Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

TARBIMISHARJUMUSED (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist


TOITUMISHARJUMUSED
JANA  RAUDSEPP , HELEN  MEIER , BIRGIT VANA, KEIDI KOLTS
E-AINE  SELGITUS
• Toidulisaaine (ehk nn E-aine) on looduslik 
   või sünteetiline aine, mida lisatakse toidule,
   et teha see tarbijale meelepärasemaks või
   mõjutamaks selle maitse-, lõhna-, värvi-, 
   säilitus- või muid omadusi
E-AINETE SISALDUS
• Äädikhape(E260) -kasutatakse happesuse regulaatorina, eesmärk on reguleerida õiget 
maitsetasakaalu leivas, samuti majoneesides, ketšupites, salatikastmetes ja köögivilja 
konservides
• E450- emulgaatorid, happesuse  regulaatorid , kergitusained, sekvestrandid, veesidujad, 
kasutatakse jahusegudes, lihatoodetes
• Säilitusaine ( E250 )- pikendab toote säilivust ja stabiliseerib värvi ning pärsib ohtlike 
bakterite kasvu, valdavalt kasutatakse lihatoodetes
•  E471 - rasvhapete  mono - ja diglütseriidi kasutatakse toidus emulgaatorina ja 
stabilisaatorina, leidub jäätistes, margariinides, vahukreemides
•  E481- naatriumlaktülaadid- aine annab tootele pehmuse, kasutatakse 
  jahuparendajana
•  E407 - karrageeni kasutatakse toodetes paksendajana ja želeeriva ainena ning 
stabilisaatorina jäätises,  kommides , marmelaadides, salatikastmetes, lihatoodetes
•  E451 - trifosfaadid on happesuse  regulaatorid  ja sekvestrandid, kasutatakse 
lihatoodetes
• E414- kummiaraabikut kasutatakse niiskuse säilitajana dražeedes, vahvlilehtedes, 
Vasakule Paremale
TARBIMISHARJUMUSED #1 TARBIMISHARJUMUSED #2 TARBIMISHARJUMUSED #3 TARBIMISHARJUMUSED #4 TARBIMISHARJUMUSED #5 TARBIMISHARJUMUSED #6 TARBIMISHARJUMUSED #7 TARBIMISHARJUMUSED #8 TARBIMISHARJUMUSED #9 TARBIMISHARJUMUSED #10 TARBIMISHARJUMUSED #11 TARBIMISHARJUMUSED #12 TARBIMISHARJUMUSED #13 TARBIMISHARJUMUSED #14 TARBIMISHARJUMUSED #15 TARBIMISHARJUMUSED #16 TARBIMISHARJUMUSED #17 TARBIMISHARJUMUSED #18
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 18 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2018-04-12 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 6 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor 56169951 Õppematerjali autor
Ühe nädala tarbimisharjumuste jälgimine.

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
27
ppt

E-ained ja lisaained toidus

E-ained · Lisaks toitainetele (valgud, süsivesikud, lipiidid, vesi, vitamiinid, mineraalained, mikroelemendid) sisaldab nüüdisajal pakutav toit veel ka saaste- või lisaaineid. · Nüüdisaegne toiduainete tehnoloogia on mõeldamatu lisaaineteta. · Lisaaine on looduslik või sünteetiline aine, mida lisatakse toidule tehnoloogilisel eesmärgil ning mis ise või mille derivaadid muutuvad otseselt või kaudselt toidu koostisosaks. · Olenemata lisaaine toiteväärtusest ei kasutata lisaainet iseseisva toiduna ega toidu põhikoostisosana. · Lisaaineid on vaja selleks, et pidurdada toiduainete riknemist, anda talle vajalik välimus, parandada tema struktuuri, koospüsimist ning tema organoleptilisi omadusi. · Lisaained on jaotatud tulenevalt nende põhifunktsioonist rühmadeks, näiteks toiduvärvid, säilitusained, antioksüdandid, magusained, paksendajad, kuid kuulumine põhirühma ei välista lisaainete teisi funktsioone. · Tähis E ja numbrik

Keemia
thumbnail
17
docx

E-ained uurimistöö

Tallinna Tehnikagümnaasium E-ained Uurimistöö Edvin Põiklik 8.c Juhendaja: Ene Lehtmest Tallinn 2015 SISUKORD SISSEJUHATUS..............................................................................................................................2 1.MIS ON E-AINED?.......................................................................................................................3 1.1. Miks neid kasutatakse?............................................................................................................3 1.2. E-ainete peamised rühmad................................................................

E-aine
thumbnail
34
doc

E ained - Toiduainete koostise analüüs

TOIDUAINETE KOOSTISE ANALÜÜS E-AINED HANNES JAAGO, BIANKA KARLSON JA JANNE KAARNEEM XII ÕA SISUKORD 1) FIZZ RASBERRY LK 3 2) KEELETARREND Atria LK 4 3) TÄISSUITSU PÕDRAVORST Linnamäe Lihatööstus LK 5 4) PANDA SOKOLAADIKOMMIDE SEGU 250G LK 6 5) FELIX LIHAPALLISUPP LK 8 6) FELIX KARTULIPUDER LK 9 7) FELIX KANA-KARRI RIISIROOG LK 10 8) FUN LIGHT VAARIKA LK 11 9) KÜÜSLAUGU MARINAAD Santa Maria LK 13 10) LU PIMS LK 15 11) LISAAINETE LOETELU LK 17 12) E-AINED MEIE TOIDULAUAL LK 32 2 FIZZ RASBERRY Koostis: Valmistatud õunaveinist ning vaarika-tähtvilja lõhnaainest. · E221 - Naatriums

11.klassi bioloogia
thumbnail
9
doc

E-ained ja pakendid

JAKOB WESTHOLMI GÜMNAASIUM Karoliina Tammik(9A klass) E-AINED JA PAKENDID Referaat TALLINN 2011 Sisukord Sisukord.........................................................................................................................2 Sissejuhatus.................................................................................................................. 3 E-ainete jagunemine päritolu järgi.................................................................................4 Looduslikud................................................................................................................4 Loodusidentsed..........................................................................................................4 Sünteetilised.............................................................................................................. 5 Lisaainete grupid...................................

Bioloogia



Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun