Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Subkultuurid Eestis (Emod) (0)

1 Hindamata
Punktid

Esitatud küsimused

  • Millised on seda subkultuuri defineerivad omadused põhilised iseloomulikud tunnused?
  • Mille alusel seda kultuuri selle liikmeid ära tunda saab?
  • Kuidas selle subkultuuri liikmed omavahel suhtlevad?
  • Millised need on mis seal toimub?
  • Kuidas saadakse selle subkultuuri liikmeks?
  • Kes on üldiselt need inimesed kes sellesse kultuuri �satuvad?
  • Milline on selle subkultuuri liikmete enesehinnang ja minapilt?
  • Millal see subkultuur umbes tekkis?
  • Milline on ülejäänud ühiskonna suhtumine sellesse subkultuuri?
  • Kui ühiskonnas esineb vastakat suhtumist siis kes on need kes suhtuvad hästi ja kes need kes suhtuvad halvasti?
  • Milline on massimeedia suhtumine sellesse subkultuuri?
  • Palju Millises valguses?
  • Milline on selle subkultuuri suhe kaubandusvõrguga?
  • Mis grupp see on?
  • Miks end sellele vastandatakse?
  • Kuidas see vastandumine toimub?
  • Millega ollakse lähedastes ja heades suhetes?
  • Millise subkultuuri esindajatega seda tavaliselt tehakse?
  • Milline on sinu isiklik suhtumine sellesse subkultuuri?
  • Kust pärineb sinu informatsioon selle subkultuuri kohta?

Lõik failist

Sissejuhatus sotsioloogiasse 2011 sügis
Seminar 1: Subkultuurid Eestis
2. Kas sinu valitud subkultuuril on mingi konkreetne nimi? Milline see on? Kas see nimi on selline mida selle kultuuri liikmed ise enda kohta kasutavad või selline mida teised inimesed nende kohta kasutavad?
KIRJUTA SIIA:Jah, minu valitud subkultuuril on konkreetne nimi. Ma valisin EMO- EMOD .See on selline nimi ,mida kasutavad nii emod ise kui ka teised inimesed selle subkultuuri väljendamiseks .
3. Millised on seda subkultuuri defineerivad omadused, põhilised iseloomulikud tunnused? Mille alusel seda kultuuri, selle liikmeid, ära tunda saab?
KIRJUTA SIIA:Emodele on iseloomulik teatud maailmavalu ja heaoluühiskonna eiramine.
Selle subkultuuri liikmeid saab ära tunda mitmete omaduste põhjal.Emod on ülitundlikud ja eemaletõmbunud noorukid , kes riietuvad sageli musta

Subkultuurid Eestis-Emod #1 Subkultuurid Eestis-Emod #2 Subkultuurid Eestis-Emod #3
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 3 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2015-06-06 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 9 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor kelluke17 Õppematerjali autor
Sotsioloogias tehtud seminaritöö, milles pidime kirjeldama ühte subkultuuri Eestis. Töö on tehtud emodest.

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
17
rtf

Tarbimissotsioloogia eksami kordamisküsimused ja vastused

Jean Genet, kuulus Prantsuse kunstnik ja kirjanik, oli vangis ja talt leiti tuub vaseliini. Valvurid, kes kõik olid paksud keskealised valged mehed, tundsid selle üle kahjurõõmu ja irvitasid tema üle. Nende legitiimne naer ja tema mitteloomulik seksuaalsus avaldusid ainult ühes objektis, ühes tuubis vaseliinis. Subkultuuri tähendus on alati dispuut, erinevate mõjude väli. Asjade tähendus on dispuutide, vaidluste, diskursuste ja võimumängude väli. Subkultuurid, mida seostatakse noorusega, on sellise avaliku dispuudi olulised vastandajad. Üldine arvamus on selline, et subkultuur on vastukultuur, tähenduse ja võimu kukutamisele/painutamisele suunatud. Noorus ei ole hormoonide eritumine teatud bioloogilise evolutsiooni hetkel vaid sotsiaalne konstruktsioon. Noorus ei ole alati olnud omaette kategooria. Keskajal olid lapsed väikesed täiskasvanud. ,,Teenager" leiutati 1940ndate USAs.

Tarbimissotsioloogia
thumbnail
11
rtf

Popkultuuri teooriate konspekt

või imaginaarseid lahendusi. Homoloogia - kuidas see stiil luuakse, kuidas sünnib keelatud identiteet? Homoloogia - strukturaalne resonants sotsiokultuurilist tervikut moodustavate elementide vahel. Teatud väljenduslaadid sobivad teatud ühiskonnakihist pärit olevatele inimestele. Ehk kui sa oled agulis kasvanud töönoor, siis nähtavasti sinust ei saa keegi, kes igal õhtul sümfooniad kuulab. Willis "Profane culture": subkultuur ei moodustu juhuslike väärtuste ümber, tegemist on väga korrastatud sisemise struktuuriga. Hall "Resistance through rituals" punk : vajaduse korral leiame homoloogiaid (riietus, käitumine, kõnepruuk). Kuid erinevus Hebdigei sõnul: traditsoooniliselt on subkultuuri sees olemas "pühad tähistajad" (ikoonid), mida ei saa muuta ega millega ei või mängida. Punkrockis on kõik tähistajad ajutised. Punk pigem kombineerib neid kui säilitab

Kultuur
thumbnail
34
pdf

KRIMINOLOOGIA EKSAMIKS

n​ Õiguskaitsega tegelevate ametkondade teave. n​ Ohvrite antud teated. n​ Eneseraporteeritud (self-report) andmed kuritegude kohta. Lisaks kasutatakse: •​ Tervishoiuametkondade andmed (nt mõnuainete tarvitamise, surmapõhjuste kohta). •​ Äri- ja kaubandusega seotud andmed (nt kauplustes toimunud varguste kohta). •​ Süstemaatiliste vaatluste ja teaduslike uuringute tulemused. Indikaatorid •​ Registreeritud kuritegude jne absoluutarv, nt. Eestis ühe aasta jooksul toimepandud kuritegude arv. •​ Suhtarv ehk nt registreeritud kuritegude arv 100 000 elaniku kohta. Kuidas arvutada registreeritud kuritegude suhtarvu 10000 elaniku kohta: Registreeritud kuritegude arv --------------------------------------- X 10 000 Elanike arv Politseistatistika puudused: •​ neis kajastuvad üksnes politseis registreeritud kuriteod; •​

Kriminoloogia
thumbnail
17
docx

Populaarkultuuri teooriad

lugeja viib selle lõpuni. Cultural studies hakkas Barthes'i käsitlust kasutama. S. Hall Räägib kommunikatsioonisuhetest. Hakkab uurima seda, kuidas tekst kodeeritakse. Kommunikatsioonis on 3 osalist ­ saatja ­ sõnum ­ vastuvõtja. Dominal(sõnumi lugja & oppositional(saama aru et tekst on loodud meie jaoks ja oskama seda oponeerida, nsmv's räägiti kui halb on lääs ja meil on paradiis) readging. Hebdige. Tema põhiliseks teemaks on subkultuur. Subkultuuride käsitliemisel keskseks mõisteks on stiilli mõiste. Stiili kaks funktsiooni on identiteet ja erinevus. Erinevus ­ keelatud identiteet ­ see, mida tõrjutakse. Homoloogia ­ teatud ühiskonnakihtidesse kuuluvad inimesed tarbivad mingeid kindlaid asju. Teatud sotsiaalne vastavus. Erinevad elemendid on omavahel vastavuses. P.Willis võttis homoloogia mõiste aktiivselt kasutusele. Homoloogia kaudu mingi grupp kindlustab oma püsima jäämise.

Kultuur
thumbnail
51
docx

Populaarkultuuri teooriad

· Euroopas toimus tõsine murrang peale teist MS. Siis tulid muutused turul. o Tohutult palju suurenes kaupade sort mida osta sai turult. o Oli näha, et lihtravhas kulutab selleks järjest enam raha, et midagi turult osta. · AMERIKALISEERUMINE · STANDARDISATSIOON (ühtsustuamine) o Standardisatsiooni ajal polnud enam võimalik see, et kellegile tehti inetuid objekte vaid kõik pidid saama midagi, mis oli ikkagi kindlal tasemel. Eestis toimus see 19.sajandil. · 2 meest: Richard Hoggart (1918-...) ja inglise kirjanik George Orwll (1903-1950). · Nende ideaaliks oli sõjaline tööstus. Vanad Briti töölisklassi väärtused lagunesid ja nende asemel tuli midagi uut. · Kolmekümnendate töölisklass oli SB vaesem aga ühtehoidvam, uueajastu töölisklass tarbis rohkem kui enne sõda. · R. Hoggart põhiline teos 1957 ,,The Uses of Literacy" (kirjaoskuse rakendused vms).

Populaarkultuuri teooriad
thumbnail
50
docx

Ühiskonna uurimine ja analüüs eksami küsimuste vastused 2017

teooria mingit seost reaalsusega ning ilma teooriata ei oskaks me andmeid interpreteerida. Aga siiski kalduvad paljud sotsioloogid tegelema ainult ühega (empiirikud ja teoreetikud).’ 2. Milles seisneb sotsioloogias pinge või vastuolu empiiria ja normatiivsuse vahel? Millised võiks või peaks olema seega sotsioloogia ja poliitika vaheline suhe? Sotsioloogia on (püüab olla) EMPIIRILINE teadus (kuidas on?), mitte NORMATIIVNE (kuidas peaks olema?). nt kui öelda, et Eestis levib multiresistantne tuberkuloos, ei järeldu sellest sotsioloogi kui teadlase jaoks seda, et tuleks midagi ette võtta. (Tema kui vastutustundega kodaniku jaoks aga selline järeldus on möödapääsmatu!) Sotsioloogia on “väärtustevaba” selles mõttes, et seda võib kasutada väga mitmete erinevate eesmärkide saavutamiseks. Teadus ise ei sisalda kohustust ühe või teise väärtustesüsteemi heaks töötada (M. Weber).

Sotsioloogia
thumbnail
25
docx

Sissejuhatus sotsioloogiasse

teooria mingit seost reaalsusega ning ilma teooriata ei oskaks me andmeid interpreteerida. Aga siiski kalduvad paljud sotsioloogid tegelema ainult ühega (empiirikud ja teoreetikud).' 2. Milles seisneb sotsioloogias pinge või vastuolu empiiria ja normatiivsuse vahel? Millised võiks või peaks olema seega sotsioloogia ja poliitika vaheline suhe? Sotsioloogia on (püüab olla) EMPIIRILINE teadus (kuidas on?), mitte NORMATIIVNE (kuidas peaks olema?). nt kui öelda, et Eestis levib multiresistantne tuberkuloos, ei järeldu sellest sotsioloogi kui teadlase jaoks seda, et tuleks midagi ette võtta. (Tema kui vastutustundega kodaniku jaoks aga selline järeldus on möödapääsmatu!) Sotsioloogia on "väärtustevaba" selles mõttes, et seda võib kasutada väga mitmete erinevate eesmärkide saavutamiseks. Teadus ise ei sisalda kohustust ühe või teise väärtustesüsteemi heaks töötada (M. Weber).

Sotsioloogia
thumbnail
48
docx

Sotsioloogia eksami küsimuste vastused 2017

teooria mingit seost reaalsusega ning ilma teooriata ei oskaks me andmeid interpreteerida. Aga siiski kalduvad paljud sotsioloogid tegelema ainult ühega (empiirikud ja teoreetikud).’ 2. Milles seisneb sotsioloogias pinge või vastuolu empiiria ja normatiivsuse vahel? Millised võiks või peaks olema seega sotsioloogia ja poliitika vaheline suhe? Sotsioloogia on (püüab olla) EMPIIRILINE teadus (kuidas on?), mitte NORMATIIVNE (kuidas peaks olema?). nt kui öelda, et Eestis levib multiresistantne tuberkuloos, ei järeldu sellest sotsioloogi kui teadlase jaoks seda, et tuleks midagi ette võtta. (Tema kui vastutustundega kodaniku jaoks aga selline järeldus on möödapääsmatu!) Sotsioloogia on “väärtustevaba” selles mõttes, et seda võib kasutada väga mitmete erinevate eesmärkide saavutamiseks. Teadus ise ei sisalda kohustust ühe või teise väärtustesüsteemi heaks töötada (M. Weber).

Sissejuhatus sotsioloogiasse




Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun