Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Söömispulgad lastele ja eakatele (0)

1 Hindamata
Punktid
Lastele - Kõige pisematele meeldivad vahvad luuleread väga, millega saab neid rahulikult unemaale saata

Lõik failist

Söömispulgad lastele ja eakatele #1 Söömispulgad lastele ja eakatele #2 Söömispulgad lastele ja eakatele #3 Söömispulgad lastele ja eakatele #4
Punktid Tasuta Faili alla laadimine on tasuta
Leheküljed ~ 4 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2018-02-14 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 1 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Anka16 Õppematerjali autor

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
8
pptx

HIINA RAHVUSKÖÖK

keetmis- ja küpsetusajaga kui võimalik. Köögikultuuride regioonid Hiina regioonide jaotatakse tihti kulinaarsete traditsioonide järgi laias laastus neljaks. Kantoni ehk Lõuna-Hiina köök Pekingi ehk Põhja-Hiina köök Shanghai ehk Ida-Hiina köök Sichuani ehk Lääne-Hiina köök Kasutatakse ka teisi, detailsemaid jaotusi (laialt kasutatav on ka 8-regiooniline jaotus). Hiina söögipulgad Söögipulgad võeti kasutusele juba 5000 aastat tagasi Hiinas. Söögipulgad ehk söömispulgad on kaks peenikest otsapoole kitsenevat pulka, mida traditsiooniliselt kasutatakse söömisel Hiinas, Jaapanis, Koreas, Vietnamis ja osalt Tais. Hiina söögipulgad, mida nimetatakse kuai-zi on tavaliselt 23-25 cm pikad neljakandilised tömbi otsaga pulgad. Iseloomulikud toiduained Austrikaste Riisiäädikas Bambusevõrsed Seesamiseemned Hiina nuudlid Seesamiõli Ingver Sichuani pipar ehk fagara Koriander Sojaidud

Kodundus
thumbnail
10
doc

Hiina Köök

tsukiinid ja lillkapsas. Talvel tuuakse lauale kapsas, kaalikas ning nisu-ja hirsitooted, mis on talupidajate kodudes pajaroogade põhikomponendid. Kalal on Pekingi köögis teisejärguline roll ­ kohalikud väidavad, et Huang He tohutus voolavas lössimassis ei suuda hingata ükski kala. Lugematute nisutoodete hulgas leidub palju erinevaid sorte nuudleid, mille valmistamisprotsessi võib jälgida otse tänavaköökides. Söögipulgad Söögipulgad ehk söömispulgad on kaks peenikest otsapoole kitsenevat pulka, mida traditsiooniliselt kasutatakse söömisel Hiinas, Jaapanis, Koreas, Vietnamis ja osalt Tais. Söögipulgad võeti kasutusele juba 5000 aastat tagasi Hiinas. On tõenäoline, et tol ajal valmistati toitu suurtes hästi kuumust hoidvates kateldes ning kannatamatud sööjad murdsid oksaraage, et nendega kuuma toitu kiiremini suhu toimetada. Toidutükid olid piisavalt väikesed, nii et söömisel ei tekkinud vajadust nugade järele

Kultuurilugu
thumbnail
12
doc

Hiina köök

lõikudeks viilustatud liha kiiresti mulinal keevasse puljongisse upudates küpsetatakse roog valmis otse söögilaual. Lisandiks süüakse erinevaid köögivilju, mille lõigud on samuti vaid kergelt küpsetatud. Kõrvale serveeritakse mitmeid erinevaid dipikastmeid. Söögikorra lõpetab väikestes kausikestes korduvast "liha uputamisest" rammusaks muutunud puljong nuudlitega. Söögipulgad Söögipulgad ehk söömispulgad on kaks peenikest otsapoole kitsenevat pulka, mida traditsiooniliselt kasutatakse söömisel Hiinas, Jaapanis, Koreas, Vietnamis ja osalt Tais. Söögipulgad võeti kasutusele juba 5000 aastat tagasi Hiinas. On tõenäoline, et tol ajal valmistati toitu suurtes hästi kuumust hoidvates kateldes ning kannatamatud sööjad murdsid oksaraage, et nendega kuuma toitu kiiremini suhu toimetada. Toidutükid olid piisavalt

Geograafia
thumbnail
10
doc

Jaapani köök

õhu käes kuivatamisele. Bancha või Sencha on Jaapanis igapäevased rohelise tee joogid. 6 Bancha tootmiseks korjatakse lehed kohe pärast uut hooaega ja need kalduvad olema pisut kareda maitsega ning sisaldavad taimeosakesi, saadud tee sisaldab vähem kofeiini ja tanniini kui parimad Jaapani tee sordid. Tass kipub olema pehmem. Nende faktorite tõttu annavad Jaapani vanemad seda teed oma lastele. Enamus Jaapani teid on hea lõhna ja maitsega, kuigi meie jaoks spitsiifilised. Nendest teedest tehakse ka segusid teiste taimedega. 6. Toidu ja joogi serveerimine Jaapani köök on välja arenenud rangest lihtsusest. Ka tänapäeval on jaapani toidule omane pigem mõõdukus kui pillav väljapanek. Jaapanis on iga põhiroa aluseks keedetud riis, miso supp ja tsukemono (marineeritud köögiviljad). Hommikul lisandub riisile enamasti miso supp ja pisut marineeritud juurvilju ning paar

Kokandus
thumbnail
21
odt

Lõuna-Korea kultuur

Dongjil ehk meie mõistes pööripäeval keedavad nad punase oa supi, et hoida ennast halvast õnnest. Samuti on ka väga tähtsad lauakombed. Tavaliselt serveeritakse toit enne ette vanematele inimestele ning nad ka võivad kõige esimesena alustada söömisega. Väga tähtis on käitumine enda pulkadega. Söömispulkadega ei tohi kunagi kellegi peale näidata ning neid ei tohi toidust läbi torgata. Kui tehakse söömisele pause, näiteks räägitakse juttu või juuakse, asetatakse söömispulgad lauale. Toitu ei tohi võtta kätte, kui süüakse puuvilju, on selleks olemas spetsiaalsed tikud või pulgad. Kui toidus on luid või konte, asetatakse need lauale või teisele taldrikule, mitte kunagi samale taldrikule, millelt süüakse. Söögilauas tavaliselt proovitakse kõike ning alati süüakse kogu toit ära. Peale söömist asetatakse pulgad koos lauale. Tavaliselt on olemas riisi kausike, mida ei tohi tõsta kunagi huulteni. Viisakas oleks hoida kauss laual.

Kultuur
thumbnail
14
doc

Jaapani toidud

Jaapani toidud PPK 8.a Sisukord Jaapani toidukultuur.........................................................................................................3 Mitmekesisus ja spetsialiseerumine.....................................................................................4 Toiduvalmistamine ja sööginõud.........................................................................................4 Etikett, esteetika ja filosoofia...............................................................................................5 Joogid...................................................................................................................................6 Mitmekesisus ja looduslähedus............................................................................................6 Toitude serveerimine...........................................................................................................7 Ja

Rahvuslik toidukultuur
thumbnail
13
docx

Põhjalik referaat Jaapani kultuurist

LUUA METSANDUSKOOL Retkejuht Sessiooniõpe JAAPANI KULTUUR Referaat Juhendaja: Lili kängsepp Koostas: Liisa Demant LRJ I Võru 2012 SISSEJUHATUS Vaikse ookeani vulkaanilisel rannikul asuv Jaapani saarestik oli kaua aega oma asukoha tõttu maailmast eraldatud kõrvaline paik. Tänapäeval on Jaapan rahvarohke turismimagnet, ning kõigile uudistajatele avatud. Vähesed riigid on jäänud mõjutamata Jaapani kultuurist, ideedest ja majandusest. Valisin teemaks Jaapani kultuuri kuna see on riik, mis jääb meist väga kaugele, kuid ometi oleme kõik kuulnud selle omap�

Kultuurid ja tavad
thumbnail
25
doc

Hiina köök

SISUKORD SISSEJUHATUS.................................................................................................................................2 1 HIINAST JA HIINA KÖÖGIST......................................................................................................3 1.1 Ajaloost.....................................................................................................................................3 1.2 Arenenud ühiskond...................................................................................................................3 1.3 Igapäevased kombed.................................................................................................................4 1.4 Köögist......................................................................................................................................4 2 ÜRITUS..........................................................................................................................

Toitlustusettevõtte töö planeerimise ja korralduse...




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun