Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Vabadus ja selle eksisteerimine (2)

5 VÄGA HEA
Punktid

Lõik failist

Lugupeetud õpetaja ja klassikaaslased.
Kuna mul on antud võimalus pidada täna kõnet teie ees, mõtlesin ma pikalt mida ma räägin, ja suutsin korduvalt ümber mõelda teema suhtes raisates nii enda päevast terve hommiku. Kuid olen leidnud et sobiv oleks rääkida Vabadusest ja selle eksisteerimisest.
Maailm on suur, nii suur et siin leidub kõike. Vaesust rikkust kurbust kui ka naeru . Kui me räägime vabadusest, siis leian mina et vabadust ei eksisteeri. Pole olemas kedagi, kes ei oleks ühel või teisel määralt milleski sõltuv. Ma ei räägi siin kohal vajadust saada toitu ja vett. Vaid kõigest sellest, mis on inimene suutnud luua enda über.
Tegelikult ei erine inimene loomariigi seadustest absoluutselt.
Nagu ka kõik teised loomad vajavad ka inimesed endale juhti ja

Vabadus ja selle eksisteerimine #1 Vabadus ja selle eksisteerimine #2
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 2 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2009-04-13 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 71 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 2 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor reemos Õppematerjali autor
kõne . kuskilt 450 sõnaline

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
9
doc

Arc de Triomphe

nõelte ja konksude all avaneb, kui paljastuvad elundid, mis iial valgust pole näinud; kui sa just nagu kütt dzunglis üht jälge taga ajad ja korraga hävitatud kudede, mügarate, vohandite ja rebendite keskel silm silma vastu seisad temaga, suure kiskja Surmaga ­ ja astud temaga võitlusse, relvaks vaid õhuke tera ja nõel ning vääramatult kindel käsi... Kuidas sai talle seletada, mis tähendas, kui siis läbi selle ülima keskendumise silmipimestava selguse ühtäkki tume vari verre lõi nagu kõrk pilge, mis tundus noa nüriks, nõela hapraks ja käe raskeks tegevat, ja kui see nähtamatu, mõistatuslik, pulseeriv Elu korraga võimetute käte vahel tagasi mõõnas, koost lagunes, haaratuna üleloomulikust, mustast keerisest, milleni sa ei jõudnud, mida sa ei suutnud kammitseda; mis tähendas, kui nägu, mis äsja veel hingas ning oli Mina ja kandis nime, muutus äkki nimetuks, tardunud maskiks..

Eesti keel
thumbnail
7
docx

Aforismid ja autorid

Me mõtleme harva selle üle, mis meil on, kuid oleme peaaegu alati mures selle pärast, mida meil pole. (A. Schopenhauer) Iga inimese mälu on tema erakirjandus. (A. Huxley) Kurjusesse usume kohe, headusesse alles pärast järelemõtlemist. Kes põlgab teisi, see peab end tavaliselt suureks inimeseks. (L. de Vauvenargues) See kes armastab ennast, ei pea kartma rivaale. (Ladina vanasõna) Ma ei mõista ainult kahte asja: ennast ja teisi. Kus puudub kriitikavabadus, seal ei saa ka kiitus olla meeldiv. (P. A. de Beaumarchais) Ma pole kunagi olnud vaene, ainult rahatu

Kirjandus
thumbnail
64
pdf

Inuaki – reptiil minu sees

Mõeldes mõnda aega ütles ta, et lihtsam on vastata küsimustele. Adriana: Mis on su nimi siin, Maal? David: David. A: Kas sul on ka teisi nimesid? D: Praegu pole. Mul on olnud palju nimesid, kuid praegu on ainult üks. A: Kuidas ma peaksin sind kutsuma? D: David. A: Miks? D: Sest praegu on see minu nimi. A: Päris alguses ütlesid sa, et tulid siia teiselt planeedilt läbi kehastumise. Kas tead, kuidas seda nimetatakse? D: Selle nimi on Inua ja see asub Orioni kõrval. A: Kas selle elanikke kutsutakse inua'teks? D: Ei, neid kutsutakse inuakkideks. A: Sa oled siis inuaki? D: Olin inuaki aga nüüd olen maalane. A: Kirjelda oma eelmist planeeti. D: See on Maast ilusam. A: Kas reljeef on samasugune? D: Peaaegu. Seal on vesi, mäed, põllud, aga taimed on teised. Puude värv on hõbe- dane kuid veidi heledam. A: Kas seal on aastaajad? D: Jah, kuid mitte nii nagu siin. Seal pole talve ja lund, on ainult vihmad. Ja lehed ei kuku puudelt. Ja pole nii palav nagu siinsed suved.

Geograafia
thumbnail
11
doc

RALPH WALDO EMERSON

Hoolimata kogu isekusest, külmast kui maailma jahutavad idatuuled, kümbleb inimperekond armastuse elemendis just nagu hõredas eetris. Kui paljusid inimesi me näeme teiste majades ­ inimesi, kellega me õieti ei räägigi, aga keda me austame ja kes meid austavad! Kui paljudega kohtume tänavail või istume kõrvuti kirikus, tundes sooja, kuigi vaikivat rõõmu nende seltskonnast! Lugege vaid nende ringiuitavate pilgukiirte keelt. Küll süda tunneb. Selle inimliku kiindumustunde hellitamisest sünnib teatav südamlik elevus. Luules ja tavaliseski kõnes sarnastatakse teiste suhtes tuntavat heatahtlikkust ja rahulolu tule materiaalse mõjuga: nii kiired või palju kiiremadki, palju aktiivsemad, palju reibastavamad on need peened sisemised kiirgused. Kirgliku armastuse kõrgeimast astmest kuni lihtsa heatahtlikkuse madalaima määrani on need tunded need, mis teevad elu magusaks.

Ühiskond
thumbnail
18
docx

Mõjustamisepsühholoogia eksami konspekt

.. ei pea olema üldse tõsine põhjus, vaid piisab lihtsalt kasvõi mingi tobeda ja lihtsa põhjuse ütlemisest.(Nt."Vabandage, mul on viis lehekülge, kas ma võin koopiamasinat kasutada, sest mul on vaja mõned koopiad teha.") ­ tähtis on vaid, et oleks käitumine põhjendatud, ükskõik mis põhjuseks võib olla välja mõeldud. Kallis=hea Inimuste arvamus, et kallis peab kohekindlasti hea kvaliteediga olema. Enamus inimesi, kes kahtlevad eseme kvaliteedis, lähtuvad selle eseme ostmisel printsiibist, et mida kallim, seda parem.Ja nii ostavadki inimesed tihti kallimaid tooteid ainult sellepärast, et nad ei suuda vahet teha esemete kvaliteedi osas ja kasutavad nii öelda otseteed ­ loogilist mõttekäiku, et kallim asi peab parem olema.Seda põhimõtet kasutavad ära enamus tarku ärimehi, kes virutavad oma kaubahinnale väga palju hinda juurde,teades, et kokkuvõttes hakkavad inimesed tema kaupu rohkem ostma just kallima hinna pärast. Otsetee reegel

Mõjustamisepsühholoogia
thumbnail
98
rtf

tom

ALEKSANDRA: No lessons tomorrow, she said, holiday. MISS C: I think not, see me afterwards. ALEKSANDER: Nüüd aitab inglise keelest. Ega siis see, et naine oskab inglise keelt, ei ole ühe ratsaväeohvitseri jaoks määrava tähtsusega ­ ei! vastasel korral oleks teil kõige targem guvernessiga abielluda. Kulla parun, mul on selle abielu suhtes ainult üks vastuväide ­ TÜTRED: Oo, ei! ­ Mida ta veel kavatseb öelda?! ­ Ära kuula teda, Ljubov! ­ Isa, ära hakka ­ ! VARVARA: (koputab vastu lauda) Aitab! ALEKSANDER: Tänan sind. Mida ma tahtsin öelda? No nii, unustasin ära. RENNE: Tegelikult ma pean hakkama minema, kuni väljas

Kirjandus- ja teatriteaduse alused
thumbnail
15
doc

Tänu kellele pole meil kodusõda

Miks meil ei ole siis kodusõda? Vaadates tagantjärele seda vihkamist, mida ühed mu kaasmaalased mu teiste kaasmaalaste vastu paari päeva jooksul meedias välja valasid, süveneb minus ainult üks veendumus: see, et ma ei kirjuta praegu rindeteateid pealkirjaga "Me oleme kaotanud Kiviõli!", ei ole tingitud ei Eesti valitsuse "karmidest otsustest", mai alguses Tallinna linnapea poolt kokku kutsutud ümarlauast ega Eesti meediast, vaid selle eest pean ma tänama ainult oma venekeelseid kaasmaalasi, kes tegid juba mainitud otsuse: mitte vastata vihkamisele vihkamisega ja astuda välja vägivalla suletud ringist. Niisugune käitumine peaks meile kõigile tõestama, et vihastel arvamusavaldustel "ussist meie väikese riigi rinnal" ei ole mingit reaalset alust. Eesti venekeelsed elanikud demonstreerisid efektiivselt oma soovi elada rahus ­ ja teadmisi sellest, milline protest on kohane demokraatlikule ühiskonnale.

Ajalugu
thumbnail
54
doc

Tsitaadid

sellest mitte. Ebaõnnestumine ei tähenda, et sa oled ebaõnnestuja... See tähendab, et sa pole veel edu saavutanud. Täiuslikkus saavutatakse, mitte kui pole enam midagi lisada, vaid kui pole enam midagi ära võtta. Naerata, ja see paneb inimesi huvi tundma, millest sa mõtled. Kui kaks inimest teevad ühte ja sedasama, siis ei ole see üks ja seesama. Inimene ei ole kunagi hämmastunud selle üle, et ta ei tea, kui teine teab; kuid ta peab suurimaks võhiklikkuseks seda, kui teine ei tea, mida tema teab. Inimese probleemid tulenevad tema võimetusest olla vaikses toas üksi. Mine nii kaugele kui näed, ja kui sa oled kohale jõudnud, näed kaugemale. Paljud inimesed on üksikud, sest ehitavad sildade asemel seinu. Meele võib teha kibedaks, kui soovid ei täitu ja soovimatu võtab võimust.

Kirjandus




Kommentaarid (2)

acksel profiilipilt
acksel: Väga hea kirjand. andis vabaduse teemal palju mõtlemisainet ise saab muuta ja täiendada. very good
22:25 20-05-2009
mgm22 profiilipilt
mgm22: pani endki mõtlema
22:39 27-04-2010



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun