Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Muffinid valge šokolaadiga (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

Muffinid
valge šokolaadiga

Saatnud Jaanika Tsopp
Saadan teile
retsepti, mis on inspireeritud meie pere viimasest metsaretkest, kus
korjasime mustikaid.
  • 4 dl jahu
  • 1,5 dl suhkrut
  • 3 tl küpsetuspulbrit
  • veidi soola
  • 100 g võid

  • 1 muna
  • 2 dl piima
  • 100 g valget šokolaadi
  • 2 dl mustikaid või hakitud ploome

Sega kuivained . Sulata või ning jahuta. Klopi muna lahti, lisa piim ning
sulavõi. Vala munasegu kuivainete hulka ning sega läbi. Puista
tainasse hakitud valge šokolaadi tükke ning mustikaid. Kuna Oma
Maitse vastu oktoobrit enam mustikaid ei leidnud, kasutasime hakitud
ploome. Jaga tainas 12 paberkorvikesega vooderdatud muffinipanni
pesadesse ning küpseta 200 kraadini eelsoojendatud ahjus 25 minutit.
Muffinid valge šokolaadiga #1
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 1 leht Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2009-10-02 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 13 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor mellu ** Õppematerjali autor
Väga maitsvad muffinid, mille valmistamine on lihtne & kiire.

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
6
docx

Mahu mõõdud, toidu valmistamine

TÕSTA KÜPSETUSPABERIGA KAETUD AHJUPLAADILE , JÄTTES NENDE VAHELE PIISAVALT RUUMI . K ÜPSETA 180-KRAADISES AHJUS 25 MINUTIT , KUNI PÄTSID KATSUDES KÜPSED TUNDUVAD . VÕTA AHJUST VÄLJA JA LASE 15 MIN . JAHTUDA . TÕSTA KUMBKI PÄTS LÕIKELAUALE JA LÕIKA SAKILISE NOAGA VEIDI DIAGONAALSELT 1-1,25CM VIILUDEKS. LAOTA KUIVIKUD AHJUPLAADILE NING PANE UUESTI U. 15-20 MINUTIKS AHJU JA KÜPSETA MÕLEMALT POOLT KRÕBEDAKS . GRANADILLI-VALGE SOKOLAADI MUFFINID 12 MUFFINIT : 5 DL JAHU 4 TL KÜPSETUSPULBRIT 100 G SUHKRUT 100 G KVALITEETSET VALGET SOKOLAADI , TÜKELDATUD 125 G VÕID, SULATATUD KUID JAHUTATUD 85 ML PIIMA 2 MUNA, KERGELT KLOPITUD 60 ML GRANADILLIPÜREED 1 TL VANILLIEKSTRAKTI PANE AHI 200C PEALE SOOJA. VALMISTA ETTE MUFFINIVORMID . SÕELU JAHU JA KÜPSETUSPULBER KAUSSI , SEGA JUURDE SUHKUR JA SOKOLAADITÜKID . TEE KESKELE SÜVEND . KLOPI MUNA HULKA VÕI, PIIM , GRANADILLIPÜREE JA VANILLIEKSTRAKT

Toit ja toitumine
thumbnail
8
docx

Maitsvad õunakoogid

Õunakoogid (jm magustoidud) Mõnus kreemine õunakook Vaja läheb: PÕHI 3dl jahu 3spl suhkrut 0.5tl küpsetuspulbrit ~75g võid (toasoe) 1 muna ÕUNAD 3-4 suuremat õuna 50g võid 3sl fariinisuhkrut 2sl konjakit kaneeli KREEM 4dl piima 4 muna 6sl suhkrut 4sl jahu 2tl vanillisuhkrut Põhja jaoks sega omavahel kuivained, lisa või ja töötle purutaoliseks massiks. Lisa ka muna ning sõtku (puulusikaga) tainaks. Suru tainas 24cm küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi, toksi kahvliga taina sisse väikesed augud ja pane külmkappi. Samal ajal koori õunad, eemalda südamikud ja lõika paksemateks sektoriteks. Kuumuta pannil või ning sulata selles fariinisuhkur. Lisa veidi kaneeli ja konjak. Laota õunad pannile ja küpseta poolpehmeks. Valmista keedukreem. Selleks pane üle poole piimast madalal kuumusel soojenema, aga päris keema ära lase. Teises kausis, kus on ülejäänud piim, klopi lahti munad ja lisa suhkur ning vanillisuhkur. Viimasena sõelu juurde jahu ning kanna

Toiduained
thumbnail
34
docx

MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID

Tükelda ka fetajuust kuubikuteks ning jaga ühtlaselt salatile. 6. Nirista kõik kastmega üle ning jahvata veskist peale musta pipart. KRISTI TUUNIKALAPIRUKAS 500-800 g lehttainast / pärmi-lehttainast , 400 g tuunikala õlis (2-3karpi), 6 muna, 6 dl 10% rõõska koort või piimaga, 200 g riivitud juustu, soola, valget pipart, tilli Taigen rullida ja plaadile. Tuunikala laotada taignale. Segada muna, koor, sool, valge pipar ja till ning valada taignale. Riivitud juustu võid segada kas koore-muna segu hulka või raputada kala peale enne segu valamist või siis pärast segu peale raputada Küpsetada 225 kraadi juures 30 minutit ahju allosas. Sellest kogusest saab suure plaadi Head küpsetamist! LOVIISA: 1. LEIB Juuretis: 500 ml keefirit 3-4 viilu rukkileiba 200 g Veski Mati rukkijahu

Toit ja toitumine
thumbnail
4
doc

Viie päeva kohta innovaatiline suurköögimenüü

esmaspäev teisipäev kolmapäev neljapäev reede Hommikusöök Hommikusöök Hommikusöök Hommikusöök Hommikusöök Prantsuse röstsai Sinihallitusjuustu omlet Kaerajahupuder Kirsstomatid ja Clafoutis maasikaga ja beekon jahutatud marjaga mozzarella

Toitlustus
thumbnail
6
doc

Köögiviljaroog ja hakkmassist valmistatud roog kus on kasutatud vähemalt kahte kuumtöötlusmeetodit

Dana Makejenko KS 14 Köögiviljaroog ja hakkmassist valmistatud roog kus on kasutatud vähemalt kahte kuumtöötlusmeetodit Täidetud kartulikotletid 1, 5 l keedetud ja riivitud kartulitele kasuta (sobib ka eilne v üle-eilne kartulipudru) 3/4 tl soola 2 muna 1 spl jahu (mina panin 2 spl) Täidiseks: 200 g metsaseeni(pilvikud, puravikud vm seen) või suitsukana. (Prae paar minutit, kuni sibulad on kuldpruunid. Lisa hakitud metsaseeni ja ploomid ja prae veel minutike). 100 g riivitud juustu soola pipart Kartulid keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks, jahuta ning riivi lisada munad ja jahu.Sega ühtlaseks taignaks.Tee peopesa külmaveega märjaks tõsta lusikaga kotleti suurune pätsike tainast ning vajuta laiaks ning sellele tõsta täidist teelusikaga sellele oma uus pätsike tainast.Vormi ääred ilusti kinni ning paneeri kas riivsaias või jahus ning prae kuumal pannil või siis ahjus 200 kraadi juures Serveeri kas hapukoorekastme või mõne muu

Toiduvalmistamine
thumbnail
5
odt

Tordid

200 g Röstitud sarapuupähklid Tõeliselt magus suutäis, mille valmistamine võtab imevähe aega ning mida võib pakkuda kas või kohe. Kogus 12 lõiku. Valmistusaeg: kuni 20 min Määri vahvlilehtede vahele osa sokolaadi-pähklikreemist ja ühe kihi vahele ka aprikoosikeedist. Määri pealt sokolaadikreemiga ning kaunista tervete või hakitud sarapuupähklitega. SOOVITUS Vahvlitordi vahele sobib hästi nii maapähklivõi, karamellkreem kui ka valge ja tume sokolaad. KÄBI TORT Koostis Koostis- ja maitseained PÕHI 5 tk Muna 1.75 dl Suhkur 2 dl Nisujahu 0.5 dl Kartulijahu 1 tl Küpsetuspulber TÄIDIS 5 dl Rõõsk koor 35% 2 sl Suhkur 2 tl Vanillsuhkur 5 dl Ploomimoos või õunamoos (hapum variant) IMMUTAMISEKS 1 dl Vesi 2 sl Brändi või 1 dl Õunamahl KAUNISTAMISEKS 500 g Martsipan 0.5 dl Kakaopulber (mõru)

Toiduvalmistamine
thumbnail
7
rtf

Eesti rahvustoidud

klimbitainaks ning maitsestada soolaga. Segu peab tulema paksu pannkoogitaina paksune. Edasi kuumutada vesi keemiseni, valada hulka piim. Kui vedelik taas keema hakkab, vähendada pliidikuumust ning tõsta teelusikaga klimbid sisse. Keeta niikaua, kuni klimbid tõusevad pinnale, ja siis veel 2-3 minutit. Viimistleda maitse soola ja suhkruga. 9 ). Klassikaline Eesti ühepajatoit Valmistusained 6 porsjonile : 600 g Kondiga veiseliha 300 g Suitsuliha (näiteks ribi) 1 tk Sibul 1 tk Väiksem valge peakapsas 2 l Vesi 6 tk Porgand 1 tk Kaalikas 6 tk Kartul Sool Või hakitud maitserohelist Valmistamine : Valmistusaeg: Ettevalmistusaeg 35 minutit + 1 tund ja 10 minutit hautamiseks Pruunista veiseliha potipõhjas võis. Tõsta potti suitsuliha, kooritud sibul ja sektoriteks lõigatud kapsas. Vala peale vesi ja hauta nõrgal kuumusel 25­30 minutit. Lisa kooritud ja tükeldatud porgandid ja kaalikas ning hauta veel 10 minutit. Lisa kooritud kartulid ja hauta veel 20 minutit

Kokandus
thumbnail
9
doc

Kõrvits

Neid võrgustikke kasutatakse (ka Eestis) saunanuustikena, kasutatakse ka sadulate, tuhvlite, suvemütside ja muude asjade valmistamisel. Pudelkõrvits ehk Lagenaria vulgaris on pärit Aafrikast. Seal kasvatati teda juba 5000 aastat tagasi. Tänapäeval kasvatatakse teda kõikjal troopikas ja subtroopikas. Pudelkõrvitsa lehed on peaaegu ümmargused, õied on valge. Viljad võivad olla väga erineva kujuga, tavaliselt on nad pirnjad. Mõnede vormide viljad on söödavad, kuid peamine tähtsus on pudelkõrvitsatel anumate valmistamisel. 2.12.2012 Tarvitamine Kaubanduslik jaotus jagab kõrvitsad kahte suurde rühma: suvi- ja talikõrvitsad. Esimesi iseloomustab õhukene elastne koor, mis on söödav, pehmed seemned ja lühiajaline säilivus. Kabatsokil tarvitatakse toiduks põhiliselt noori 7 ­ 10 päeva vanuseid vilju või päris noori

Toitumisõpetus




Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun