Köögis kasutatavad garneerimistöövahendid (0)

1 Hindamata
Punktid
 
Säutsu twitteris
TALLINNA TEENINDUSKOOL





Kairi Õigemeel
T11HT
KÖÖGIS KASUTATAVAD GARNEERIMISTÖÖVAHENDID
Referaat



Juhendaja : Heikki Eskusson




Tallinn 2010
Sisukord

1.Sissejuhatus
2.Erivahendid
3.Sõelad ja kurnad
4.Liha ja linnuliha käsitsemise tarvikud
5.Kala ja mereandide käsitsemise tarvikud
6.Puu-ja köögiviljade käsitsemise tarvikud
7.Kokkuvõte












Sissejuhatus
Referaat, mille koostasin põhineb köögis kasutusel olevatest garneerimisvahenditest. Tõin välja erinevaid vahendeid, mida saab kasutada mitmete toiduainete puhul.
Meeldivat lugemist!















Erivahendid
Õunasüdamiku eemaldaja
Tarvik eemaldab tervetelt õuntelt koore ja südamiku. Käepidemele on kinnitatud terava servaga roostevabast terasest toru, mis on piisavalt pikk, et õuna keskkohast läbi ulatuda , ning piisavalt suure läbimõõduga, et seemnekoda kaasa võtta. Kui toru õunast välja tõmmata, jääb südamik selle sisse.
Greibinuga
Noal on väike viltune elastsest metallist sakilise servaga tera , mille abil saab greibisektorid ja kõva kelme hõlpsasti üksteisest eraldada, järgides lõigates vilja kontuuri.
Tsitrusekoorija
Koorija käepidemele on kinnitatud roostevabast terasest tera, milles on neli terava servaga väikest auku . Koorijat üle tsitrusvilja pinna tõmmates eralduvad peened , värvilised ja aromaatsed koore väliskihi ribad, jättes selle all asuva valge säsikihi puutumata.
Koka leeklamp
Käes hoitava väikese leeklambi kõige levinum kasutusviis on kreembrülee pinnal oleva suhkru karamellistamine. Käepidemesse tuleb sisestada väike balloon butaangaasiga, misjärel väike otsak annab tillukese, kuid kuuma leegi, mis karamellistab suhkru kiiresti ja täpselt kuldseks koorikuks.



Jäätisekulbid
Lisaks ilmsele otstarbele jäätis jäätis söömisvalmis kuulikesteks vormida kasutatakse neid kulbikesi ka paljudel muudel kokatöödel. Sügava poolkerakujulise kulbikaha küljes on vedruga toimiv metallriba, mis eendub kulbi põhja seest ülespoole, lükates pallikese kulbist välja. Jäätisekulpe on müügil mitmes suuruses ning neid saab kasutada ka ühesuuruste küpsiste vormimiseks või lihapallide jaoks ühesuuruste hakklihasegu portsjonite võtmiseks.
Köögiviljalõikur
Kokkade seas ka mandoliiniks nimetataval lamedal ristkülikukujulisel töövahendil on harilikult mitu tera, nii siledat kui ka sakilist, mille abil saab viilutada, ribastada või sakiliseks lõigata väga paljusid toiduaineid. Lõikuri kasutamise eeliseks on täpne ja korrapärane tulemus ning noaga võrreldes üllatav kiirus. Kõige parem on lõikuriga töödelda suuri koguseid, nii ei ületa vahendi kokkupanekuks,
80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla
Vasakule Paremale
Köögis kasutatavad garneerimistöövahendid #1 Köögis kasutatavad garneerimistöövahendid #2 Köögis kasutatavad garneerimistöövahendid #3 Köögis kasutatavad garneerimistöövahendid #4 Köögis kasutatavad garneerimistöövahendid #5 Köögis kasutatavad garneerimistöövahendid #6 Köögis kasutatavad garneerimistöövahendid #7 Köögis kasutatavad garneerimistöövahendid #8 Köögis kasutatavad garneerimistöövahendid #9 Köögis kasutatavad garneerimistöövahendid #10 Köögis kasutatavad garneerimistöövahendid #11 Köögis kasutatavad garneerimistöövahendid #12
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 12 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2010-04-08 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 26 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor flying-angel Õppematerjali autor

Meedia

Lisainfo

Mõisted

Sisukord

  • KÖÖGIS KASUTATAVAD GARNEERIMISTÖÖVAHENDID
  • Sisukord
  • Sissejuhatus
  • Meeldivat lugemist!
  • Erivahendid
  • Õunasüdamiku eemaldaja
  • Greibinuga
  • Tsitrusekoorija
  • Koka leeklamp
  • Jäätisekulbid
  • Köögiviljalõikur
  • Pitsalõikur
  • Mittenakkuva pinnaga köögitarvikud
  • Sõelad ja kurnad
  • Kurnsõelad
  • Käsisõelad
  • Koonussõelad
  • Vahukulp
  • Marli
  • Liha ja linnuliha käsitsemise tarvikud
  • Lihunikunöör
  • Praeprits
  • Linnuhargid
  • Praepintslid
  • Rasvaeraldaja
  • Lihahaamer
  • Kala ja mereandide käsitsemise tarvikud
  • Kalatangid
  • Molluskinoad
  • Homaaritangid
  • Puu – ja köögiviljade käsitsemise tarvikud
  • Tsitrusenõruti
  • Manuaalne tsitruseliste mahlapress
  • Toidupurusti
  • Kartulitamp
  • Köögiviljapress
  • Salatikuivati
  • Aurutikorv
  • Kokkuvõte
  • Lisad

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri


Sarnased materjalid

15
doc
Köögis kasutatavad serveerimisvahendid
10
doc
Köögis kasutatavad praadimisvahendid pannid
23
ppt
Köögis kasutatavad serveerimisvahendid slideshow
50
pptx
Suurköögis kasutatavad nõud-söögiriistad ja töövahendid
27
pptx
Köögiseadmed ja töövahendid
652
pdf
Asjaajamise alused
937
pdf
Erakorralise meditsiini tehniku käsiraamat
193
docx
Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt





Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

Pole kasutajat?

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !