Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

J.D Salinger „Kuristik rukkis“ lugemiskontroll (8)

4 HEA
Punktid

Esitatud küsimused

  • Miks otsustas Holden mitte ära oodata kolmapäeva vaid lahkuda Penceyst laupäeva öösel?
  • Mis juhtus Holdeniga kui ta saabus tagasi hotelli pärast Ernie lokaalist lahkumist?
  • Miks Phoebe ei olnud oma toas kui Holden öösel salaja koju hiilis et teda näha?
  • Milline oli Holdeni unistus?
  • Mida Holden põlgas ja vihkas põhjenda too näiteid?
  • Miks nimetas Holden oma vanemat venda prostituudiks?
  • Mida arvad miks Holden ei lahkunud lõpuks ikkagi linnast kuigi ta oli seda plaaninud?

Lõik failist

J.D Salinger „Kuristik rukkis

  • Miks ei vaadanud Holden Caulfield aasta viimast jalgpallimängu Pencey ja Saxon Halli vahel?
    Ta ei läinud mängu vaatama (vaatas künkalt natuke), kuna: esiteks oli tal ilmselt häbi sinna minna, kuna ta just saabus New York `ist, kus pidi toimuma vehklejate võistlus, kuid mäng jäi ära, kuna tema, kapten, unustas kogu oma varustuse metroosse. Teine põhjus oli see, et ta tahtis minna hüvasti jätma oma vana ajalooõpetaja Spenceriga, kuna Holden visati koolist taaskord välja.
  • Millist suurt teenet palus Holdenilt tema toakaaslane Stradlater, kui ta jalgpallivõistluse vaheajal oma toas käis?
    Stradlater tahtis Holdenilt laenata seemisnahkset jakki, kuna tal oli kohtamine. Aga peale selle palus ta teha tal ühe inglise keele kirjandi valmis, kuna ta ise ei jõua. Teema võis ise valida, aga pidi olema mingisugune kirjeldus.
  • Miks otsustas Holden mitte ära oodata kolmapäeva, vaid lahkuda Penceyst laupäeva öösel?
    Sellepärast, et tal oli igav. Kõik olid nädalalõpuks koju sõitnud või kuskile välja läinud. Ta oli väga väsinud sellest kõigest. Koju ta muidugi ei läinud. Koju tahtis ta minna siis, kui ema-isa on väljaviskamiskirja läbi lugenud ja läbi seedinud, eeldades, et nad on siis rahulikumad.
  • Mis juhtus Holdeniga, kui ta saabus tagasi hotelli pärast Ernie lokaalist lahkumist ?
    Ta kohtus hotellis liftimehega, kes pakkus talle „tipsikest“ ööseks. Holden oli nõus. 5 dollarit oli korra pealt, 15 dollarit öö. Mõne aja pärast tuli verinoor tüdruk temale ukse taha. Midagi seal ei juhtunud, mis juhtuma oleks pidanud. Kui tüdruk hakkas ära minema, küsis ta temalt siiski 10 dollarit, mille peale Holden vastas, et nad leppisid liftimehega kokku, et kord oli ju 5 dollarit. Nad vaidlesid mõnda aega ja neiu lahkus. Mõne aja pärast tuli neiu koos liftimehega tagasi ja nad vaidlesid tükk aega, Holden sai isegi liftimehe käest peksa natuke ja raha võeti talt siiski ära, nagu neiu soovis.
  • Miks Phoebe ei olnud oma toas, kui Holden öösel salaja koju hiilis, et teda näha?
    Sellepärast, et Phoebe magas alati venna D.B. toas, kui teda kodus ei olnud. Talle meeldis seal rohkem, sest see oli kõige suurem tuba.
  • Milline oli Holdeni unistus ? (seoses pealkirjaga)
    Pealkiri viitab tema unistusele olla püüdja, kes hoiatab mängivaid lapsi rukkipõllu sisse peitunud kuristiku eest. Selline kujutlus tekkis tal Robert Burnsi värsse valesti kuuldes.
  • Too näiteid ja selgita, kellest Holden lugu pidas.
    Ainukesed, kellest ta lugu pidas, olid tema õde ja surnud vend(suri leukeemiasse). Üldiselt võiks öelda, et lapsed – sest nad olid süütud, siirad ja loomulikud. See, et ta tahab olla püüdja rukkipõllul, näitab juba seda, et ta väga hoolis lastest ja soovis neid kaitsta suureks saamise eest, kuna Holdeni arvates oli see maailma täis valu ja koledusi.
  • Mida Holden põlgas ja vihkas, põhjenda, too näiteid?!
    Tema arvates olid täiskasvanud inimesed võltsid ja silmakirjalikud ja ei mõista elus olulisi asju. Näiteks ei meeldinud temale õpetaja ja klassikaaslaste vaenulik suhtumine poissi, kes rääkis kõnekunsti tunnis siiralt ja südamest. Aga ta sai siiski halva hinde, kuna ta kaldus teemast kõrvale. Holdenilt pahandas selline hindamissüsteem. Holden ei sallinud paljusid inimesi, kui sallis, siis ainult lühikest aega. Ta arvas , et maailma ja inimesed peaksid sobituma tema nõudmiste järele. Talle ei meeldinud mitte midagi – ei meeldinud bussiga sõita, ei meeldinud taksod ega liftid . Tema arvates ei tohiks olla inimestel odavad kohvrid, nagu ta ühel nunnal ühes toitlustuskohas nägi. Ta oli väga kriitilise meelega, aga ilmselt oli see seotud puberteedieaga.
  • Miks nimetas Holden oma vanemat venda prostituudiks?
    D.B on andekas kirjanik, aga Holdeni arvates muutus ta selletõttu prostituudiks, kuna läks Hollywoodi tööle ja müüs läbi selle oma ande maha. Holdenile ei meeldinud kino .
  • Mida arvad , miks Holden ei lahkunud lõpuks ikkagi linnast, kuigi ta oli seda plaaninud?
    Ma arvan, et ta ei lahkunud oma õe pärast. Ta väga hoolis temast. Ta õde justkui pehmendas tema kibestust maailma vastu. Kindlasti mõjutas seda ka õega koosviibimine raamatu lõpus. Võib-olla ta polekski ära läinud. Tema tujud vaheldusid väga kiiresti. Mina ei võtnud kordagi tõsiselt seda tema äraminekut. Võib-olla soovis ta sellega tähelepanu.
  • J D Salinger-Kuristik rukkis-lugemiskontroll #1 J D Salinger-Kuristik rukkis-lugemiskontroll #2
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 2 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2012-04-25 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 287 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 8 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor Draakonitar Õppematerjali autor

    Sarnased õppematerjalid

    thumbnail
    4
    pdf

    Jerome David Salinger “Kuristik Rukkis”

    Jerome David Salinger “Kuristik Rukkis” Miks ei vaadanud Holden Caulfield aasta viimast jalgpallimängu Pencey ja Saxon Halli vahel? ● Kuna ta läks hüvasti jätma Mr.Spenceriga Millist suurt teenet palus Holdenilt tema toakaaslane Stradlater, kui ta jalgpallivõistluse vaheajal oma toas käis? ● Ta palus laenuks Holdeni seemisnahkset jakki. ● Ta palus, et Holden kirjutaks talle valmis Inglise keelde kirjandi. Miks otsustas Holden mitte ära oodata kolmapäeva, vaid lahkuda Penceyst juba laupäeva öösel? ● Kuna Penceys oli kurb ja igav. Ta ei soovinud enam seal olla. Miks võttis Holden rongis Ernie Morrow´ ema kõrval istudes sõiduplaani ja hakkas seda lugema? ● Kuna ta ei soovinud Ernie Morrow´ emale rohkem valetada. Mis juhtus Holdeniga, kui ta saabus tagasi hotelli pärast Ernie lokaalist lahkumist? ● Liftimees pakkus Holdenile prostituuti. Holden võttis pakkumise vastu. Kuidas tutvus Holden Keskvaksalis kahe nunnaga? ● Oma

    Kirjandus
    thumbnail
    4
    doc

    Kuristik rukkis

    TEOSE ANALÜÜS 1. Autor, teos. J. D. Salinger ,,Kuristik rukkis" 2. Tegevusaeg Tegevusaeg kestab mõni päev, toimub talvel. Tavaliselt õhtusel ajal. Tegevusaeg ei ole määratud. 3. Tegevuskoht/ -kohad. Pencey erakool, asub Agerstownis Pennsylvanias. Linnapeal uitamine. 4. Ülevaade sündmustikust. Teos algab sellega, kui oli jalgpallivõistlus Saxon Halliga ja Holden oli vehklejate meeskonnaga New Yorgist tagasi tulnud kuna ta jättis kogu meeskonna varustuse metroovagunisse.

    Kirjandus
    thumbnail
    3
    doc

    Jerome - David Salinger "Kuristik Rukkis" Sisukokkuvõte

    Jerome David Salinger ,,Kuristik rukkis" Tähtsamad tegelased: Holden Caugfield (16 a vana, jõi palju)- peategelane Mr. Spencer ­ ajalooõpetaja D. B. ­ Holdeni vanem vend Robert Ackley ­ koolikaaslane Stradlater ­ Holdeni toakaaslane Allie - Holdeni noorem vend, kes on surnud Phoebe ­ Holdeni noorem õde Antolini ­ Holdeni endine õpetaja Holden, peategelane visati Pencey erakoolist välja, sest ta ei saanud neljas aines hakkama.Kui ta läks võistlustele siis unustas ta enda varustuse metroosse. Tänu sellele oli terve tema tiim vihane. Holden jälgis mängu künkalt ning peale seda läks Härra Spenceriga rääkima. Holdeni hädine ja rohtudest haisev õpetaja vestles temaga õppeedukusest ja eksamitulemustest. Holden läbis edukalt vaid inglise keele eksami. Härra Spencer luges holdenile ta ebaõnnestund ajaloo eksamitöö ette. Holden tundis end külaskäigu ajal ebamugavalt ning ta lahkus esimesel võimalusel jättes mr.Spenceriga hüvasti. Holden

    Kirjandus
    thumbnail
    10
    doc

    Kuristik rukkis J. D. Salinger

    Holden läks trepile ootama Pheobet. Pheobe tuligi lõpuks. Pheobel oli kaasas kohver, et koos Holdeniga ära sõita. Holden ei olnud nõus. Pärast mõtles Holden ümber, et ta siiski jääb koju ja ei sõida ära läände. Ta ütles seda ka Pheobele. Selle peale solvus Pheobe ja ei rääkinud enam Holdeniga. Holden läks lõbustusparki ja püüdis Pheobega ära lappida. Ta ostis pheobele pileti karussellile. Phoebe ja Holden leppisid ära ja läksid koos koju. LÕPP. J. D. Salinger ,,Kuristik rukkis" Tähtsamad tegelased: Holden Caugfield (16 a vana)- peategelane Mr. Spencer ­ ajalooõpetaja; D. B. ­ Holdeni vanem vend Robert Ackley ­ koolikaaslane Stradlater ­ Holdeni toakaaslane Allie - Holdeni noorem vend, kes on surnud Phoebe ­ Holdeni noorem õde Antolini ­ Holdeni endine õpetaja Lugu algab sellest, et Holden on väljas ja vaatab kaugemalt tema ja mingi võõra kooli vahel toimuvat jalgpalli matsi (ameerika jalgp.)

    Kirjandus
    thumbnail
    6
    docx

    J.D.Salinger "Kuristik rukkis"

    Kuressaare Ametikool Ettevõtlus osakond J.D.Salinger Kuristik rukkis Raamatu kokkuvõte Juhendaja: Kuressaare 2009 1. Tsitaadid: ,, Mina aga seisan mingi järsu kuristiku kaldal, ja minu ülesandeks on püüda lapsi, et nad ei kukuks üle kaljuserva- tähendab, kui nad mänguhoos ei märka, kuhu nad jooksevad, siis ma tulen oma valvepostilt ja püüan nad kinni

    Eesti keel
    thumbnail
    5
    docx

    Kuristik rukkis

    ,,KURISTIK RUKKIS" · ,,Olgu hüvastijätt kurb või olgu ta halb, aga kui ma kusagilt lahkun, siis ma pean teadma, et ma sealt lõplikult lahkun. Kui seda ei tea, siis tunnen end veelgi halvemini." - Ma ise tunnen ennast nii, sest ma ei jätnud hüvasti Saaremaalt lahkudes oma sõpradega, ja nüüd ma tunnen nagu ma poleks sealt lahkunud vaid oleksin nagu olude sunnil nendest lihtsalt eemal, ja ma tunnen ennast tänu sellele iga päev halvasti. · ,,Elu on tõesti mäng, mu poiss. Elu on tõesti mäng, mida tuleb mängida reeglite kohaselt." - mulle meeldib see tsitaat sellepärast, et meie inglise keele õpetaja Derek ütles kunagi midagi samasugust, aga tema käskis meil kõiki reegleid rikkuda, mitte nende järgi mängida. · ,,Mõnikord ma käitun nii, nagu oleksin palju vanem, kui ma olen ­ see on sulatõsi -, aga seda ei märgata kunagi. Inimesed ei märka kunagi midagi." - see on tõsi. Inime

    Kirjandus
    thumbnail
    3
    docx

    Kuristik rukkis - teose kokkuvõte, tegelased, probleemid, taust

    Kuristik rukkis (Tuleb Robert Burnsi luuletuses/laulust) Tegelased Holden Caulfield ­ Teose peategelane. 17 aastane. Pärit suhteliselt jõukast perest. Välimuselt on ta pikk ja kõhn, kuid viisaka väljanägemisega. Nõrguke. Puuduvad vistikud, siilipea, suitsetas (ka jõi). Olemuselt on ta laisk ega viitsi õppida[ise ütles] (õppetöö, sest talle meeldis lugeda ja tundus, et tal oli mingi silmaring ikka olemas). Ateist. Kohati sarkastiline. Ta huvitus vähestest asjadest ning ei tundnud oma tuleviku pärast suurt muret (lk 19), oli tasakaalutu ehk tujud muutusid kiiresti, tegutses impulsiivselt. Kuigi ta vihastus kergesti, ei kestnud see kunagi kaua ja see polnud isiklik. Püüdis kõigele vaatamata tunnistada teiste väiksemaidki voorusi. Ta põgenes pidevalt oma probleemide eest. Valetas kergesti (elav kujutlusvõime), kuid ise vihkas kui teised olid valelikud või ajasid tühist loba (näitlesid, sp ei sallinud ka k

    Kirjandus
    thumbnail
    3
    doc

    ''Kuristik rukkis'' lühikokkuvõte

    1.1 Selles raamatus käsitletakse puberteedi hirmu, igatsust ja tõrkumist , mida tunneb iga nooruk selles eas.Ta vihkab oma vanemate ja õpetajate juttu "kasvuraskustest", mis läheb üle. Ta tahab vehkat teha ja üksi olla. 1.2 Raamatu esimeste lehekülgede jooksul toimub tegevus Pency koolis, kus peategelane ja jutustaja Holden Caulfield õppis. Kohe alguses mainib Holden, et teda on halva õppeedukuse tõttu (kukkus eksamitest läbi) koolist välja heidetud. Viimastel päevadel koolis külastab noormees talle sümpaatsena näinud õpetajaid ja jõuab endas järeldusele, et ei olekski enam tahtnud selles koolis õppida. Suhtumisega direktorisse, kes vahetult enne külastuspäeva laseb õpilastele pakkuda parimat sööki, et vanematele kool südamelähedasem oleks, näitab Holden lugejatele oma viha kõige silmakirjaliku ja võltsi vastu. See on poisi üks paremini nähtavaid iseloomujooni ja sallimatus pealiskaudse ja võltsi vastu ilmneb raamatus väga palju

    Kirjandus




    Kommentaarid (8)

    llX3ll profiilipilt
    llX3ll: Kulub marjaks ära see, kõikidele küsimustele vastused olemas.
    17:43 01-11-2012
    Tsikiiii profiilipilt
    Tsikiiii: Väga hea .. sain palju abi !
    07:32 04-02-2013
    henril93 profiilipilt
    Henri Link: väga hea oli sama töö
    15:57 14-02-2013



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun