Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse Registreeri konto

Sallivus ja inimväärikus (5)

3 KEHV
Punktid

Esitatud küsimused

  • Mis on valikuvabadus?
  • Kuidas seostub valikuvabadus inimväärikuse ja vastutusega?
Sallivus ja inimväärikus #1
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 1 leht Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2009-09-25 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 72 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 5 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor kasutajanimion Õppematerjali autor

Märksõnad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
4
odt

Sallivus ja sallimatus

keegi neid sallima. Tava inimese võib õpetada hirmuga sallima aga mina arvan, et see pole õige ning hirmule ei tohi alluda. Kokkuvõtteks soovin öelda (kirjutada), et tegu pole minu isiklike vaadetega. Üritasin arutleda erinevate väidete üle endale võõrast vaatepunktist. Vaadates sallivust sallimatute silmade läbi jõudsin järeldusele, et sallivust ega ühiskonna arengut ei saa saavutada hirmu taktika ega oma vaadete peale surumisega. Sallivus on oluline ning vajalik, kuid mõnikord tuleb ka üritada mõista, miks inimene ei salli.

Eesti keel
thumbnail
2
docx

Sallivus ja sallimatus

et ka osad eestlased on intolerantsed mitte ainult teiste rahvaste suhtes vaid ka meie ligimeste üle. Õnneks mina kui õpilane, ei näe sallimatust tänapäeva koolides enam nii palju kui vanasti. Kõrvaltvaatlejana saan väita, et tänapäeva ühiskond muutub igapäevaga aina sallivamaks. See näitab ühiskonna arengut ja haritus taset meie ümber. Kokkuvõtteks võin öelda, et eestlaseid ei saa liigitada tolerantseteks või intolerantseteks. Iga inimene on erinev. Sallivus ja sallimatus saab algusese iga inimesese kodusest kasvatusest. Eks iga persoon otsustab ise, kui tolerantne või mitte ta on. Tahan siia lõppu lisada, et olgem sallivamad ning meil kõigil on siin ühiskonnas parem elu.

Ühiskond
thumbnail
4
docx

Sallivus ja sallimatus

Sallivus ja sallimatus Sallivus on oluline, ilma selleta oleks kõigil halb elada, sest paljud inimesed ei saaks lihtsalt läbi teineteisega ja sõjad oleksid vältimatud. Võib öelda, et tolerantsus on üks olulisem osa inimese isiksusest. Eestis on palju probleeme venelaste sallimatusega. Meie riik oli Venemaa poolt okupeeritud alles paarkümmend aastat tagasi. Haav on värske, sellest haavast tuleneb palju pimedat viha venelaste vastu. Isegi inimesed kes on sündinud tükk maad pärast venemaa okupatsiooni ei saa

Eesti keel
thumbnail
4
docx

Sallivus ja sallimatus

Sallivus ja sallimatus Tere kallid kuulajad! Sallivus mängib suurt rolli meie ühiskonnas. Kindlasti on asju mida igaüks meist nii rohkem kui ka vähem sallib. Helen Keller ütles kord oma raamatus „Minu elu lugu“ nii: „Sallivus on suurim vaimuand; see nõuab ajult samasugust pingutust nagu jalgrattal tasakaalu hoidmine“. Minu arust vastab see täielikult tõele, sest sallida pole alati kerge. Aga mis on sallivus? Sallivus on inimese või ühiskonna võimelisus taluda, tunnustada või usaldada harjumuspärasest erinevaid arvamusi, uskumusi, hoiakuid, tavasid, kombeid, ideoloogiaid või kultuure üldse. Sallivuse vastand on sallimatus. Sallimatus on üks suurimaid probleeme meie ühiskonnas, sest selle tõttu, et mõned inimesed üksteist ei salli võivad tekkida konfliktid mis võivad lõppeda suurte rahutuste, sõja või millegi muu halvaga.

Kõne ja väitlus
thumbnail
2
doc

Sallivus kui ühiskondlik väärtus

Arutlus: Sallivus kui ühiskondlik väärtus Maailmas on palju erinevaid inimesi, kuid erinevused tekitavad ka probleeme. Kas siis sel puhul saab sallivus olla ühiskonna eeliseks ning väärtuseks? Sallivus ehk tolerantsus on inimese või ühiskonna võimelisus taluda, tunnustada ja usaldada harjumuspärasest erinevaid arvamusi, uskumusi, hoiakuid, tavasid, kombeid, ideoloogiaid või kultuure üldse. Sallivus ei pruugi alati tähendada heakskiitu või mõistmist, kuid enamasti sisaldab austust.

Ühiskonnaõpetus
thumbnail
1
docx

Mis on inimelu väärtus

Kuidas defineeritakse inimelu filosoofiliselt? Näiteks nii, et inimelu ei ole olemas enne sündi või, et seda ei ole olemas enne, kui lapsel on ilmnenud mingi teadlikkuse tase. Seda kirjeldatakse teatud ihaldusväärsusena, võimena armastada ja olla armastatud; humaansuse ja kultuursusena; elujõulisuse või enesega toimetulemise tasemena; teatud füüsilise või vaimse täiuslikkuse tasemena jne. Inimväärtuste omadusteks on inimlik soojus, sallivus, andestus, rahulolu, enesedistsipliin, tõearmastus, ausus. Need on inimlikud põhiväärtused. Inimelu eesmärk on olla õnnelik, olla elus edukas. Et olla õnnelik ja edukas, on need inimlikud omadused pikemas perspektiivis hädavajalikud. Kui säilitada südamlikkus, lahkus, inimlik soojus, toob see iseenesest kaasa sisemise rahutunde, sisemise jõu, enesekindluse, ning samas hirm ja ebakindlus vähenevad automaatselt.

Filosoofia
thumbnail
2
rtf

Eesti ühiskonnas valitseb sallimatus?

eestlane läheb venemaale või kuhugi mujale välismaale siis ta ei hakka ju seal enda eesti keelt taga nõudma, ta ikkagi räägib selle maa rahvaga omast keelt. Ning samas miks ei võiks siin elavad välismaalased sama teha, õppigu mingil määralgi eesti keel ära kui tahetakse siin maal elada ja eesti ühiskonnas valitsev sallimatus kaoks keelte ja inimeste vahel. Kõik saaksid rahus elada ja ei tekiks ka ju tülisid. Minuarust on eesti ühiskonnas ka sallivus inimeste omavahelistes suhetes. Palju korraldatakse koolide vahelisi üritusi kus saavad kooli noored sõbruneda ja oma oskusi näidata. Vene koolide ja eesti koolide vahelisi tantsuvõistlusi ja muid huvitavaid üritusi. See ühendab noori ja näitab, et kõik inimesed ei ole ühesugused ja sama mõtteviisiga. Eesti ühiskonnas valitseb sallivus ka võõramaalaste vastu. Kuna neid ei aeta meie riigist välja ja ei tehta neid maha. Kuigi meie eestlased oleme küllaltki endasse

Kirjandus
thumbnail
2
rtf

Kas Eestis valitseb sallimatus?

Rassismi mõistet kasutatakse ka teise rassi kuuluvate isikute suhtes solvava ning agressiivse käitumise kirjeldamiseks. Selline käitumine võib olla seotud ka riigi ajaloo, kultuuri ja muude asjaoludega. Väga hea näide riigi ajaloo kohta on Eesti enda ja Venemaa vahel. Eesti on mitu korda olnud Venemaa võimu all. Kuid üks hetk see lõppes. Praegu on võib-olla nii mõnelgi inimesel tunne, et Venemaa ei kunagi alla andnud. Tolerantsus ehk sallivus. Sallivus tähendab maailma kultuuride ning erinevate inimtüüpide austamist ning hindamist. See väljendub teadmist omandamises, avatuses, vastastikuses suhtlemises. Inimesed ei sunni teistele inimestele peale oma seisukohti. Samas ei tähenda see aga näiteks sallivust sotsiaalse ebaõigluse, diskrimineerimise või muude sarnaste tegude, arvamuste tõekspidamist nende suhtes. Eelarvamus tähendab juba enne inimesega tutvumist tema kohta

Ühiskonnaõpetus



Lisainfo

Mida see tähendab ja mida endast kujutab.

Kommentaarid (5)

minaolensee profiilipilt
Liisi R.: Polnud abi sellest noo
15:34 26-07-2012
kaiisa profiilipilt
kaiisa: Lühikeseks jäi
18:50 18-11-2011
0xb0w profiilipilt
0xb0w: aitas ikka
22:28 26-04-2012



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun