Mis veebilehti külastad? Anna Teada Sulge
Facebook Like
Küsitlus


Plaatina (0)

1 HALB
Punktid
 
Säutsu twitteris
Plaatina
MM-14
Ainar Klammer
Plaatina avastamine
Eheplaatina oli inimkonnale tuntud juba kauges minevikus. 
Muinas-Egiptuse 12.nda dünastia  ajast pärinevates 
kuldesemetes oli kõrge plaatinasisaldus. Vanas Egiptuses 
ning Lõuna- ja Kesk-Ameerika asukad töötlesid seda juba 
100 aastat Enne meie aega. Vanas Roomas arvati plaatina 
olevat plii erim (Plumbum candidum). 1557. a nimetas 
itaalia  poeet  Julius Caesar  Scaliger plaatinat 
hispaaniakeelselt plata ( hõbeda  järgi) 
Looduslik plaatina koosneb 5 stabiilsest isotoobist ja ühest 
radioaktiivsest isotoobist. (190, 192, 194, 195, 196 ja 198.)
Nimi: Plaatina
Sümbol: Pt
Aatomi number: 78
Aatomi mass: 195.078 amü
80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla

Logi sisse ja saadame uutele kasutajatele faili TASUTA e-mailile

Vasakule Paremale
Plaatina #1 Plaatina #2 Plaatina #3 Plaatina #4 Plaatina #5 Plaatina #6 Plaatina #7 Plaatina #8 Plaatina #9 Plaatina #10 Plaatina #11
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 11 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2015-01-27 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 5 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Ainar Klammer Õppematerjali autor

Lisainfo

Plaatina avastamine, kasutus ja muu

Märksõnad

Mõisted


Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri


Sarnased materjalid

17
pptx
Plaatina-
8
doc
Plaatina
1
doc
Plaatina
10
doc
Referaat plaatina
16
pptx
Plaatina
4
doc
Plaatina - refeaat
12
pptx
Keemia - Plaatina
12
docx
Plaatina





Logi sisse ja saadame uutele kasutajatele
faili e-mailile TASUTA

Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
või
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
Pole kasutajat?

Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun