Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Petter Northug (0)

1 Hindamata
Punktid

Esitatud küsimused

  • KES ON SIIN KUNINGAS?

Lõik failist

Noarootsi Gümnaasium
Kehaline kasvatus
Kertu Ojamäe
10J
Petter Northug
Referaat
Õpetaja
Imbi Kose
Pürksi 2013
SISUKORD:
  • Tiitelleht
  • Sisukord
  • Sissejuhatus
  • Petter Northug’i eraelu
  • Karjäär
  • Saavutused
  • Lisaks
  • Kokkuvõte
  • Kasutatud kirjandus
    SISSEJUHATUS
    Suusatamine Norras on vägagi populaarne spordiala . On veel teisigi tuntuid murdmaasuusatajaid, näiteks Marit Björgen ja Therese Johaug. Petter Northug on Norra parim meessuusataja. Ta on kuulus oma lõpuspurtide kui ka oma otsese suuvärgi poolest.
    PETTER NOTRHUG’I ERAELU
    Petter Northug on sündinud 6. jaanuaril 1986 Mosvikis Nord -Trøndelagi maakonnas ning on Norra suusataja ja kahekordne olümpiavõitja.
    Tal on kaks venda- Even ja Tomas. Petter on neist ka kõige vanem, järgmine vanustelt on Tomas ja kõige noorem vend on Even. Petteri arust ongi just Even neist kõige andekam. Petteri isa nimi on John Northug ning ema on May Fredly Notrhug.
    Petter Northug on 185 cm pikk ning kaalub 83 kilogrammi.
    Kolm venda. Vasakult - Tomas, Petter, Even
    KARJÄÄR
    Mosviki-nimelise tillukeses külas üles kasvanud Northug hakkas suusatama kolmeaastaselt. Enam poissi suuskadelt maha ei saanudki - ta võis iga päev kodu ümbruses tundide kaupa suusatada ning käis talvel suuskadega ka mõne kilomeetri kaugusel koolis. Viieaastaselt hakkas ta juba võistlustel osalema, kuigi lapsstaari väikesekasvulisest Petterist ei saanud. 15-aastaselt tuli ta omavanuste Norra meistriks, aasta hiljem astus ta Steinkjeri suusagümnaasiumi. Juuniorina säras ta juba noorte MM-idel, noppides sealt rohkem kui keegi teine.
    Petter lõpetas kooli 2006.aastal, aga 2005. aasta suvel vahetas ta kooli ja kolis elama otse suusaraja äärde, et parandada oma treeningutingimusi.
    Northugi anne sai selgeks varakult. Juba 2005. aasta novembris kirjutas Verdens Gang , et suusatootjad võitlevad Northugi nimel. Fischer võitis lepingu ja Northugist sai läbi aegade esimene murdmaasuusataja, kes juba juuniorina sõlminud suusatootjaga
  • Vasakule Paremale
    Petter Northug #1 Petter Northug #2 Petter Northug #3 Petter Northug #4 Petter Northug #5 Petter Northug #6 Petter Northug #7 Petter Northug #8
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 8 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2014-03-24 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 1 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor Kertu Ojamäe Õppematerjali autor

    Kasutatud allikad

    Sarnased õppematerjalid

    thumbnail
    11
    doc

    Suusatamise maailmameistrivõistlused

    Johan Kjølstad, Ola Vigen Hattestad (Norra) II. Tobias Angerer, Axel Teichmann (Saksamaa) III. Ville Nousiainen, Sami Jahojärvi (Soome) 8. Aivar Rehemaa, Andrus Veerpalu 15 km klassikat I. Andrus Veerpalu (Eesti) II. Lukas Bauer (Tsehhi) III. Matti Heikkinen (Soome) 39. Aivar Rehemaa 57. Algo Kärp 30 km suusavahetusega sõit (15+15/klassika + vaba) I. Petter Northug (Norra) II. Anders Södergren (Rootsi) III. Giorgio Di Centa (Itaalia) 19. Andrus Veerpalu 29. Aivar Rehemaa 37. Jaak Mae 50 km ühisstart (vaba) I. Petter Northug (Norra) II. Maksim Võlegzanin (Venemaa) III. Tobias Angerer (Saksamaa) 6 10. Aivar Rehemaa 4x10 km (klassika/vaba)

    Kehaline kasvatus
    thumbnail
    11
    doc

    Vancouver 2010

    2010. aasta taliolümpia medal kaalub 500­576 grammi. Kuldmedalis on kuus grammi kulda. Tublimad sportlased ja medalid Edukamad sportlased Edukamate sportlaste pingerida Koht Sportane Riik Ala Kokku 1. Marit Bjørgen Norra Murdmaasuusatamine 3 1 1 5 2. Wang Meng Hiina Lühirajauisutamine 3 0 0 3 3. Petter Northug Norra Murdmaasuusatamine 2 1 1 4 Lee Jung-su Lõuna-Korea Lühirajauisutamine 2 1 0 3 4. Magdalena Neuner Saksamaa Laskesuusatamine 2 1 0 3 Emil Hegle Svendsen Norra Laskesuusatamine 2 1 0 3 7. Martina Sáblíková Tsehhi Kiiruisutamine 2 0 1 3 8. Simon Ammann Sveits Suusahüpped 2 0 0 2

    Sport/kehaline kasvatus
    thumbnail
    5
    doc

    Korpall ja suusatamine. Referaat

    juba koopamaalingutelt. Vanim suusk on pärit Rootsist ning see oli lai ja lühike. Suusatamist harrastatakse paljudes regioonides, eriti külmema kliimaga riikides. Suusatamine on harrastus- ja võistlusspordi ala. See on kõige populaarsem Taliolümpiamängude spordiala. Oslo MMi meeste 50 km suusavõistlus Põhja suusaalade MM-il Oslos võitis viimase alana kavas olnud meeste 50 km ühistardist vabatehnikasõidu norralane Petter Northug, ajaga 2:08.09,0. Hõbeda sai venelane Maksim Võlegzanin 1,7 ja pronksi Northugi kaasmaalane Tord Asle Gjerdalen 6,3 sekundilise kaotusega võitjale.Eestlastest sai poole distantsi järel juhtinud Aivar Rehemaa 32. Eeri Vahtra 42. ja Karel Tammjärv 49. koha. Osli MMi naiste 30km suusavõistlus Oslos toimuvatel põhja suusaalade maailmameistrivõistlustel võitis naiste 30 km ühisstardist vabatehnikadistantsi norralanna Therese Johaug, ajaga 1:23.45,1.

    Kehaline kasvatus
    thumbnail
    6
    doc

    Veerpalud alustavad suusakarjääri poolteise aasta vanuselt

    jäid elukohast seitsme kilomeetri kaugusele mäele. Kui koolibussi aeg õppimisega ei klappinud, tuli muul moel toonust hoida. Treeningud olid mu meelest liiga intensiivsed. Plusse jagus. Talvel oli lumi alati maas, Andreas nägi vastaste tööd, harjus tugeva konkurentsiga, õppis ära norra keele. Ta sai gümnaasiumi lõputunnistuse koos treenerikategooriaga, olles juhendanud väiksemaid. Meråkeri koolis on õppinud Frode Estil, Tor Arne Hetland, Petter Northug, Eldar Rønning, laskesuusaäss Tora Berger ­ tugev kool! Andrease geograafiaõpetaja ja üks suusasuunaja oli su igirivaal Estil. Kas temaga nõu pidasite? Kohtusime küll, kui seal käisin, aga rääkisime rohkem endi käekäigust. Andrease kohta ütles Estil, et treeneritele meeldib tema oskus trennis kaasa mõelda ja targalt tegutseda. Anette õpib teist aastat Soomes, Sotkamo kooli spordiklassis ja treenib Vuokatti spordiakadeemias. Kõik klapib?

    Suusatamine



    Meedia

    Kommentaarid (0)

    Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun