Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Mõistete sõnaraamat
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge
Toorainete ettevalmistamine - operatsioonid toorainega (kvaliteedi kontroll, pakendist vabastamine, sõelumine, magnetpuhastus, peenendamine, lahustamine, filtreerimine, sulatamine), mis tagavad selle kasutamiskõlblikkuse.
Tooraineteks on õlisisaldavatest seemnetest (päevalilleseemned, seesamiseemned) või pähklitest peenestatud mass, mis segatakse vahustatud karamellimassiga.
Toorainet on võetud maapõest väga suurtes kogustes, kuid miks? Tänapäeval kasutatakse palju looduse poolt antavaid toorained energia tootmiseks.
Toorainet – nii lina kui ka villa – võis hankida kohapealt, kuid üha enam hakati tooma lambavilla Inglismaalt ja Hispaaniast.
Toorainet – lina kui ka villa sai kohapealt, toodangut müüdi kogu euroopas aga ka araabias ja bütsantsis.
Toorainete doseerimine - toorainete portsjoni kaupa või pidev kaalumine või mahu määramine vastavalt retseptidele.
Tooraineteks on lubjakivi ja savi ning kütusena kasutatakse põlevkivi ja naftakoksi (kivisöe) segu.
Toorainet on ammutatud maapõuest suurtes kogustes ning kahjuks ei ole kõik maavarad taastuvad.
Toorainete kallinemine - tuleneb väliskeskkonnast tingitud hindade tõusust.
Toorainet on palju ja peale selle saab ümbruskonna ka ilusaks.
Toorainet - puuvilla - toodi Egiptusest või ameerikast.
Toorainet – meie tarkus on seda oskuslikult kasutada.
Tooraineteks on teraviljad ja neist saadud jahud.
Toorainete netokaal – 0,600 kg (= 600 g), so 100%
Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun