Toorjuustukook
apelsiniga
PõHI
6
tk
Digestive küpsis
30
g
Või
TäIDIS
600
g
Toorjuust
2
dl
Rõõsk koor (35%-line)
2
tk
Apelsin (värskelt pressitud mahl )
1
dl
Suhkur
2
tk
Muna
2
tk
Munakollane
KATE
50
g
Tume šokolaad
0.5
dl
Rõõsk koor (35%-line)
0.5
tk
Apelsin (riivitud koor)
Valmistusaeg:
1.
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru lusikapõhja abiga
koogivormi põhja, kuhu on eelnevalt asetatud ka küpsetuspaber.
2. Valmista kahe apelsini mahlast apelsinisiirup. Sega apelsinidest
pigistatud mahl 1 dl suhkruga ja keeda madalal kuumusel umbes 20
minutit.
3. Sega toorjuust, koor, apelsinisiirup
ja suhkur ühtlaseks massiks. Lisa ühekaupa munad ja munakollased,
tainamassi vahepeal segades.
4. Küpseta 160-kraadises
ahjus 1 tund. Lülita ahi välja, jäta ahjuuks paokile ja jahuta kooki esmalt ahjus 1 tund. Edasi lase koogil toatemperatuurini
RULLBISKVIIT 10-15 MINUTIT LEHTTAINATOOTED 20-25 MINUTIT SUURED PIRUKAD 40-50 MINUTIT KÖÖGIVILJA VORMITOIDUD 40 MINUTIT KOHUPIIMA VORMITOIDUD 30 MINUTIT TANGAINETEST VORMITOIDUD 40 MINUTIT KALA VORMITOIDUD 30-40 MINUTIT SEGAVORMITOIDUD 40 MINUTIT BRITA KOOK PÕHJAKS VAJAD: · 3 SUURT MUNAKOLLAST ( PARIMA TULEMUSE SAAD TALUMUNADEGA ) · 1 SUUR MUNA · 1 DL SUHKRUT · 150 G VÕID (82%, NÄITEKS VALIO , P RESIDENT , ALMA VÕI SAAREMAA VÕID) · 2,5 DL JAHU (NÄITEKS S UNNUNTAI ) · 1 TL VANILLISUHKRUT · 2 TL KÜPSETUSPULBRIT BESSEEKIHT: · 3 SUURT MUNAVALGET · 1,5 DL (PEENEMATERALIST ) SUHKRUT · 1 DL MANDLILAASTE TÄIDISEKS · 2,5 DL VAHUKOORT · 0,5 DL SUHKRUT · 200 G VAARIKAID
1. FRITEERITUD MAKRAPULGAD SALSAGA Bruto Neto 1. Lõika makrapulgad kolmeks tükiks. makrapulgad 100g 100g 2. Valmista taigen mineraalveest, soolast ja nisujahust Taigen ning lõpuks lisa vahustatud munavalged. nisujahu 60g 60g 3. Kasta krabipulgad taignasse ja prae rohkes õlis. mineraalvesi 60ml 60ml 4. Kastmeks pese ja puhasta küüslauk, paprikad ja sibul. munavalge 1tk 30g 5. Haki paprika ja sibul peeneks ning kuumuta neid õlis. Praadimiseks 6. Lisa ka küüslauk ja maisiterad. õli 300ml 300ml Kaste 7. Seejärel lisa tomatipüree ja vesi ning maitsesta kaste tomatipüree 40g 40g tabasco, veiniäädika ja teiste maitseainetega. roheline paprika 19g 15g 8. Lase kaste keema ja serveeri friteeritud punane paprika
Sõtku ühtlaseks -- tainas on enne jahutamist üsna pehme. Pane pooleks tunniks külmkappi tahenema. Rulli jahtunud tainas kergelt jahusel laual suureks ristkülikuks (või kaheks väiksemaks ristkülikuks), aseta pool tainast väiksema ahjuplaadi peale. Peale pane õunaviile või õunapüreed, puista üle kaneeli ja suhkruga. Kata ülejäänud tainaga, määri pealt muna(valge)ga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 35-40 minutit, kuni kook on pealt kaunilt kuldne. VIHJE: Koogitaina sees suhkrut ei ole, kogu magusus tuleb täidises olevatest õuntest ja neile maitse järgi lisatud suhkrust. Fotol olev kook on tehtud paradisiiõuntest -- seepärast on see nii ahvatlevalt punane! Hollandi Õunakook Tainas: 300 g nisujahu (5 dl) 200 g külma võid 125 g suhkrut (1,5 dl) noaotsatäis soola 1 muna Täidis: 3-4 suurt haput õuna 100 g suhkrut 30 g heledaid rosinaid 30 g tumedaid rosinaid 1 tl jahvatatud kaneeli
Hakitud ingverijuurt 1 apelsin 200g külmutatud mustikaid 2 spl (30 ml)
2 dl hapukoort 2 tl vanillsuhkrut 1 tl kaneeli 1,25 tl soola 4 muna Peale : 2,5 dl hapukoort 3 sl suhkrut 1 tl vanillsuhkrut Kaunistamiseks : kreeka pähkleid Kuumuta ahi 200 kraadini. Purusta küpsised ning sega sulatatud või ja suhkruga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 24 cm läbimõõguda tordivormi põhja. Küpseta põhja 10 minutit. Kuumuta kõrvitsatükke kastrulis nõrgal kuumusel, kuni vedelik eraldub. Hauta pehmeks ja püreeri. Vahusta kausis toorjuust ja suhkur. Lisa kõrvitsapüree, hapukoor, vanillsuhkur, kaneel ja sool. Lisa ükshaaval ja pidevalt vahustades munad. Kalla segu põhjale ja küpseta 175-kraadises ahjus 1 tund. Vahusta omavahel hapukoor, suhkur ja vanillsuhkur. Määri segu küpsenud koogile ja küpseta veel 5 minutit. Jahuta vormis. Enne serveerimist hoia vähemalt 6 tundi külmikus. Tort läheb seistes aina paremaks. 2.12.2012 Kõrvitsa glögi Koostis: 1 dl vett jupp kaneelikoort ingveripulbrit
Toorjuustukook kondenspiimaga See on tõeliselt mõnus kreemine toorjuustukook. Parima tulemuse saad kasutades Philadelphia täisrasvast toorjuustu, aga kui eelistad eestimaist, sobivad väga hästi ka Farmi uued toorjuustud. Kasutasin 20-cm läbimõõduga küpsetusvormi. Kui kasutad suuremat vormi, küpseb kook 10-15 min kiiremini, aga ei tule nii kõrge. Kogus Koostis- ja maitseained 50 g Või Selga kondenspiimamaitselised 0.5 pakki küpsised 600 g Toorjuust (täisrasvane Philadelphia või Farmi) 3 tk Muna 1 purk magus kondenspiim Valmistusaeg: Purusta küpsised, lisa sulatatud või, sega segi ja pane koogivormi põhja. Suru lusikapõhjaga põhi tihedaks.
1 1/2 tl vanillit 1 1/2 tassi tuhksuhkurt 1) Lase munadel olla toa temp. 30Min. Väikses kausis sega kokku jahu, kaneel, küpsetusp. Ingver, sool, ja muskaatpähkel. Pane kõrvale. 2) Pane ahi 190 C. Vahusta munad u. 5 minutit. Pane juurde suhkur segada, lisa juurde kõrvits ja sidrun. Sega sisse jahu. Määri taigen pannile, puista peale pähklid ja küpseta u. 15 minutit. Keera biskviit plaat tuhksuhkruga kaetud rätiku peale ning keera rulli. Lase jahtuda. 3) Samal ajal. Sega kausis kokku toorjuust, või ning vanilli keskmisel kiirusel kuni kreem on sile. Lõpuks sega sisse 1 1/2 tassi tuhksuhkurt. 4) Keera kook lahti, eemalda rätik. Pane täidis põhjale jäädes 2,5 cm kaugusele äärtest. Keera kook kokku ning lõika ääred ära. Kata ning lase tal külmikus seista 2-48 h. Pähklikreemine vahvlitort Koostis Koostis- ja maitseained 800 g Sokolaadi-pähklikreem (nt Nutella) 4 sl Aprikoosikeedis 110 g Ümmargused vahvlilehed
Digestive küpsiseid Sulatada või, segada küpsistega, asetada koogivormi ja panna 20 min külmkappi 2 karpi Philadelphia toorjuustu (light) 4 muna Segada kokku. 1,5 kl suhkrut sidrunimahla (võib ka muud mahla) Vahustada mikseriga kõik 4 komponenti. Valada põhjale ja küpsetada 200 kraadises ahjus umbes 20 min. Kompotikirsid Lisada ülejäänud ainetele juurde koogivormile. 250 g hapukoort suhkrut mahla Segada, valada segu koogile ja lasta küpseda veel 5 min, jahutada ja kook külma asetada. GRETE LIISI ÕUNAKOOK (allikas Õunakoogid L. Virkus, A. Kang, M Suitsu) Üldiselt arvatakse, et koogid ei käi kokku tervisliku toitumisega. Selle koogi kohta nii öelda ei saa kuna koogi peamiseks koostisaineks ongi õunad. Tänu suurele õunakogusele on kook mahlakas ka paari päeva pärast. Vähemalt korra kuus ütleb Grete Liis, et emme teema jälle seda ,,õunatainast". See tähendab siis seda, et
Kõik kommentaarid