Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Grillimisseadmete uurimustöö (1)

5 VÄGA HEA
Punktid

Lõik failist


1. GRILLIDE VALIK
Grillide valik on väga suur. Müüakse elektrigrille, gaasigrille ja kõige rohkem kasutatavaid erinevaid puusöegrille: grillkarbid, kohvergrillid, kuppelgrillid ehk ufod , lahtised grillid ja paiksed grillahjud. Parima tulemuse saame puusöegrillil hõõguvate süte kohal grillides. Suletud kaanega grillides on toidu valmimisaeg lühem ja asendamatu söearoom ning suitsune maitsehõng tulevad tugevamalt esile. Reguleeritava kõrgusega grillrest võimaldab grillida õrnemat liha madalamal ja sitkemat kõrgemal kuumusel. Lisaks saab nii edukamalt liha n-ö „ehmatada” ja järelküpsetada. [1]
2. GAASIGRILLID
Gaasigrillidest võiks eelistada laavakividega grilli , sest laavakivid hõõguvad ja ei teki intensiivset leeki. Kivi tõmbab kuumuse endasse ja jaotab selle ühtlaselt. Laavakive võiks kord aastas vahetada või siis aeg-ajalt läbi keeta (näiteks iga kümnenda grillimise järel), sest grillimise ajal tilgub rasv kividele ja kivid kipuvad põlema. Nii on kergem ahju puhastada , sest rasv jääb kivide külge ega määri ahju. Gaasigrillide puhul on miinuseks puusuitsu lõhna puudumine, plussiks aga mugavus, kiirus ja puhtus . Paljudel grillidel on küljes keetmiskoht ja tööpind, kus saab valmistada lisandeid, kastmeid jms. [1]
3.
Vasakule Paremale
Grillimisseadmete uurimustöö #1 Grillimisseadmete uurimustöö #2 Grillimisseadmete uurimustöö #3 Grillimisseadmete uurimustöö #4 Grillimisseadmete uurimustöö #5 Grillimisseadmete uurimustöö #6 Grillimisseadmete uurimustöö #7 Grillimisseadmete uurimustöö #8
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 8 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2010-09-21 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 20 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor blondy14 Õppematerjali autor
Grillimisseadmete liigid

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
2
docx

Grillimine

paiksed grillahjud. Parima tulemuse saame grillides puusöegrillil hõõguvate süte kohal. Kusjuures suletud kaanega grillides on toidu valmimisaeg lühem ja asendamatu söearoom ning suitsune maitsehõng tulevad tugevamalt esile. Reguleeritava kõrgusega grillrest võimaldab grillida õrnemat liha madalamal ja sitkemat kõrgemal kuumusel. Samuti saab nii edukamalt liha n-ö "ehmatada" ja järelküpsetada. - Vooderdage grilli lõkkekauss fooliumiga. Nii tekib suurem kuumusrefleksioon ja pärast on grilli ka kergem puhastada. Kohtades, kus on lõkkekausi õhuavad, tuleb torgata augud ka fooliumisse. - Kõige puhtama maitseelamuse annab süütamine ilma süütevedelikuta. Kasutage väikesi puupilpaid, paberit, toiduõli jms. - Grillsüte õige kuumuse tuvastamiseks hoidke kätt umbes 10 cm kõrgusel sütest (st resti

Toitlustus
thumbnail
3
docx

Grillimine

GRILLIMINE Grillimine on küpsetamine hõõguvate süte kuumuses, st. soojuskiiruse mõjul. Grillides tekib lihale ilus pruunistus. Kuumus on väga kõrge, seetõttu tuleb pöörata tähelepanu liha mahlasuse, meeldiva aroomi ja välimuse säilitamisele. Grillivarustusehulka kuuluvad loomulikult grill, süsi või puit, süütematerjal, tikud, grilltangid, foolium ja vesi vms leekide kustutamiseks. Vaja läheb ka ahjuroopi süte segamiseks, traatharja grillresti puhastamiseks, grillpintslit, vardaid saslõki või lisandite jaoks. Head on kandilise ristlõikega metallvardad, mis juhivad hästi soojust ega lase lihal pöörelda. Kui kasutate puuvardaid, tuleb neid kindlasti eelnevalt vees leotada. Et liha ei jääks varda külge kinni, määrige vardaid toiduõli või küüslauguga.

Grillimine
thumbnail
14
docx

Nõudeõpesumasinad

Nõudepesumasinad Uurimistöö SISUKORD SISSEJUHATUS Nõupesumasinad on selleks, et teha suurköögis töötava inimese elu lihtsamaks. Nõude- pesumasinad on väga palju erinevaid tüüpe ja need on mõeldud erinevate asjade pesemisesks. Sellepärast käesoleva töö autor seadis eesmärgiks laiendada enda teadmisi suurköögitele mõeldud nõudepesumasinate osas ja uurida erinevaid nõudepesumasinad. Püstitasin endale ülesanaded otsida materjali internetist ja raamatutest ning avaldada oma arvamus selles töös ning siduda see tektsiga. Samuti vormistada töö nõuetekohaselt. Käesolev töö on koostatud ettevõtte Dieta kodulehekülje, õpiku ,,Toiduvalmistamine suurköögis" ja Metose suurköögiseadmete kataloogi abil. Välja on toodud nõudepesumasinate erinevad tüübid ­ tunnelnõudepesumasinad, kuppelnõudepesumasinad, potipesumasind, kandikupesumasinad, graanulpesumasinad, kärupesumasinad ja sõrmkonveierpesumasinad. Samuti on ka illustreeriv materjal iga eespool

Toitlustus
thumbnail
10
doc

Elektripliitide uurimustöö

VÕRUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS Turismi õppetool Elektripliidid Uurimustöö Juhendaja: Silvi Pihlakas Võru Sisukord Sisukord............................................................................................................................... 2 Sissejuhatus..........................................................................................................................3 .............................................................................................................................................3

Toitlustus
thumbnail
4
docx

Grillimine ja bbq, mõisted ja nende seletused

mida saab kasutada nii kinnistes ruumides kui ka vabas õhus. Grillide liigid: Grillimiseks on võimalik kasutada palju erinevaid grille. Valikus on: Elektrigrill, gaasigrill, puusöegrillide valik on aga lai: grillkarbid, kohvergrill, kaanega kaetud ja kuppelgrillid, lahtised ehk katteta grillid, paikne grillahi, kamin. Grillimise vahendid: Grillimise vahendite alla kuuluvad need esemed mida on vaja grillimiseks üldse. Siia alla kuulub grill, lihatangid, pintsel, vardad, rest, kindad, lõikelaud, nuga, veepudel, tööpind, grillsüsi(puud või gaas)pikad kaminatikud, süütevedelik või muud vahendid süütamiseks, pika varrega söetangid ja söereha, foolium toiduainete pakkimiseks ja paar rulli köögipaberit. Grillimise meetodid: Grillimise kaks meetodit on broiling(kuumus tuleb ülevalt) ja grillimine(kuumus tuleb alt). Sütekamin:

Toiduvalmistamine
thumbnail
12
odt

Seadme tutvustus Metos Selfcooking Center

Küpsetusprotsessi kontrollitakse pidevalt ja automaatselt ning kohandatakse tundlikult vastavalt küpsetatavale toidule. Peale muutmise ja reguleerimise muid rutiinseid toiminguid ei ole. Efficient LevelControl ELC Efficient LevelControl ­ vahend, mis optimeerib toidu valmistamist mise en place ja eriti à la carte küpsetamisel. Kui on vaja efektiivselt erinevaid toite küpsetada, paindlikult ja kiirelt reageerida, siis ELC näol on tegemist uue standardiga. Selle asemel, et kasutada korraga grilli, ahju või panni, saate kasutada iga küpsetusresti individuaalseks küpsetamiseks, suurendada paindlikkust targalt erinevaid Tallinna Teeninduskool 2013 toite ahjus miksides ning lõppkokkuvõttes säästa nii aega kui energiat CareControl Intelligentne puhastus ja hooldussüsteem kindlustab automaatselt hügieenilise puhtuse ning säilitab teie investeeringu väärtuse veel paljudeks aastateks. Süsteem kasutab, lähtudes mustuse tasemest,

Seadmete õpetus
thumbnail
14
odt

Puhastusvahendid köögis

Kasutuskontsentratsioon 100- 300ml/10l vee kohta. Töölahuse pH 2,8. Kasutamine: Töötamisel kasutada kummikindaid ja teisi isiklikke kaitsevahendeid kaitsmaks silmi ja nahka. Purin L Neutraalne üldpuhastusvahend käsitsi- ja masinkoristuseks pH 7,5 Kergelt määrdunud, vett taluvate pindade puhastamiseks, nt. värvitud, lakitud, plast- ja klaaspinnad. Käsitsi nõudepesuks. Benefits: Vähevahutav puhastusvahend, mis toimib ka külmas ja karedas vees. Sobib ka masinpesuks. Suma Grill Ahju- ja grillipuhastusvahend pH 13 Tugevalt leeliseline puhastusvahend, mis sobib tugevalt määrdunud ahjude, grillide ja salamandrite perioodiliseks puhastamiseks. See leelise, pindaktiivsete ainete ja lahustite segu eemaldab isegi tugevalt söestunud mustuse. Veega lahjendatuna sobib toode ka fritüüride leotamiseks. Täielik informatsioon toote ohutu käitlemise ja hävitamise kohta on toodud eraldi ohutuskaardil. Säilitada originaalanumas. Vältida väga kõrgeid ja väga

Seadmete õpetus
thumbnail
9
doc

Referaat "Nuga ja veekeetja"

Pärnumaa Kutsehariduskeskus Kokk Nuga ja veekeetja Lenne Lõiv ja Riina Treumuth referaat Juhendaja: Heli Kruusamägi Pärnu 2009 Sisukord: 1)Nuga 2)Veekeetja Sissejuhatus Nuga Nuga on väga levinud tööriist. See on väiksem terariist, mida kasutatakse lõikamiseks, torkamiseks, koorimiseks, teritamiseks, puu vestmiseks ja voolimiseks jm otstarbel. Koosneb kahest osast, noa pidemest ja vähemalt üheteralisest teramikust Nugade ostmisel on tähtis noa käepideme sobivus kasutaja käega ning turvalise ja tugeva haarde saavutamine. Ärge ostke ühtki nuga enne, kui olete selle kätte võtnud. Terav nuga on hea ja kuulekas tööriist, kuid teravusel on ka piir. Laserteraga nuga võib viilutamisel väga käepärane olla, koorimisnoa puhul aga võiks seda vältida. Veekeetja Kuigi erkpunane veekeetja passiks koju kööginurka hästi, ei maksa värvi õnge minna ­ veekeetja puhul on olulisemad võimsus ja vast

Kokandus




Meedia

Kommentaarid (1)

payball profiilipilt
payball: Materjal oli abiks :)
19:37 14-02-2013



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun