitäidisega lehttaignapirukad. Märksa vürtsikamad kui eestis. Fajita- praetud segu mehhiko köögis, põhiaineteks sibul, paprika, looma- või kanalina, vürtsikas. Foie gras- hanemaksapasteet. Fondüü - Gazpacho- tomatisupp Gnocchi- kartulist, maisist või nisujahust valmistatud korrapärase kujuga klimbid. Guakamole- avokaado dippikaste. Vürtsikas (suhteline!)...
"Töötame selle nimel, et järgmise aasta alguseks oleks sõlmitud ekspordi püsilepingud poole suuremale mahule praegusega võrreldes," kinnitas Heiki Hallik. "Praegu, kui siseturu müügimaht ei kasva ning tootjad ja kaupmehed langetavad üksteise võidu hindu, on ekspordi olemasolu ääretult oluline. See aitab säilitada ettevõtte senise tootmismahu ja tänu sellele ka töökohad." Hagari märgi alla kuulub kogu toodang. · Väikesaiad · Koorikleivad · Ciabatta · Plaadikoogid · Sepikud · Magusad saiad · Röstisaiad · Saiad · Tordipõhi · Kuklid · Muretaigen (Hagar kodulehekülg) Tamsalus elades ja selles firmas töötades sain jälgida nende arengut väikesest perefirmast, arvestatavaks tegijaks pagaritööstuses. Nii suures konkurentsis kui on pagaritööstuses peavad ettevõtjad kõvasti pingutama. Arvan, et see kaubamärk on ennast hästi tõestanud. Inimesed teavad ja tunnevad Hagari märki. Ostan võimalusel...
Tartu Kutsehariduskeskus Majutus ja toitlustusosakond PIDULIK LÕUNASÖÖK SÕBRANNALE Kokk I kutseeksami kirjalik aruanne Tartu 2012 Sisukord Menüü.......................................................................................................................................... 3 Menüü põhjendus........................................................................................................................ 4 Bruschetta tomati, basiiliku ja mozzarellaga spinati-rukola salati padjal....................................... 5 Tehnoloogiline kaart................................................................................................................. 5 Valmistamine............................................................................................................................ 6 Serveerimine...
Valmistatakse juuretisest, veest, rukkijahust-püülist- ja kroovjahjust, linnaseekstraktist soolast, suhkrust, võib panna linaseemneid, köömneid, kliisid jne Antakse kindel vormi kuju Nisuleib Valmistatakse veest või piimast, pärmist, nisujahust, soolast ja suhkrust 100g sisaldab 206 kcal Valke 5g Süsivesikuid 43,5g 1g rasva Teiste rahvaste leivad Chapatti Challah Ciabatta Gruusia leib Foccacia Kulits Lavass Matazhi Näkileib Odraleib Pita Poor Paratha Pumpernikkel Soodaleib Tortilla Viini leib Prantsuse leib ehk baguette Toite leivast Leivasupp Leivavaht...
Teravilja küpsetusomadused sõltuvalt vihmasest sügisest Teravilja küpsetusomadused sõltuvad Kleepvalgu sisaldusest Langemisarvust Proteiini sisaldusest http://lemill.net/content/exercises/leiva-viktoriin-a-ruhm/view Toiduvilja kvaliteedi nõuetele vastava langemisarvu tagamiseks on vajalik Valida stabiilse ja kõrge langemisarvuga sort Mitte viivitada valminud vilja koristusega Kohene kuivatamine Mitte segada ise vilja partiisid Väetamisel kasutada külviga koos kompleksväetisi sõltuvalt mulla väetistarbest või PK-väetisi külvieelsel mullaharimisel Pidada kinni agrotehnilistest nõuetest Külvata puhitud seemnetega Click to edit Master text styles Second level Third level Fourth level Fifth level http://pilt.delfi.ee/p...
HAAPSALU KUTSEHARIDUSKESKUS Toilustusteenindus TT12 Monika Viidemann Fursettlaua plaanimine Juhendaja:Kersti Õim Tallinn 2013 Haapsalu Kutsehariduskesus Monika Viidemann Toitlustusteenindus TT12 Sisukord Sisukord ..................................................................................................................................... 2 Sissejuhatus ............................................................................................................................... 3 1. Menüü ............................................................................................................................... 4 2. Ruumi ettevalmistuseks...
Kui pikk on tehnikakaupadel pretensiooni esitamise aeg? - nii pikk kui on tootja poolt antud garantiiaeg - tootja garantiiajast ei sõltu pretensiooni esitamise aeg - garantii- ja pretensiooniaja summa 25. Milline on soodsaim temperatuur bakterite levikuks? - 5 10 kraadi - 20 40 kraadi - 60 80 kraadi 26. Mis on nisujahust õhuke mehhikopärane tasane leib - pitsa - ciabatta - tortilla 27. Mis on brändi tooraineks? - rukis - linnased - viinamarjavein 28. Mis iseloomustab linnuliha? - jämedakoelisus - rasv on kogunenud peamiselt naha alla - suur kalorsus 29. Antistaatilised puhastuslapid - on ühelt poolt karvastatud - on kahelt poolt karvastatud - on venivad 30. Müüja - peab tundma tema poolt müüdavat kaupa...
*rasv Eri rahvaste leivad: Chapatti - täisteranisu - või hirsijahust määrimata küpsetusepannil küpsetatud rõngataolised leivad Indias, Pakistanis, Iraanis. Serveeritakse selgitatud sulavõiga. Challah - juutide reedeöiste sabatite (sööma aegade) palmikleib, uue aasta puhul ''õnneleib''. Ciabatta - suurepooriline oliivõliga valmistatud leib Itaalias (ETK leib). Foccacia - täisteranisujahust oliivõliga ja ürtidega valmistatud leib Itaalaias. Kulits - magus sai, küpsetatud rohke või ja munadega, ümmargune pärs, vene rahvustoit, millele lisatud rosnad, päklid, tavaliselt lihavõttesai. Lavass - pikk, õhuke, kergelt murtav, vanaaegse maasse kaevatud ahju seinal küpsetatud nisujahust leib...
ee piparkoogiga piparkoogiga ) Mahlane sealihahautis Metsaseene ja kikerherne Aurutatud lõhe soojade õuntega7,90 raguu rosmariiniga6,50 aedviljadega9,90 Sea kaelakarbonaad, õunad, Serveeritud 2 paksu röstitud Aurutatud lõhe koos kartulite ja peekon, sibul, roheline salat Ciabatta viiluga aurutatud aedviljadega www.taevaskoja.ee www.taevaskoja.ee www.taevaskoja.ee 13,29 EUR (208,00 EEK) / osaleja 13,10 EUR (205,00 EEK) / osaleja 13,10 EUR (205,00 EEK) / osaleja Juurviljapüreesupp Hooajasalat suitsukanaga Hooajasalat suitsukanaga...
Kasutatakse kastmete, köögiviljade, salatite, marinaadide jm maitsestamiseks. Afrodisiaakum - Kirge, sensuaalsust rõhutav, seksuaalset erutust tekitav toiduaine. Nimetus pärineb Kreeka armastusjumalanna Aphrodite nimest ning kõige sagedamini seostatakse seda austrite, sparglite, šokolaadi ja viigimarjadega. Aioli - Lõuna-Prantsusmaa Provence’i rahvustoit, mis kujutab endast küüslaugumajoneesi, mida serveeritakse enamasti kuivatatud kala ja köögiviljadega. Al dente - Mõõdukalt pehmeks keedetud, teisisõnu poolkõvaks jäetud köögiviljad ja pastatooted, nii et toorainel on säilinud algne kuju ja tekstuur. Al fresco - Värskes õhus serveeritud eine. Alphabetti - Tähestikukujuline pastatoode. Amatriciana - Itaalia linnakesest Amatricest pärit pastakaste, mis valmistatakse peekonist, tomatitest ja oliividest ning maitsestatakse värskete ürtidega...
Kana ja roheline kraam tuleb hästi peeneks hakkida! 3. VAHEMERE AMPSUD 1 pakk Eestis toodetud mozzarellat 2 suurt tomatit Värske basiilik Balsamico kastet (balsamico äädika siirup) Igale mozzarellaviilule panna peale viil tomatit, paar tilka balsamico kastet ja leht basiilikut. Juurde sobib imehästi ciabatta sai, mille viilud või käega murtud tükid võib enne suhu pistmist külmpressitud oliivõlisse korraks kasta. 4. PEEDIAMPSUD 2 väiksemat toorest peeti Balsamico kastet (aga võib ka proovida muude kangete (magus)hapude kastmetega) Määrimiseks õli Toorjuustu või kodujuustu Soola Ürte (kuivatatud sobivad siia paremini) Kreeka pähkleid Lõigun peedid seibideks, laotan küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määrin õli...