Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Kanep (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

siia pane enda kooli nimi
Narkootikumid
Kanep
Siia pane nimi :D
Kuupäev

Sinu klass


  • Sisukord
    • Kanep
    • Kanepi kasutamine
    • Ohud, mis kanepiga kaasnevad
    • Kanepi levik
    • Marihuaana ja Rock ’n-Roll


    • KKanep

    anepit on kasutatud juba mitu tuhat aastat meeldivate psüühiliste elamuste esilekutsumiseks, enamasti just Aasia maades .
    Kanepitaimedest valmistatakse kolme uimastit- marihuaanat, hasishit ja kanepiekstrakti. Marihuaana on kuivatatud kanepi puru, hasis kuivatatud ja kokku pressitud kanepivaik, kanepiekstrakt on siirupisarnane kontsentreerituim kanepitoode.
    Tänapäeval paljud arvavad , et kanep polegi päris narkootikum ja mõeldakse, et mis see üks suits mulle ikka teeb! Ega ta nüüd midagi hirmsat teegi, aga vaevalt see saab kokkusattumus olla, et peaaegu kõik süstivad narkomaanid on alustanud kanepist . Loomulikult ei mõtle paljud oma esimest suitsu tehes sõltuvusele ja ei unista narkomaaniks saamisest. Vaevalt ka ükski narkomaan on tahtnud saada narkomaaniks.
    • Kanepi kasutamine

    Suitsetamisel mõjub kanep 10-30 minutiga, mõju kestab 1-5 tundi. Kui kanepi suitsetamise ajal süüa või juua, algab mõju 1 - 2 tunni pärast ja kestab kauem ning mõju on tugevam.
    Kuid suitsetamine pole ainus viis kanepi tarvitamiseks. Näiteks üks tervist mittekahjustav viis on Vaporizeri ehk auruti kasutamine. See on seade, mis kuumutab kanepit sellise temperatuurini, mis hävitab kahjulikud ained ja jätab taimse osa puutumata. Teine tervisele ohutu viis kanepit tarvitada on kanepikookide või küpsiste valmistamine.
    Esmakordsetel pruukimistel ei kutsu kanep tavaliselt esile suurt mõnu ega head enesetunnet , vaid põhjustab enamasti koguni halva reaktsiooni. Seega on sõltuvusse jõudmiseks vaja läbi teha raske sissejuhatav periood, mille jooksul tuleb üle saada erinevatest ebameeldivatest kogemustest.
    Soovitud toimeteks on hea meeleolu, nalja- ja naerutung, eufooria, üldine kehaline mõnutunne, kergus, kiire aja kulg, liikuvam mõtlemine, värvikad kujutlused.
    • Ohud, mis kanepiga kaasnevad.

    Mõõdukad annused võivad takistada kõne selgust, suhtlemisel võivad esinevad asjakohatud sõnad ja mõtted. Tihti kaasnevad ka mäluhäired ja võivad väheneda õppime- ja kontsentreerumisvõime.
    Tunnused: inimestel, kes kasutavad kanepit, on sageli verd täis valgunud silmad, kuivanud suu ja neil on pidev väsimus ja nälg . Võivad esineda ka peapööritus ja iiveldustunne, eriti siis kui kanepit on manustatud koos alkoholiga.
    Kanepi kasutamine võib tekitada vaimset sõltuvust, kuid juba igapäevaselt suurte koguste tarvitamisel võib võimalikuks saada ka füüsilise sõltuvuse tekkimine. Kanepi suitsetamine suurendab ohtu südamehaiguste tekkele ja tõstab vererõhku. Ka skisofreenia ja depressiooni võivad suureneda .
    Sperma hulk ja liikuvus väheneb. Pidurdub ovulatsioon ja loote üsasisene areng ning seksuaalne aktiivsus tervikuna . Esinevad muutused reproduktiivsussüsteemi arengu see tähendab, et rakud , mis on hävinenud ei taastu enam nii kiiresti. Narkomaanide lapsed on olulisemalt lühemat kasvu ja kaaluvad vähem, tihti on nad ka väga närvilised.
    Kanepi sõltuvusest vabaneda on raske ja seda raskendavad veel ka võõrutusnähud, milleks on apaatsus , loidus, meeleolu halvenemine, pahurus, unehäired ja tagasihoidlikus

    • Kanepi levik

    Suur osa Euroopa kanepist pärineb Aafrika lääneosa riikidest ja Marokost. Eestis siiani konfiskeeritud marihuaana ja hasis on põhiliselt imporditud ida poolt, kuid viimasel ajal on avastatud ka tõenäoliselt lääne päritolu hasisit.
    Kanep on Eesti koolides enim levinud narkootikum, mida peetakse ilmsüütuks mõnuaineks. Peamiselt on kanep levinud 9 - 14 aastaste laste hulgas. Levitamiskohtadeks on peod, koolid, öised kogunemiskohad jne. Sealse 5 grammi hind on sõltuvalt olukorrast 25 - 250 EEK-i.
    • Marihuaana ja Rock ’n-Roll

    Bob Marley - Ühe hinnangu järgi ulatub tema enda eluaegne marihuaanatarbimine 300 kiloni.
    Bob Dylan / The Beatles . Väidetavalt tutvustas biitlitele marihuaanat Bob Dylan 1964. aastal. Paul McCartney suitsetas seda isegi 16 aastat hiljem. Alles 1980. aastal jäi ta marihuaanaga vahele Tokyo lennuväljal.
    Woodstock . Väidetavalt suurim rock- kontsert läbi aegade.
    Pink Floyd . PF kuulamine narkouimas oli 70-ndatel tõeline rockrituaal.
    The Orb. Nende hübriid Pink Floydist ja dubist on trippija maiuspalaks.
    Pildid


    Kasutatud kirjandus
    http://www.koolielu.ee/pages.php/020502,10008
    http://www.narko.ee/et/Kanep/Kanepist-ja-vaimsetest-hairetes
    http://www.hot.ee/sabunuki/kanep.ht m
    http://www.ut.ee/tervis/opetajatele/uimastimoju/kanep.html
    http://kanep.ee/kanepi_tutvustus.html
    http://et.wikipedia.org/wiki/Kanep
  • Vasakule Paremale
    Kanep #1 Kanep #2 Kanep #3 Kanep #4 Kanep #5 Kanep #6 Kanep #7
    Punktid 10 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 10 punkti.
    Leheküljed ~ 7 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2010-02-19 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 29 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor harakas Õppematerjali autor
    Kokku on 7 lehte xD, nagu nende tiitlitega ja piltidega.

    Kasutatud allikad

    Sarnased õppematerjalid

    thumbnail
    10
    doc

    Referaat: kanep

    Taim on vastupidav, kuid tunneb end kõige paremini subtroopilises kliimas. Kanepit kasvatatakse ka toataimena, kuid sellisel juhul tuleb kasvukohaks valida päikseline aknaga ruum või kui see ei ole võimalik, siis peab kasutama tugevat elektrivalgust. Taime on traditsiooniliselt kasutatud nii ravim-, õli- kui kiutaimena. Klassikaliselt on perekonda arvatud 1...3 liiki, mõne käsitluse kohaselt ka rohkem. · Harilik kanep - Cannabis sativa L (Cannabis sativa ssp sativa) · India kanep - Cannabis indica Lam (Cannabis sativa ssp indica E. Small & Cronquist) · Metsik kanep - Cannabis ruderalis Janisch Eristatakse hulgaliselt erinevaid liike, alamliike, vorme, varieteete: · C. intersita · C. americana · C. chinensis · C. erratica · C. foetens · C. generalis · C. gigantea · C. kafiristanica · C. lupulus · C. macrosperma · C

    Inimese õpetus



    Meedia

    Kommentaarid (0)

    Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun