Plaanid puhkusele minna? Võta endale majutus AirBnb kaudu ja saad 37€ kontoraha Tee konto Sulge
Facebook Like

Otsingule "aniisiga" leiti 12 faili

44
doc

Maitse- ja ravimtaimed

Aedsalvei Salvia officinalis 2. Aedliivatee e. tüümian Thymus vulgaris 3. Harilik iisop Hyssopus officinalis 4. Hiidaniisiisop Agastache foeniculum 5. Harilik pune Origanum vulgare 6. Harilik rosmariin Rosmarinus officinalis 7. Harilik meliss...

Terviseõpetus - Tallinna Pedagoogiline Seminar
76 allalaadimist
8
pptx

Kreeka köök

Kreeka köök Piret Tillart Kreeka üldinfo Kreeka ELiga ühinemise aasta: Click to edit Master text 1981 styles Poliitiline süsteem: Second level Third level vabariik...

Kultuurilugu - Kutsekool
36 allalaadimist
18
doc

Kreeka referaat

2 Sissejuhatus............................................................................................................................ 3 Loodus...

Geograafia - Keskkool
49 allalaadimist
14
ppt

Türgi

TÜRGI Liisi Orlovski Ardo Liivamägi Kaspar Aavik Grete Vomm Andmed Pealinn ­ Ankara Rahvaarv ­ 70 586 256 Riigikeel ­ türgi keel Religioon ­ islam(99,8% moslemid) Rahaühik ­ Türgi liir (Y TL) Koraan Islami püha raamat Sisaldab Allahi ilmutusi Muhammadile 114 pe...

Kultuurilugu - Keskkool
21 allalaadimist
3
doc

Maitseained India köögis

Maitseained mida põhiliselt kasutatakse Indias Tugevad ja põletavad maitseained ongi see, mida võib lugeda kogu India köögi ühiseks teguriks. India või oma kodukoha India rahvusrestorani külastaja teadvustab endale vaid roogade põletavat ja põnevat maitset ja võtab seda kui rahvuslikku omapära. Üheks maitsestamise eesmärgiks on inimorganismi tegevuse mõjutamine. Tshillipipar ja mitmed põletavad maitses...

Rahvusköögid - Kutsekool
21 allalaadimist
19
docx

KOLMEKÄIGULINE PIDULIK ÕHTUSÖÖK

Kuressaare Ametikool Toitlustuse ja majutuse õppesuund Kokk Kalle Kuusk KOLMEKÄIGULINE PIDULIK ÕHTUSÖÖK Kirjalik aruanne Kuressaare 2013 SISUKORD 2 MENÜÜ Eelroog Peedipüreesupp piimavahuga (punane sibul, k...

Kutsevalik - Kutsekool
4 allalaadimist
15
doc

Vürtsid

Jaguneb roheliseks-, on kuivatatuna kõva ja pruunikasmust. mustaks- ja valgeks pipraks, mis kõik Parim kasutamiseks tervena, kuid saadakse ühest ja samast taimest Piper saadaval ka jahvatatuna. Jõulude ajal Nigrum. Piprataimel on peenikesed kasutatakse kaneeli laialdaselt...

Toiduaineõpetus - Kutsekool
5 allalaadimist
10
odt

Kreeka maa ja toidu tutvustus

RAKVERE AMETIKOOL KAIRIT PÄRN K13 KREEKA REFERAAT JUHENDAJA:KRISTINA ALUNURM RAKVERE 2014 1. MAA LÜHITUTVUSTUS Kreeka paikneb Balkani poolsaare lõunaosas ­ Euroopa ja Aasia ristteedel. Talle kuulub üle 2 000 Egeuse ja Joonia mere saare, milledest vaid 170 on asustatud. Riigi kõrgeim punkt on Olümpose mägi. Kreeka on Euroopa tsivilisatsiooni häll, kus ant...

Geograafia - Kutsekool
5 allalaadimist
6
docx

17.-18 saj. vene toidud

Külmade suupistetena pakuti ka hakitud keedumuna küüslaugu, hapukoore ja kaljaga; kuivatatud ja keedetud seeni mädarõikaga ning kalja ja praetud leivatükke; külma kalarooga kalja ja keedetud rohelisega - harilikult spinatiga – („botvinja“); hapukapsad õli, äädika ja pipraga; küpsetatud peeti õli ja pipraga; hernehautist ja kisselli, kaerajahu pohladega, haputainast nelgi ja aniisiga ; kuivatatud kala, kuivatatud punane kala kõõlused mädarõika ja äädikaga, „okroškat“ (külm kaljasupp lihatükkide, sibula ja muude maitseainetega), soolahaugi, keedukala ja kalamarja. Kõik supid, mille koostises polnud kapsas, olid uhhaad. „Štšiks“ nimetati aga kapsaga suppe (olgu siis tegu hapu – või toore kapsaga). Viimased võisid sisaldada nii kala kui ka liha. Supid olid tummised ja paksud ning tänu sellele sama...

Ajalugu - Kutsekool
4 allalaadimist
28
odt

Raseduse kulg, loote areng, sünnitus

Nende teke jätkub kuni 8. eluaastani pärast sündi. 35. nädalal oskab loode käega tugevasti haarata. Loote kokkupuuted erinevate ainetega näivad mõjutavat sünnijärgseid maitse-eelistusi. Näiteks looted, kelle emad tarbisid aniisi, ainet, mis annab lagritsale eriomase maitse, eelistasid aniisi ka sünnijärgselt. Vastsündinutele, kellel ei olnud looteeas aniisiga kokkupuudet, aniis ei meeldinud. 10 11 5. SÜNNITAMINE Esmasünnitajatel on loode juba mitu nädalat enne sünnitust oma pea ettepoole painutanud, nii et tema lõug on vastu rinda. Nüüd on kukalsee osa peast, mis asub emakakaela suudme ees. Samuti on loode vaagna sissepääsu kiilunud, nii et välisel läbivaatusel ei saa ämmaemand enam lapse pead liigutada. Seda nimetatakse loote pea fikseerumiseks. Niimoodi on laps sünnituseks valmis. Korduvsünn...

Bioloogia -
9 allalaadimist
16
docx

Maitseained

Viimast kasutatakse vaid teatud india roogades. Kuigi kardemoni müüakse jahvatatult, siis terved kuprad on oluliselt parema maitse ja lõhnaga. Purusta kardemon kergelt või nopi seemned välja. Seemned on helepruunid kuni mustad ning kuivpraadides e. kuival pannil röstides nende maitseomadused paranevad veelgi. Muide – kardemoni peetakse afrodisiaagiks. Sarnaselt köömnete ja aniisiga parandab kardemon hingeõhku ning aitab eemaldada küüslaugu- ja alkoholilõhnu. Safran Safrani näol on tegemist maailma kalleima maitseainega, mis annab toidule erilise maitse ja ereda kuldkollase värvuse. Ehkki siinmail leiame safranit enamasti pagaritoodetes, lisatakse Aasias seda ka veise-, kana- ja köögiviljatoitudele, mis muudab roogade maitse eksootiliselt põnevaks. Ühe inimese kohta arvestatakse aastas 1 g safranit. Et ülemäärane safr...

Kokandus - Kutsekool
6 allalaadimist
38
pdf

Kreeka Vabariik

● Kreeklaste magustoidud on idamaiselt magusad. Magustoitude sagedasteks koostisosadeks on mesi, rosinad ja pähklid näiteks baklava. Joogid ● Jookidest hinnatakse eeskätt veine. ● Tuntud Kreeka jook on veel ouzo, aniisiga maitsestatud viinamarjadest villitud piiritusjook, mis vee või jää lisamisel muutub piimjaks. ● Teine Kreekas levinud kangem jook on raki, mis on puhas viinamarjadest tehtud kange naps. Pinnamood ● Tervelt 15 Kreeka pindalast moodustavad saared. ● Rannajoon on Kreekal 13 676 km pikkune. ● 80% Kreeka territooriumist on mägine. ● Kesk- ja Lääne-Kreeka looduses on ulatuslikud kanjonid ja karstia...

Geograafia - Põhikool
1 allalaadimist
Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
Pole kasutajat?

Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun