Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Võrkpalli mõju lihastele (1)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist


Võrkpalli mõju lihastele
Kaasaegne võrkpall nõuab mängijalt korralikku füüsilist vastupidavust , mille kõrval on väga oluline arendada kiiruslikku ja plahvatuslikku jõudu ning jõuvastupidavust.
Mängus saavad suure koormuse võrkpalluri jalad (mängus tehakse 150–200 erineva kõrgusega hüpet). Samuti ülakeha, mis on tähtis hüppelt pallingul, blokeerimisel ja ründelöökide sooritamisel. Nende tegevuste ajal lasub koormus eelkõige õlaliigest stabiliseerivatel ja liigutavatel lihastel (4 erinevat lihast). Lisaks kätejõule vajab võrkpallur ka tugevaid kõhu- ja seljalihaseid.
Võrkpalli mõju lihastele #1
Punktid 10 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 10 punkti.
Leheküljed ~ 1 leht Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2011-05-01 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 13 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Manna321 Õppematerjali autor
Kirjeldab võrkpalli mõju inimese füüsilisele vormile. Tekst + pilt. Põhjalik ülevaade.

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
14
docx

Võrkpall

poolitatud väljakul. Võistlusmängu eesmärgiks on saata pall üle võrgu vastaspoole mängijate väljakule nii, et see maanduks vastase väljakupoolel, läheks vastasmängija puudutusest väljaku piiridest välja või vastasmängija eksiks reeglite vastu. Pall pannakse mängu serviga. Mängija peab suunama palli edasi ühe puutega, kas kaasmängijale või vastase väljakupoolele. Samas peab takistama palli maandumist oma väljakupoolel. Võrkpall on üks väheseid pallimänge, kus mängijal puudub vahetu kontakt vastasvõistkonnaga. Selles mõttes sarnaneb mäng kõige rohkem indiacaga, aga ka sulgpalli ja trnnisega, kus piirdeks on võrk. Tänapäeval on võrkpall väga levinud ja võrkpalli harrastajaid arvatakse olevat kogu maailmas üle 800 miljoni. 1895 leiutas ameeriklasest võimlemisõpetaja William Morgan mängu, mille ristis mintonette´iks. Inglased tõid selle mängu 1914 Euroopasse võrkpalli nime all

Sportmängud (pallimängud)
thumbnail
48
docx

Võrkpall (Referaat)

..............................................................................................15 BLOKEERIMISE TREENIMINE.............................................................................................16 Ettevalmistavad harjutused.....................................................................................................16 RANNAVÕRKPALL.......................................................................................................................18 MÕJU LIHASTELE.......................................................................................................................19 TUNTUMAD ISIKUD...................................................................................................................20 Viljar Loor..................................................................................................................................20 Kristjan Kais................................................................................

Sportmängud (pallimängud)
thumbnail
7
doc

Võrkpalluri treeningplaan

kuni aprillini. Mängudega alustatakse juba septembris, ja heast esinemisest nendes mängudest sõltuvad järgmised vastased, siis on oluline, et füüsiline vorm oleks juba hooaja alguses väga hea. Aastane treeningplaan võrkpallis jaguneb kolmeks: ettevalmistav periood( kestus ~3 kuud), võistlusperiood( kestus ~8 kuud) ja üleminekuperiood(kestus ~1 kuu). Ettevalmistusperiood: Et saavutada häid tulemusi peab üldkehaline ettevalmistus igal alal olema väga hea. Kuna minu spordialaks on võrkpall ja selle ala hooaeg kulgeb septembrist aprillini, siis aeg, millal üldkehalist ettevalmistust teha on peamiselt suvekuud. Loomulikult peab üldkehaline ettevalmistus jätkuma aastaringselt, kuid natukene väiksemas mahus kui ettevalmistusperioodil. Üldkehaline ettevalmistus on vajalik selleks, et sportlane, kes on puhanud ligi kuu aega, harjuks taas rütmiga, mis ootab teda ees tihedal võistlusperioodil. Ta

Kehaline kasvatus ja sport
thumbnail
14
docx

VÕRKPALL

Töö põhimaterjal on saadaval võrkpalliõpikus ning internetis, lisaks saab kasutada ka võrkpalliõpikut algajatele. VÕRKPALLIMÄNG VÕRKPALLI AJALUGU Võrkpall tekkis Ameerikas 1895 aastal, mille mõtles välja William Morgan. Morgan mõtles mängu välja ärimeeste ühingute kehalise tegevuse käigus. Ta tahtis mängu mis poleks nii jõulised kui pesapall, korvpall ning jalgpall, mis olid tol ajal Ameerikas ainsad kohalikud mängud. Nüüdseks on võrkpall (volleyball) mänguna püsinud maailmas juba üle 100 aasta. Riigid mida võrkpalliajalugu on mõjutanud: · USA · Venemaa · Jaapan · Itaalia · Eesti 4 VÕRKPALLI ISELOOMUSTUS Mängul on vaatamata teistele pallimängudele ainulaadseid iseärasusi. · 12 mängijat asuvad suht. Väikesel maaalal, 6 mängijat mõlemal poolel.

Kehaline kasvatus
thumbnail
8
docx

Võrkpalluri vertikaalne hüppevõime

Sissejuhatus Väga olulisele kohale on tänapäeva spordis tõusnud hüppevõime. Hea hüppevõime ei ole oluline mitte ainult võrkpallis, vaid enamus spordialadel. Konkurentsis püsimiseks peavad sportlased sellele üha enam tähele panu pöörama. Lisaks individuaalaladele on hea vertikaalne hüpe peamise tähtsusega populaarsemates pallimängudes nagu korvapall, jalgpall ja võrkpall. Võrkpall on muutunud väga atleetlikuks ning head füüsilised võimed on edu aluseks. Tänapäeval võib märgata, et paljud noored ja treenerid ei tea lihtsamaidki põhitõdesid hüppevõime ja selle arendamise kohta. Ei olda teadlikud kuidas tekib treenitus või kuidas oma võimeid õigesti arendada. Noorte korv-ja võrkpallurite peamiseks mureks on alati olnud kehv hüppevõime, samuti ka teadmatus kuidas seda arendada. Miks ikkagi on vertikaalne hüppevõime nii oluline?

Integreeritud liikumisõpetus
thumbnail
15
odt

Blokeerimine ja julgestamine võrkpallis, erinevad süsteemid. Blokeerimise treenimine.

Ründetegevused on palling, rünnak, ründesööt ning kaitsetegevused on blokeerimine, pallingu vastuvõtt, kaitsemäng. Võistkond saab võita punkti neljal erineval moel: pallingust, blokeerimisest, rünnakust või vastase eksimuse korral. Mängu tulemus sõltub võistkonna ja iga mängija suutlikkusest sooritada erinevaid tehnilisi elemente (M. Häyrinen jt., 2004). Käesoleva referaadi eesmärgid on anda teaduskirjandusel põhinev ülevaade võrkpalli blokeerimisele; tutvustada sulustamise taktikat, ning julgestamist ja kaitsemängu erinevaid süsteeme; anda teadmisi blokeerimise treenimiseks. 3 1.VÕRKPALLIMÄNGU TEKKIMINE JA ARENG Mängu mõtles välja William G. Morgan (1870-1942), USA Massaschusettsi osariigi Holyoke kolledzi võimlemise õpetaja, lõi uue spordiala, mille eesmärgiks oli palli löömine kätega üle võrgu (FIVB, 2013)

Sportmängud (pallimängud)
thumbnail
5
pdf

VÕRKPALLI TUNNI TÖÖKAVA

TREENINGTUNNI TÖÖKAVA Spordiklubi: KJS Sakala Treeningrühm: 6.klassi kehalise kasvatuse tund Sportlik eriala: võrkpall Treeningrühma suurus: 14 inimest Tunni toimumise aeg: 04.10.2021 Treeningtunni kestus: 1,5h Tunni teema: Sulustamine (tehnika, liikumised sulustamisel, individuaalne sulustamine, grupi sulustamine) Makrotsükli (aasta) (psühho-motoorsed, kognitiivsed, afektiivsed) eesmärgid: grupp suudab mängu ajal hoida võrkpalli õhus (õnnestunud pallingud, servide vastuvõtt, palli saatmine tagasi vastaste poolele). Mesotsükli (u 3-6 nädalat) (psühho-motoorsed, kognitiivsed, afektiivsed) eesmärgid: jaotamine osadeks, igas etapis arendatakse üht kindlat kehalist võimet, nt. vastupidavust, jõudu jms. Esimestel nädalatel järkjärguline koormuse tõstmine ja viimasel nädalal taastav treening. Mikrotsükli (nädal) (psühho-motoorsed, kognitiivsed, afektiivsed) eesmärgid:

Sportmängud (pallimängud)
thumbnail
9
doc

Võrkpall algajatele

Võrkpall Võrkpall on sportlik pallimäng, kus kaks võistkonda võistlevad võrguga poolitatud väljakul. Võistlusmängu eesmärgiks on saata pall üle võrgu vastaspoole mängijate väljakule nii, et see maanduks vastase väljakupoolel, läheks vastasmängija puudutusest auti või vastasmängija eksiks reeglite vastu. Samas peab takistama palli maandumist oma väljakupoolel. Ajalugu: Võrkpalli sünnimaaks peetakse USA-d (1985). Ala loojaks peetakse Ameerika võimlemisõpetajat William G. Morganit. Võrkpall algajatele Võrkpalli õpetamist tuleb alustada õpilastele mängu eesmärgi selgitamisest. See on: saata pall üle võrgu nii, et see maanduks vastaste väljakupoolel, ja takistada palli maandumist oma väljakupoolel. Pallipuuted peavad vastama võrkpallimäärustele ja neid on lubatud teha ühel võistkonnal korraga maksimaalselt kolm

Kehaline kasvatus




Meedia

Kommentaarid (1)

tayyri profiilipilt
tayyri: Liiga lühike sorry
21:58 10-10-2012



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun