Plaanid puhkusele minna? Võta endale majutus AirBnb kaudu ja saad 37€ kontoraha Tee konto Sulge
Facebook Like

Vesi biosüsteemides (2)

5 VÄGA HEA
Punktid
 
Säutsu twitteris
Vesi biosüsteemides
Molekulaarne tasand
1. hüdrofiilsus a) vees lahustumine ( keedusool , suhkur) b) vees märgumine ( tselluloos )
hüdrofoobsed ühendid ei lahustu, ei märgu
  • hüdrolüüs – tärklis+vesi+ amülaas (ensüüm) = glükoos
  • vesi on taimse fotosünteesi lähteaine, veest pärineb eralduv hapnik
  • vesilahustes avaldub biovedelike pH väärtus
    Vere pH on vahemikus 7,3 – 7,4
    Uriinil 5 – 8
    Puhas vihmavesi 5,5 – 6,3 (happevihmadel alla 5)
    Uriin pH-ga 5 uriinist pH 7 on 100x happelisem (ühiku vahe 10x)
    Raku tasand
  • Veerikas tsütoplasma tagab ühtse raku sisekeskkonna (tavaliselt 60 – 80%)
  • Tsütoplasmas
  • 80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla
    Vesi biosüsteemides #1 Vesi biosüsteemides #2
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 2 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2009-01-15 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 25 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 2 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor p2evakoer Õppematerjali autor

    Mõisted


    Kommentaarid (2)

    titit8p profiilipilt
    titit8p: väga põhjalik ja hea
    19:18 15-04-2009
    Kiara profiilipilt
    Tips ...: mind aitas
    18:14 17-04-2011


    Sarnased materjalid

    98
    docx
    Kogu keskkooli bioloogia konspekt
    62
    doc
    Üldbioloogia materjal
    37
    doc
    Üldbioloogia konspekt-1-osa
    83
    pdf
    Esimese nelja kursuse materjal
    150
    docx
    Bioloogia gümnaasiumi materjal 2013
    84
    docx
    ELUSLOODUS
    34
    doc
    KEHAVEDELIKUD JA VERE FÜSIOLOOGIA
    23
    doc
    Üldbioloogia konspekt





    Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
    Kasutajanimi / Email
    Parool

    Unustasid parooli?

    UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
    Pole kasutajat?

    Tee tasuta konto

    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun