Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Sõprus on lihtne, aga hädavajalik tunne (0)

1 Hindamata
Punktid

Esitatud küsimused

  • Kuidas mõjutab sõprust piirkond vanus ning aeg?

Lõik failist

Sõprus on lihtne, aga hädavajalik tunne
Sõprus on tunne nagu ka armastus. Sõprus on erinev sõltuvast piirkonnast, vanusest , isikuomadustest ja ajast.
Kas ja kuidas mõjutab sõprust piirkond, vanus ning aeg?
Eurooplaste kohta arvatakse, et nad on liiga huvitatud edust , ning hindavad seda sõprade, mille tõttu eurooplaste sõprused pole tihti siirad. Sõber on keegi kes on kaitsja või kasulik inimene kellelt on midagi saada, ning teiselt poolt müüb talle oma truuduse teenete vastu niikaua kui neid teeneid jätkub. Kui inimesed suhtlevad ainult selle pärast, et teeneid vahetada on paratamatu, et sõprussuhe ei kesta kaua. Itaalias on siiamaani väga tähtis ja populaarne teenete eest sõprade leidmine ja saamine. Mõnedes Aasia riikides müüakse sõprust.
Esimene

Sõprus on lihtne-aga hädavajalik tunne #1 Sõprus on lihtne-aga hädavajalik tunne #2
Punktid 10 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 10 punkti.
Leheküljed ~ 2 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2018-03-25 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 1 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor jaankodust Õppematerjali autor

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
10
docx

Mõtteteri sõprusest

Sõber on looduse ime. Sõprus on lõng, mis köidab südamed kokku. Tõeline sõber on õiglane, abivalmis, vapper, kannatlik, truu... ...ning igavene. Head sõbrad on kui maailma inglid. Sõbrad täidavad su elu rõõmuga, hinge päikesepaistega ja südame armastusega. Et omada sõpru, ole sõber. Tõelised sõbrad kuulevad ka seda, mida sa ei öelnud. Sõbrad on lilled meie elu aias. Mõnikord ei suuda kõik maailma sõnad öelda nii palju kui üks sõbra kallistus. Varastada elult sõprus on sama, mis varastada maailmalt päike. Sõber on see, kes ulatab käe ja puudutab su südant. Parim sõber on kui neljaharuline ristikheinaleht: raske on teda leida, kuid ts toob õnne. Sõbrad on nagu raamatud :neid ei pea olema palju, aga lugeda tuleb hoolikalt. Õnnel on palju vorme... ...neist üllaim on sõprus. Üksainus roos võib olla minu aed... ...ja üksainus sõber minu maailm. Parimatest sõpradest saab isevalitud perekond. Kui kõik teised on lahkunud, saabub sõber.

Kirjandus
thumbnail
14
docx

Armastus

keegi ei ole teda näinud". Iga ühe jaoks armastus on erinev. Keegi arvab, et kõige olulisem on kirg, kui süda klopib, silmad säravad ja on tunne, et ilma selle inimeseta ei saa elada. Teisele on vaja usaldamist, austamist ja hoolitsemist. See on vahe armumise ja armastuse vahel. Kui kirg läheb mööda ja kui midagi sügavamad selle taga ei ole, siis armunud muutuvad võõrasteks. Erich Fromm väidab enda raamatus, et armastus ei ole ainult ilus tunne, vaid see on kunst ja nagu iga kunsti, seda peab õppima ja ennast arendama, et meistriks saada. Aga meisterlikkus ei tule nii sama, ta vajab tööd, pingutust, kannatlikust ja suurt tahet. Inimeed tahavad olla armastatud aga ise nad ei oska armastada, Selleks et oma kõige kallima ja armsama inimesega olla koos tuleb teine teist tundma õppima, arvestada teisega, austades, et ta on teistsugune, olla kannatlik ja hooliv.

Eesti keel
thumbnail
7
docx

Nimetu

1.2 ROMANTILISED SUHTED Terve ja rahuldustpakkuv suhe paneb sind ennast hästi tundma nii iseenda kui oma partneri suhtes. Teil on koos lõbus ning te saate mõlemad jääda iseendaks. Kuigi kõik suhted on erinevad, iseloomustab terveid suhteid järgmine: 1. Turvalisus. Hea suhte puhul tunned sa ennast turvaliselt. Sa ei pea muretsema selle pärast, et su partner võiks sulle füüsiliselt või emotsionaalselt haiget teha ning sa ise ei tunne kiusatust talle haiget teha. Samuti võid sa oma meelt muuta, kasvõi vahekorda astumise osas, ilma et sa peaksid muretsema, kuidas su partner sellele reageerib. 2. Ausus. Sa ei varja oma partneri eest midagi olulist ning saad öelda täpselt seda, mida mõtled, ilma et peaksid kartma naerualuseks jäämist. Saad tunnistada oma vigu ja lahendada erimeelsusi ausalt oma arvamust avaldades.

Kategoriseerimata
thumbnail
14
doc

Euroopa ideede ajaloo eksam

üldriiklikus tervikus, säilitada kohalikke eesõigusi. Aristoteles ­ polis kui poliitilise korralduse loomulik ja ideaalne vorm Aquino Thomas (13. saj) ­ poliitilise elu põhivormiks ,,perfektne kogukond", mis mõistab kohut ja karistab kurjategijaid. Need kogukonnad peaksid elama harmoonias. Humanistid (15.-16. saj) ­ stoitsism: ,,riik on kogum inimesi, kes on assotsieerunud õigluse tagamiseks ning ühise hüve edendamiseks". Riigi säilimine on hädavajalik, garanteerib inimese säilimise. Indiviid peab end riigi nimel ohverdama. 1 Machiavelli ­ aristotelism + stoitsism. Maailma poliitiline korraldus põhineb iseseisvatel kogukondadel, mis tagavad ühise hüve. Kogukonnad loomupärases konfliktis. 3) Suveräänsuse põhidefinitsioon ja kaks dimensiooni Suveräänsus ­ kõrgeim võim mingi territooriumi üle. Suveräänsuse dimensioonid:

Euroopa ideede ajalugu
thumbnail
21
pdf

Kordamisküsimuste vastused

1) ideed on tsüklilised, pole progressi. 2) "idee-ühikud", mis on ideoloogiate ehituskivid. 3) suurte mõtlejate kanooniline rida: * universaalsed probleemid, ajatud ideed. * autori kadumine: väidete tähendus on leitav tekstist endast. 3. Kontekstuaalse ehk Cambridge'i koolkonna metodoloogilised alused. Uurida: 1) tekste, millele autor vastas. 2) konventsioone (riikidevahelisi kokkuleppeid), mille raames ta kirjutas. SÕPRUS 1. Aristotelese sõpruse olemus ning tüübid. * Sõprus hoiab linnriike koos. * Sõprus on üldmõiste vabal kiindumusel põhinevate inimestevaheliste suhete kohta. Iseloomustab perekondlikke suhteid, võimu suhet kodanikkesse, kodanike omavahelisi suhteid. Sõpruse tüübid: 1) vastavalt põhjusele, miks vastastikku head soovitakse: * kasu pärast (vanade inimeste sõprus, nt. äri). * naudingu pärast (noorte inimeste sõprus, nt. teravmeelsus seltskonnas, sama hobi, koos joomine). * täiuslik sõprus loomutäiuselt sarnaste inimeste vahel.

Ajalugu
thumbnail
52
docx

Õigus ja eetika: Aristoteles. Nikomachose eetika

loomutäiust. „…mõned sisaldavad ju otseselt nimetuses pahelisust, näiteks kahjurõõm, häbitus, kadedus, ja tegude puhul liiderlikkus, vargus, mõrv. Kõik need ja nendesarnased asjad on laiduväärt kui iseenesest häbiväärsed, ja mitte liigsuse või puudulikkuse tõttu nendes. Nende puhul pole siis kunagi võimalik õigesuunaline tegutsemine, vaid alati ekslik.“ Seega hindab Aristoteles mõõdukust, olgu selleks siis viha, armastus, hirm, julgus või mis tahes teine tunne. Raha andmise ja võtmise puhul on vahepealseks lahkemeelsus, liialdus ning puudulikkus aga — raiskamine ja ihnsameelsus. Nende juures on liialdamine ja puudujääk vastupidise tähendusega: raiskaja liialdab ju väljaandmisel, võtmises jääb aga tal puudu, ihnsameelne liialdab aga võtmises, puudu jääb tal väljaandmises.“ Õigesti käituda on raske, sest eksimiseks on palju võimalusi, samas, kui õige tee on vaid üks

Õigus ja eetika
thumbnail
21
doc

Euroopa ideede ajalugu

sõltumatut seisundit üldriiklikus tervikus, säilitada kohalikke eesõigusi. Aristoteles: polis kui poliitilise korralduse loomulik ja ideaalne vorm. Aquino Thomas (13. saj.): poliitilise elu põhivormiks "perfektne kogukond", mis mõistab kohut ja karistab kurjategijaid. Need kogukonnad peaksid elama harmoonias. Humanistid (15.-16. saj.) - stoitsism: "riik on kogum inimesi, kes on assotsieerunud õigluse tagamiseks ning ühise hüve edendamiseks". Riigi säilimine on hädavajalik, garanteerib inimese säilimise. Indiviid peab end riigi nimel ohverdama! Machiavelli: (aristotelism + stoitsism). Maailma poliitiline korraldus põhineb iseseisvatel kogukondadel, mis tagavad ühise hüve. Kogukonnad loomupärases konfliktis. 3. Suveräänsuse põhidefinitsioon ja kaks dimensiooni Suveräänsus - kõrgeim võim mingi territooriumi üle. Suveräänsuse dimensioonid: 1) Sisemine. Legitiimse võimukasutuse (vägivalla) monopol. 2) Välimine. Iseseisvus, sõltumatus

Ajalugu
thumbnail
15
doc

Euroopa ideede ajalugu

Enesearmastus on ennasthävitav, sest inimene on seesmiselt lõhestatud, ihade rahuldamine sõltub välisest, tekivad konfliktid teiste inimestega. Tõelised voorused on vaid vagadel kristlastel. Kuid surelik inimene ei saa tunda kunagi rõõmu suurimast hüvest (õnnest), nad saavad vaid oodata tulevast õnne (õndsust) teises elus ning olla "õnnelikud lootuses". Tõeline õndsus seisneb igaveses elus ja rahus. Poliitikast: Riik on pattulangemise tulemus ja ajend. Samas ta on hädavajalik, et tagada korda ja rahu. Seetõttu on riik (ka paganlik riik) osa Jumala plaanist. Kristlik riik teostab õiglust kõrgeimal võimalikul määral. Kristlik valitseja saab oma eeskujuga propageerida vagadust ja alandlikkust, teha "oma võimust Issanda teenri, kasutades seda tema kultuse levitamiseks suurimal võimalikul määral." 6. Aquino Thomas õnnest ja poliitikast Kuigi maises elus pole võimalik õndsust saavutada, tuleb siiski hoolitseda oma keha ja hinge eest

Euroopa ideede ajalugu




Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun