Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse Registreeri konto

ÜldBioloogia (0)

1 Hindamata
Punktid
Varia - Need luuletused on nii erilised, et neid ei saa kuidagi kategoriseerida
Vasakule Paremale
ÜldBioloogia #1 ÜldBioloogia #2 ÜldBioloogia #3 ÜldBioloogia #4 ÜldBioloogia #5 ÜldBioloogia #6 ÜldBioloogia #7 ÜldBioloogia #8 ÜldBioloogia #9 ÜldBioloogia #10 ÜldBioloogia #11 ÜldBioloogia #12 ÜldBioloogia #13 ÜldBioloogia #14 ÜldBioloogia #15 ÜldBioloogia #16 ÜldBioloogia #17 ÜldBioloogia #18
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 18 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2023-03-07 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 0 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor 440869 Õppematerjali autor

Kasutatud allikad

Märksõnad

Sarnased õppematerjalid


Lisainfo

ÜLDBioloogia

ELUSORGANISMIDE peamised tunnused:
1 Paljunemine: õnnetused
2 Arenemine: ammendumine
3 Aine- ja energiavahetus. Organismid on pool avatud süsteemid (valikuliselt siisevõetud vajalikud ained, välja visatakse ebavajaliku)– seotud enda keskkonnaga. Reageerivad välisele.
4 Rakuline ehitus.
5 Homeostaas – sisekeskkonna säilumine- stabiilne sisekeskkond (Nt. kui ei oska glükoosi hoida stabiilsena siis on suhkruhaigus)
6 info vahetus
ELU omadused veel:
7 Pidev, aga poolkonservatiivne (annab ruumi arenemiseks)
8 Iga organiseerumise tase lisab oma võimalused (rakk pole “organellide kott”). Tervikut pole võimalik seletada ainult lihtsa elementide seletamiste summana – tervikul lisanduvad uued funktsioonid.
9 Struktuur ja ülesanded on seotud kõigil tasemetel.
10 Evolutsioon on elu püsimise tuum. Geenivariatsioonid, pärilikkus, põlvkondade vaheldumine, looduslik valik.
11 Elu omab üldiseid seaduspärasusi, kuid neil on reeglipäraselt erandid. Erand annavad väga suure osa elu mitmekesisusest.


Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri





Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun