Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Tapeedi liigid ja nende erinevused ja töötehnoloogiad (0)

5 VÄGA HEA
Punktid

Esitatud küsimused

  • Kui mõnes kohas võivad jääda paanivahed Tapeediliimide asjatundjatega vesteldes võib kergesti segadusse sattuda milline liim millise tapeeditüübiga sobib?

Lõik failist

Valgamaa Kutseõppekeskus
Maalri eriala
Tapeedi liigid ja nende erinevused ja töötehnoloogiad
Referaat
Valga
2016
Tapeetide liigid:
pabertapeet
• tekstiiltapeet
• vinüültapeet
• värvitav tapeet
Spetsiaaltapeedid:
metalltapeedid
• looduslikud tapeedid
• veluurtapeedid
• disaintapeedid
Pabertapeet
Traditsioonilise ja levinuima pabertapeedi aluspõhi on kaetud valgust mitte läbilaskva värviga, mis varjab ka paberi koltumist. Tapeedi pealiskihile on trükitud (sageli ka sisse pressitud) muster. Kvaliteetsematel neist on kahekordne pealiskiht .
Teadlik tarbija, kes pöörab erilist tähelepanu viimistlusmaterjalide keemilisele koostisele, peaks eelistama naturaalset pabertapeeti. Selle pindmine muster või värvikate jätab läbi kumama paberi struktuuri. Tapeet on valmistatud vanapaberist ning selle värvimiseks kasutatakse linaseemneõlist ja maisitärklisest valmistatud tinti. Tulemuseks on 100% ökoloogiline ja allergiavaba toode.
Tekstiiltapeet
Tekstiilitapeetidega on seinu kaetud juba sajandeid.
Tänapäevase tekstiiltapeedi aluskiht on paberist, mille peale on kleebitud kootud mustriga kangas või kangakiud. Aluspaber on üle trükitud värviga. Tekstiilina kasutatakse villa, džuuti, puuvilla , siidi, lina ja kunstkiude. Selline tapeet tekitab eriti sooja ja rahuliku miljöö . Seinale liimitakse seda nagu tavalist tapeeti.
Tekstiiltapeet on väga

Vasakule Paremale
Tapeedi liigid ja nende erinevused ja töötehnoloogiad #1 Tapeedi liigid ja nende erinevused ja töötehnoloogiad #2 Tapeedi liigid ja nende erinevused ja töötehnoloogiad #3 Tapeedi liigid ja nende erinevused ja töötehnoloogiad #4 Tapeedi liigid ja nende erinevused ja töötehnoloogiad #5 Tapeedi liigid ja nende erinevused ja töötehnoloogiad #6 Tapeedi liigid ja nende erinevused ja töötehnoloogiad #7 Tapeedi liigid ja nende erinevused ja töötehnoloogiad #8 Tapeedi liigid ja nende erinevused ja töötehnoloogiad #9 Tapeedi liigid ja nende erinevused ja töötehnoloogiad #10 Tapeedi liigid ja nende erinevused ja töötehnoloogiad #11 Tapeedi liigid ja nende erinevused ja töötehnoloogiad #12
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 12 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2017-03-10 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 15 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Viljar41 Õppematerjali autor

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
5
docx

Tapeet: ehitusmaterjalid ja konstruktsioonid - referaat

Seinte katmine tapeediga ehk tapetseerimine annab tänu tapeetide mustri- ja värvivalikule võimaluse kujundada ruum vastavalt oma maitsele. Kuigi sisekujundustrendid pakuvad mitmeid alternatiive, jääb tapeet siiski traditsiooniliseks ja harjumuspäraseks seinakatteks. Tapeet jaguneb eelkõige koostise ja valmistamise tehnoloogia järgi. Skaala on lai, alates odavast klaaskiudtapeedist kuni hinnaliste siiditapeetideni. Tapeetide liigid: · pabertapeet; · tekstiiltapeet; · vinüültapeet; · värvitav tapeet. Spetsiaaltapeedid: · metalltapeedid; · looduslikud tapeedid; · veluurtapeedid; · disaintapeedid. Pabertapeet Traditsioonilise ja levinuima pabertapeedi aluspõhi on kaetud valgust mitte läbilaskva värviga, mis varjab ka paberi koltumist. Tapeedi pealiskihile on trükitud (sageli ka sisse pressitud) muster

Ehitusviimistlus
thumbnail
11
pptx

Tapeetimine ja nende omadused.

Mustrid -Tihe ja suur muster vähendab ruumi - Hõre ja väike muster laiendab ruumi - Vertikaaljooned suurendavad toa kõrgust aga vähendavad toa ruumala - Väikesed tähnid-tilgakesed varjavad ja teevad märkamatuks väiksemaid pinnadefekte. Pea meeles, et mida suuremal pinnal tapeeti kasutad, seda intensiivsemalt see mõjub. Tapeeti valides on soovitatav vaadata tapeedinäidist veidi kaugemalt (näiteks mõne meetri kauguselt). Tapeetide liigid: · pabertapeet · tekstiiltapeet · vinüültapeet · värvitav tapeet Spetsiaaltapeedid: · metalltapeedid · looduslikud tapeedid · veluurtapeedid · disaintapeedid Pabertapeet Traditsioonilise ja levinuima pabertapeedi aluspõhi on kaetud valgust mitte läbilaskva värviga, mis varjab ka paberi koltumist. Tapeedi pealiskihile on trükitud (sageli ka sisse pressitud) muster. Kvaliteetsematel neist on kahekordne pealiskiht.

Betooni puurimine
thumbnail
4
doc

Tapeedid ja liigitus

Tapeedid Seinte katmine tapeediga ehk tapetseerimine annab tänu tapeetide mustri- ja värvivalikule võimaluse kujundada ruum vastavalt oma maitsele. Kuigi sisekujundustrendid pakuvad mitmeid alternatiive, jääb tapeet siiski traditsiooniliseks ja harjumuspäraseks seinakatteks. Tapeet jaguneb eelkõige koostise ja valmistamise tehnoloogia järgi. Skaala on lai, alates odavast klaaskiudtapeedist kuni hinnaliste siiditapeetideni. lTapeetide liigid: · pabertapeet; · tekstiiltapeet; · vinüültapeet; · värvitav tapeet. Spetsiaaltapeedid : · metalltapeedid; · looduslikud tapeedid; · veluurtapeedid; · disaintapeedid. Pabertapeet Traditsioonilise ja levinuima pabertapeedi aluspõhi on kaetud valgust mitte läbilaskva värviga, mis varjab ka paberi koltumist. Tapeedi pealiskihile on trükitud (sageli ka sisse pressitud) muster. Kvaliteetsematel neist on kahekordne pealiskiht.

Rullmaterjalid
thumbnail
6
doc

Puitpindade lakkimine

Puidukaitsekrundiga pinna töötlemine tagab puitu kaitsvate toimeainete imendumise sügavale puidu pinda. Nii välditakse hilisemaid puidukahjustuste probleeme, mida võivad tekitada UV-kiirgus, hallitusseened, puidukahjurid ja agressiivne keskkond. Lakkimise ajal tuleb vältida mustuse, niiskuse ja putukate sattumist kuivavale puidu pinnale. Kanda kaitseprille ja töökindaid, et lakk ei satuks silma ega kätele. Tapeetide liigid ja omadused Tapeetide liigid: • pabertapeet; • tekstiiltapeet; • vinüültapeet; • värvitav tapeet. Spetsiaaltapeedid: • metalltapeedid; • looduslikud tapeedid; • veluurtapeedid; • disaintapeedid. Pabertapeet Traditsioonilise ja levinuima pabertapeedi aluspõhi on kaetud valgust mitte läbilaskva värviga, mis varjab ka paberi koltumist. Tapeedi pealiskihile on trükitud (sageli ka sisse pressitud) muster. Kvaliteetsematel neist on kahekordne pealiskiht.

Ehitus
thumbnail
11
docx

Tegevuskava ruumi renoveerimiseks

1. Tao tühjendamine Alg töödeks on taost mööbli ja tehnika eemaldamine, et ei tekiks kahjustusi ja lisa kulusid uute asjade ostmiseks. 2. Vajalikkud töövahendid Töö riieteks võiks olla siis riided, mis ei ole kandmiseks väljaspool tööd ja mis võivad juhul mustaks saada ja rebeneda. Töövahenditeks on : · Metylani tapeedieemaldusvedelik. · 2 pahtlilabidat (teraspahtlilabidas Ferax 40...80 cm ja lai pahtlilabidad KGC 150...160 cm) · Ämber · Tapeet · Tapeedi liim · Riie, käsn · Soojustus krohv WDP · Lihvlint 2.1. Metyland taeedieemaldus vahend Seda vedelikku iseloomustab tapeedi struktuuri sisseimbumine ja liimikihi kiire ning hõlbus lahtisulatamine. Tänu omadustele hõlbustab ja lühendab see ettevalmistustööde ebameeldvamat etappi. Vana tapeedi kihti tuleb tugevasti Metylani tapeedieemaldusvedelikuga niisutada. Lahus valmistatakse vastavas vahekorras veega (juhend on toodud pakendil) 2.2

Renoveerimine
thumbnail
7
doc

Värvi, lakid, tapeedid

Värvid, lakid ja tapeedid Referaat Värvi sissejuhatuseks: Värv on värvainet või pigmenti ja sideainet sisaldav pastataoline, vedel või tahke aine. Värvaineid ja pigmente võib klassifitseeerida vastavalt päritolule, värvusele, keemilisele koostisele. Nende lähteaineteks on mullad, mineraalid, oksiidid, soolad, samuti taimsed ja loomsed ained. Vanad naturaalsed värvained on näiteks sinerõigas ja indigo, karmiin ja krapp, safran ja värvireseeda, safloor jt. Väga kaugest ajast pärinevad pigmendid on maavärvid(kollased, punased ja pruunid), süsinikmust, kriit, malahhiit ja asuriit, kinaver, punane ja valge tina jpt. Värvid Värvi koostis: sideained

Ehitusviimistlus
thumbnail
18
ppt

Seinad

alküüdkruntvärviga, mida on vedeldatud vedeldiga 20-30% värvi mahust. Kruntimine on vajalik, kuna tapeediliim lahustub vee toimel ja tapeet võib seina küljest lahti tulla. Pahtelda pind ühtlaseks peenpahtliga. Lihvi kuivanud pahtlipind liivapaberiga ja eemalda lihvimistolm. Krundi pind kruntvärviga. Tapeet Tapeet on traditsiooniline ja enim kasutatud seinakattematerjal. Mõnelt vanalt seinalt võib leida palju tapeedikihte üksteide peal. Tapeedi eelisteks on selle lihtne paigaldus ja väga lai mustrite, värvide ja liikide valik. Sobiv tapeet on võimalik leida igasse ruumi. Tapeedi hinna määravad selle koostis ja valmistamise tehnoloogia. Pabertapeet ... on traditsiooniline ja levinuim tapeedi liik. Aluspõhi on kaetud valgust mitteläbilaskva värviga, mis varjab ka paberi koltumist. Pealiskihile kantakse trükimuster, sageli kasutatakse ka sissepressitud mustrit.

Ehitusviimistlus
thumbnail
8
doc

Tapeedid konspekt

HARILIK VINÜÜLTAPEET- mustri ning pesemis-ja hõõrdumis-kindluse tõttu on need ette nähtud kööki, vannituppa või esikusse. Vinüültapeeti iseloomustab keskmisele tarbijale vastuvõetav hind. Vinüültapeet on keemiatööstuse produkt, mistõttu ökoloogilised kaalutlused tasub selle tootegrupi puhul unustada. VAHTPOLÜVINÜÜLKLORIIDTAPEET- hästi vastupidavad ja paksud tapeedid, mis on ette nähtud ükskõik millist tüüpi ruumidele. Tapeedi alumiseks kihiks on paber, pealmiseks aga kile. KLAASKIUDTAPEET- kerge puhastada ning varjab hästi seintesse tekkivaid pragusid. Siiski on selle vahepeal suurmoeks saanud materjali hiigelaeg möödas, eluruumidesse pole seda paigaldada soovitatud. ÜLEVÄRVITAV TAPEET- ülevärvitav kahekihiline struktuurne paberist seinakate. STRUKTUURTAPEET- sissepressitud mustri ja graanulitega tapeedid, mis on ette nähtud emulsioonvärviga ülevärvimiseks

Ehitus




Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun