Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Mõistete sõnaraamat
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge
Želeesuhkur – tarretisesuhkur, mille põhikoostisosa on valge suhkur, millele on lisatud pektiini, tärklisesiirupit ja sidrunhapet.
Želee - ehk tarretisesuhkur - on valge suhkur, millele on lisatud pektiini, tärklisesiirupit ja sidrunhapet.
Želatiin - saadakse loomakontidest 2. agar-agar-saadakse vetikatest 3. pektiin- saadakse puuviljadest
Želatiin on algselt kollakas-punakas, aga pleegitatakse vesinikperoksiidi abil värvusetuks.
Želee on poolläbipaistev sülditaoline mass.
Vote UP
-1
Vote DOWN
Želee - ja vedrumarmelaadiks (kummikommid). Esimene valmistatakse põhiliselt õunapüreest, suhkrust ja tärklisesiirupist, želeeruva ainena lisatakse pektiini.
Vote UP
-1
Vote DOWN
Želeemarmelaad – saadakse suhkru ja glükoosisiirupi keetmisel agariga ja agaroididega ( nendest tehakse enne vesilahus). Lisatakse sidrunhapet, aroomi- ja värvaineid.
Vote UP
-1
Vote DOWN
Želatiin on loomse päritoluga produkt, mida valmistatakse loomakontidest või kalapõitest ja –soomustest.
Vote UP
-2
Vote DOWN
Želeerivad ained - ained, mis annavad tarrendi, kasutatakse zelatiini (loomne- kontidest,kalapõiest,soomustest) ja agar-agar( taimne meravetikadest) • Martsipan- suhkrumass, mandel,suhkur, vesi • Glasuur- šokolaad, valge glasuur • Puiste- jahu, suhkur, margariin, tuhksuhkur • Puuviljad,marjad
Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun