MASSAAISALONG ,,ESPARCIMIENTO" Majandusõpetuse eksamitöö Sisukord 1. Sissejuhatus..................................................................................................................................3 2. Tootekirjeldus...........................................................................................................................4-5 3. Finants arvutused 3.1 Põhivahendite amortisatsioon.................................................................................................6-7 3.2. Väikevahendid..........................................................................................................................8 3.3 Materjalid...................................................................................................................................9 3.4 Kommunaalkulud.....................................................................................................................10 3.5 Sidekulud................................
3.11 Stardikapital Stardikapitali komponent Summa põhivahendite maksumus 562490 väikevahendite maksumus 14821 materjalide maksumus 6946 kindlustuskulud 1125 reklaamikulud 7760 Internetiga liitumine 70 Kokku 593212 19 3.12 Muud kulud Ettevõtte ettenägematuteks kuludeks on kavandatud 3 % ühe kuu kuludest Muud kulud = AM + VV + M + Tk + KK + SK + RK + Ki + O+Lk Muude kulude arvestus Kulukomponent Summa 1235 10442 M materjalid 11146 Tk tööjõukulud 44724 KK kommunaalkulud, rendikulud 6870 SK sidekulud 4864 Ki kindlustus 1125 RK - reklaamikulud 7760 O ostetud teenus 4500
Kui vormistate oma töölehe ühtlase taustavärviga nii, et lahtrite taustavõrgustik näha ei jää, on kasulik tekstide lõppu lisad automaatne punktiir, mis aitab ridade kaupa järge hoida. Märgistage tekstiga lahtrid, kus automaatne punktiir peab tekkima Märgistatud alal tehke parem hiirklikk-->Home --> Format --> Format Cells Esimeselt vahelehelt valige Custom ning paremal pool asuvasse lahtirsse Type sisetsage sümbolid @*. OK Moodustage järgmine tabel Näide Kartul 8,90 Kapsas 5,00 kr Porgand 7,00 kr Kaalikas 9,00 kr Redis 12,00 kr Peet 0,05 kr Õun 15,00 kr Pirn 13,00 kr Harjutus 4.2 2. Valemitele peidetud selgituse lisamine
Tulevikus on plaanis üle minna Hansa perekonna tarkvarale Office2. Ainukeseks miinuseks loetakse sisestatud dokumentide parandamise võimatust. 1.6.1. Raamatupidamise sise-eeskirjad Raamatupidamise sise-eeskirjad reguleerivad Osaühingu raamatupidamisarvestuses kasutatavaid põhimõtteid ja on nende põhimõtete kirjalikult kinnitatud dokument, mis koosneb järgmistest osadest: Majandustehingute dokumenteerimine: määratakse ära dokumendid, mis on kulude, realisatsiooni, töötasu arvestuse ja väljamaksmise, aruandvate isikute aruannete ning komandeeringu aruannete aluseks ning nende esitamise tähtajad. Rahaliste vahendite arvestamine: määratakse ära rahaliste vahendite arvestamise algdokumendid, registrid, kirjendamine, inventeerimine, vastutavad isikud ning sünteetilise ja analüütilise arvestamise kord. Kaup, toore ja materjalide arvestamine: määratakse ära, milliste dokumentide alusel
Tulevikus on plaanis üle minna Hansa perekonna tarkvarale Office2. Ainukeseks miinuseks loetakse sisestatud dokumentide parandamise võimatust. 1.6.1. Raamatupidamise sise-eeskirjad Raamatupidamise sise-eeskirjad reguleerivad Osaühingu raamatupidamisarvestuses kasutatavaid põhimõtteid ja on nende põhimõtete kirjalikult kinnitatud dokument, mis koosneb järgmistest osadest: Majandustehingute dokumenteerimine: määratakse ära dokumendid, mis on kulude, realisatsiooni, töötasu arvestuse ja väljamaksmise, aruandvate isikute aruannete ning komandeeringu aruannete aluseks ning nende esitamise tähtajad. Rahaliste vahendite arvestamine: määratakse ära rahaliste vahendite arvestamise algdokumendid, registrid, kirjendamine, inventeerimine, vastutavad isikud ning sünteetilise ja analüütilise arvestamise kord. Kaup, toore ja materjalide arvestamine: määratakse ära, milliste dokumentide alusel
Rapla Vesiroosi Gümnaasium Ilusalong Changes Eksamitöö majandusõpetuses RAPLA 2009 2 Sisukord Sissejuhatus.................................................................................................................................4 3.1 Tootekirjeldus........................................................................................................................5 3.2 Põhivahendite amortisatsioon...............................................................................................6 3.3 Väikevahendid......................................................................................................................7 3.4 Materjalid..............................................................................................................................8 3.5 Sidekulud............................................................................................................................10 3.6 Reklaamikul
4.5.3. Juhtimisstruktuur 10 4.6. SWOT ANALÜÜS 10 4.7. PROJEKTI KÄIVITAMINE 10 5. FINANTSPLANEERIMINE 11 5.1. INVESTEERINGUTE MAKSUMUS 11 5.2. FINANTSEERIMISE ALLIKAD 11 5.3. KULUDE ARVESTUS 11 5.3.1. Muutuvkulud 11 5.3.2. Püsivkulud 12 5.4. TOOTE/TEENUSE HINNAKUJUNDUS 12 5.4.1. Omahinna arvutus 12 5.4.2. Toote/teenuse müügihind 12 5.4.3
205 200 OST - Kurss on 5% madalam ehk siis korrutame kursi 0,95 MÜÜK - Kurss on 5% kõrgem ehk siis korrutame kursi 1,05 Summa (€) Kasu 1073.5 11469.825 81900 3900 10758.75 21243.6 1011.6 248.0625 11.8125 7353 544.635 25.935 52265.2 8997.45 441 21 ost korda müük ainult müügi pealt esmalt leia ostu ja müügi hinnavahe Harjutus 23 Täida tabel 10 toidukauba andmetega. Sorteeri andmed kauba nimetuse järgi. Tabelis kasutatakse järgmised valemeid: “Tänane kuupäev “=today() Summa=Hind*Kogus Käibemaks =20% Kokku=Summa+Käibemaks Kasutades “IF” funktsiooni täida “Märkused” Kui kauba "parim enne">"tänane kuupäev" siis "OK" Kui ei siis `="Läbi" Hinna jaoks kasuta raha formaati.
Kõik kommentaarid