Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Keemia probleemülesanne Coca-Colaga (0)

3 HALB
Punktid
Keemia probleemülesanne Coca-Colaga #1
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 1 leht Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2012-10-30 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 10 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Kristofer Rennel Õppematerjali autor
Sellelt lehelt saab erinevaid vastuseid küsimustele seoses Coca-Colas naela lahustamisega

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
27
doc

Coca-Cola - müüdid ja tegelikkus

juhtumeid, kus mõne tervisehäda tekke süü selle karastusjoogi liigtarbimise peale veeretatakse. Jook on läbinud erinevaid tervisekontrolle ning on tänaseni poeletil, seega midagi hullu see põhjustada ei saa, liigtarbimist tuleks inimestel endal kontrolli all hoida. 3 1. Taustinformatsioon 1.1 Coca-Cola ajalugu Coca-Cola on välja arenenud joogist, mida nimetati esialgu Pemberton's French Wine Coca'ks. Pemberton's French Wine Coca oli aga omakorda üks toniseeriva veini Vin Mariani järeltulija. Vin Mariani leiutas Korsika farmatseut Angelo Mariani, kes läks 1860. aastal Pariisi õnne otsima. Seal nägi ta kirjutist, kus kirjeldati kokalehtede tarvitamist ja selle kasulikkust. Vin Mariani saladus oli hakitud kokalehtede leotamine veinis, mis siis kurnati ja villiti müügiks pudelitesse. Jook sigitas palju jäljendusi, millest üks oligi Pemberton's French Wine Coca.

Keemia
thumbnail
16
pdf

Fosfor

Soolad on difosfaadid ehk pürofosfaadid. (HPO3)x - metafosforhape X on võrdne või suurem kui on 3. Soolad on metafosfaadid. Hape ja soolad esinevad praktikas kristalse või klaasja massina. HAPETE JA SOOLADE KASUTUSALAD Fosforhapete, eriti aga tema soolade kasutusalasid on väga palju. Suur osa fosforhapet läheb fosforhappesoolade ja fosforväetiste tootmiseks, lisaks leiab ta kasutust ka karboniseeritud jookides (pepsi cola, coca cola, mõningad õlled) ja veinides. Karastusjookidesse ja veinidesse lisatakse fosforhapet happesuse reguleerimiseks, sogastumise takistamiseks, maitseomaduste parandamiseks, vahutuvuse suurendamiseks ning karastusjookides aitab fosforhape kaasa tekitamaks joomisel suus jahedust. Koostanud: Janno Puks Tallinna Arte ja Kristiine Gümnaasium 11

Keemia
thumbnail
14
doc

Keemia - FOSFOR

Esineb kahe kristallvormina ja on väga hästi vees lahustuv. Soolad on difosfaadid ehk pürofosfaadid. (HPO3)x - metafosforhape X on võrdne või suurem kui on 3. Soolad on metafosfaadid. Hape ja soolad esinevad praktikas kristalse või klaasja massina. HAPETE JA SOOLADE KASUTUSALAD Fosforhapete, eriti aga tema soolade kasutusalasid on väga palju.Suur osa fosforhapet läheb fosforhappesoolade ja fosforväetiste tootmiseks, lisaks leiab ta kasutust ka karboniseeritud jookides (pepsi cola, coca cola, mõningad õlled) ja veinides. Karastusjookidesse ja veinidesse lisatakse fosforhapet happesuse reguleerimiseks, sogastumise takistamiseks, maitseomaduste parandamiseks,vahutuvuse suurendamiseks ning karastusjookides aitab fosforhape kaasa tekitamaks joomisel suus jahedust. Koolade fosforhappesisaldus on ligi 0,05% ja pH tase on 2,3. Leelismetallide fosfaatide lahuseid ja polüfosfaate kasutatakse väga suurtes kogustes

Keemia
thumbnail
22
rtf

Kohv - uurimustöö

piimaga. USA-s jälle juuakse 90% espresso kohvi vahustatud või aurutatud piimaga. · Kohv oli Euroopas kõigepealt tuntud kui Araabia vein. · Prantsuse filosoof Voltaire jõi päevas 50 tassi kohvi. · Astmahoo puhul aitab 1 tass kohvi. · Maailmas juuakse aastas 400 miljardit tassi kohvi. · Brasiilia ja Columbia annavad 45% kogu maailma kohvitoodangust. · Brasiilias on 5 miljonit inimest seotud kohvitootmise ja müügiga. · 1 purgis Coca Colas on 45 mg kofeiini ja keskmises sokolaadibatoonis 80 mg kofeiini. · Indoneesias on 13 000 saart ja ainult 10 neist toodavad kohvi: Ja 3 neist (Sulawesi, Sumatra, Java) toodavad 90% kogu saagist. · Röstitud kohv kaotab umbes 1% päevas oma maitseomadustest. Pärast jahvatamist kaotab kohv umbes 50% päevas oma maitseomadustest. Seepärast soovitame jahvatada kohvi vahetult enne kohvi valmistamist. · Ühes röstitud kohvioas on üle 1200 keemilise komponendi. http://www

Teadus tööde alused (tta)
thumbnail
31
odt

Joogiõpetus

VESI Pakutakse mineraal, allika ja lauavett. Puhas kraani vesigi võib osutuda õigel serveerimisel väga tulusaks müügi artikliks (sidrunivesi). Euroopa standardite kohaselt peab mineraalne naturaalne vesi olema püsiva mineraalide koostisega, pumbatud looduslikult kaitstud maa-alusest allikas, mille juures toimub ka villimine. Villitud vett, mis ei vasta nendele nõuetele, kuid peab samuti olema puhas ja bakterioloogiliselt ohutu, tuleb Euroopa standardite kohaselt nimetada allikaveeks (springwater) või laua veeks (table water). Naturaalse mineraalvee koostis sõltub pinnasest, läbi mille vesi filtreeritakse. Soola sisalduse järgi jaotatakse mineraalveed kolme rühma: 1. väga madala mineraalide sisaldusega (mineraal soolade sisaldus alla 50 mg 1 liitri kohta. 2. madala mineraalide sisaldusega (oligo mineral) (mineraal soolade sisaldus alla 500 mg 1 liitri kohta. 3. kõrg

Joogiõpetus
thumbnail
62
doc

Toiduained

KAUBAÕPE. TOIDUKAUBAD 1.ÜLDOSA 1.1. Toidukaupade omadused Toidukaubad on toit, mida ostetakse ja müüakse hulgi- või jaekaubanduses, toitlustusettevõtetes või eksporditakse või imporditakse. Toit ­ toiduained ja toiduainete segud ­ on mõeldud inimesele söögiks või joogiks töötlemata või töödeldud kujul. Toidukaupade kaubaõppe aineks on toidukaupade tarbimisomadused ning liigitamine ja sortiment. Toidukaupade tarbimisomadused jagunevad sensoorseteks, füüsilisteks, toitelisteks, funktsionaalseteks ja hügieenilisteks. Sensoorsed ehk organoleptilised omadused on määratletavad meeleorganite abil. Nendeks on maitse, lõhn, kuju, värvus, konsistents (kompimise teel määratletav omadus) jt.. Füüsilised omadused on elastsus, poorsus, lahustuvus, sulamis- ja tahkumistemperatuur jt.. Toitelised omadused tulenevad keemilisest koostisest, mis määravad ära toidu toiteväärtuse. Funktsionaalsed omadused on pakend, säilitamise- ja transpordi

Toitumisõpetus
thumbnail
45
doc

Õpimapp - eritoit

ÕPIMAPP SISUKORD Eritoit.......................................................................................................................................... 5 Eritoidu all mõistetakse sellist toitu, mis on mõeldud tavapärasest erinevate toitumisvajadustega inimestele ning mis on seetõttu valmistatud eritehnoloogiat kasutades või millel on tavatoidust erinev koostis. Eritoidud on näiteks imiku- ja väikelapsetoit, gluteenivaba toit, laktoosivaba toit, sportlaste toidud, kehakaalu alandamiseks ettenähtud vähendatud energiasisaldusega toit, meditsiinilisel näidustusel kasutamiseks ettenähtud toit. . 5 Eritoit on spetsiaalselt valmistatud inimestele, kes on haiguse tõttu piiratud, halvenenud või häiritud tavatoidust saadavate toitainete või nendest moodustunud ainevahetusproduktide saadavus, seedimine, imendumine, metabolism või eritumine ja kui tavalist toiduvalikut muutes või teisi eritoite kasutad

Toidukaubandus
thumbnail
11
pdf

Keemia ja materjaliõpetus: eksami kordamisküsimused vastustega

71. pH mõiste, näited, määramine. pH näitab lahuse happelisust; negatiivne logaritm lahuse vesinikioonide 62. Gaaside lahustuvuse sõltuvus temperatuurist. kontsentratsioonist (mol/l) n Gaasi lahustuvus temperatuuri tõustes väheneb Gaseeritud vesi: pH ~5,5; Pepsi cola, Coca-cola pH 2,2 n Näiteks külma vee soojenemisel eralduvad anuma seinale õhumullid Määratakse indikaatoritega, näitaks Fenoolftaleiin või metüülpunane. lahustuvuse vähenemise tõttu n On eksotermiline protsess 72. Kristalsed ained, näited. kristalsed- osakesed paiknevad korrapäraselt, osakesed paiknevad 63

Keemia ja materjaliõpetus




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun