✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused!Luuletus.ee
0
Omega - 3 rasvhapped on inimorganismi talituses asendamatud. Organism ise neid ei sünteesi, vaid saab toidu koostisest (näiteks kalarasvast, lina- ja rapsiõlist). Õlides sisalduvad omega-3 rasvhapped, peamiselt alfa- linoleenhape, vähendavad organismi kolesteroolitaset ja vereliistakute e. trombotsüütide kleepuvust.
Omega - 3 rasvhapped - pika alifaatse ahelaga, 4…24 C-aatomit sisaldavad karboksüülhapped (rasvhapped), milles on viimane kaksikside tagantpoolt nummerdamist alustades 3. süsiniku aatomi juures (seega on nad küllastumata rasvhapped!). Näiteks:
Omega - 3 on väga tähtis toidu komponent hoides korras immunsüsteemi, närvisüsteemi, südametegevuse ning hoides ära allergiaid ja põletikke, sealhulgas liigesepõletikku ja astmat
Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk). Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).
Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu! Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.