Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Romantism (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

Romantism #1
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 1 leht Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2009-04-24 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 92 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor kookonike Õppematerjali autor
romantismi mõiste, romantism muusikas, uued žanrid, Franz Schubert, Ferenc Liszt, Fryderyk Chopin, Johannes Brahms

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
1
doc

Romantismi kokkuvõte

Põimis muusikasse rahvaviise. Peamisel kohal klaverimuusika. Eelistatuteks zanrideks olid prelüüd, nokturn, etüüd, ballaad. Tõi esimesena instr-l muusikasse ballaadi. "Vihmapiiskade prelüüd" ja "Leinamarss" 8.Johannes Brahms- (1833-1897) Lapsepõlv möödus Hamburgis. Elu viimased 20 aastat oli ta Viini muusikaelu juhtfiguur. Ta oli 15 lapse ristiisa. Brahmsi peetakse 19.saj väljapaistvamaks heliloojaksja laululoojaks. Tema muusikas on ühendatud romantism, barokkmuusika vaoshoitus ja klassikaslised vormid. Oli mitteprog. muusika pooldaja. Ta ei ole loonud ühtegi ooperit. Tema muusika on läbinisti lüüriline pihtimus, mis väljendab varjatud elamusi, salajasi soove ja hingeheitlusi. Lauludes on palju looduslüürikat. Kirjutanud palju klaveimuusikat. Brahmsi muusika kulgemist on võrreldud loodusjõududega. "Hällilaul" ja "Ungari tantsud"

Muusikaajalugu
thumbnail
8
docx

Romantism, Operett , Võimas Rühm. Programmiline muusika

programmiline muusika, muusikazanrid; Schubert; Liszt; Chopin; Brahms. II kontrolltöö: 1.G.Verdi 2.R.Wagner.3.Operett 4.Ooperi ja opereti võrdlus 5. Nimeta opereti heliloojaid ja operette. Kontrolltöö:1.Kes ja mis teosega pani aluse vene rahvuslikule muusikale? 2.Mis nime kandis kuulus vene heliloojate rühmitus 19.saj? 3.Nim. 2 heliloojat sellest rühmitusest. 4.P.Tsaikovski 5.E.Grieg 6.J.Sibelius Romantism : Valitses 19 saj. Romantism on viimane terviklik ja ühtsete tunnustega stiiliperiood läänekultuuris. Romantismiline liikumine sai alguse Samsamaalt, suur hilisromantismilaine käis üle ka veel 20 saj. alguses Romantism on tunnetekunst, kõige tähtsam oli läbi kunsti väljendada tundeid. Ka muusikas oli tunnete skaala väga lai, kujutati nii üleolevat rõõmu, kui ka valu ja traagikat. Palju hakati kujutama üksikisiku läbielamisi ja tundeid.

Muusika
thumbnail
24
doc

Kokkuvõte Toomas Siitani muusikaajaloo õpikus.

oli novaator ja teerajaja. Beethoven oli isepäine geenius ,kes elu lõpuni ei suutnud kohaneda oma ajastu ja ühiskonnaga. Ta tõuseb kõrgemale oma ajast ja loob 19.saj.- mida nimetatakse Beethoveni ajastuks. Teosed: Ooper "Fidelio" ; kaks missat; 9 sümfooniat; avamängud, muusika balleti ja draamaetendustele,5 klaverikontserti, viiulikontsert, arvukalt kammerteoseid, 32 klaverisonaati, 24 variatsioonitsüklit, 66 laulu. kogutud teoste sari ilmus alates 1864.a. VII TEEMA ­ ROMANTISM. 1. Stiili üldiseloomustus. Varane-romantism 1815-1880(Schubert, Mendelssohn- Bartholdy) Kõrg-romantism 1830-1850 Programmiline sümfoonia, kunstide süntees- Hilis-romantism 1850-1890 Berlioz, List, Chopin, Shumann 150 aastat kestab üks periood, (esimesed 50 segunevad uus ja vana stiil, järgmised on uus ajastu ja viimased 50 jälle segunemine) Romantismis saab oluliseks vaimne liikumine, seab tundelise olulisemaks mõistuslikust, hõlmab kõiki elu valdkondi

Muusika



Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun