Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Pähklitega kaetud seapraad (0)

1 Hindamata
Punktid
Pähklitega kaetud seapraad #1
Punktid 10 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 10 punkti.
Leheküljed ~ 1 leht Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2011-02-17 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 13 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor mausi35 Õppematerjali autor
väga maitsev ja kiiresti valmiv

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
6
docx

Mahu mõõdud, toidu valmistamine

VÕIGA . SIIS TULEB KOOK PABERI KÜLJEST PAREMINI LAHTI .E NNE , KUI ASUD MIKSERDAMA , MÕÕDA VALMIS KOGUSED ( SH SEGA JAHU KÜPSETUSPULBRIGA ) NII PÕHJA KUI BESEEKIHI TARVIS .S ULATA VÕI JA JÄTA JAHTUMA . E RALDA KOLMEL MUNAL KOLLASED JA - VALGED .M IKSERDA MUNAKOLLASED , TERVE MUNA JA SUHKUR HELEKOLLASEKS VAHUKS . P EATA MIKSER JA LISA KÄSITSI SEGADES VÕI NING JAHU - KÜPSETUSPULBRI SEGU . S EGA KORRALIKULT LÄBI NING MÄÄRI TAINAS KÜPSETUSPABERIGA KAETUD AHJUPLAADILE .BESEEMASSIKS MIKSERDA MUNAVALGED . ALUSTA MADALAL KIIRUSEL JA KUI VAHT ON JUBA KOHEV, KUID VEEL PEHME, SUURENDA KIIRUST NING LISA JÄRK - JÄRGULT SUHKUR . JÄTKA MIKSERDAMIST KUNI TUNNED , ET MASS ON MUUTUNUD TIHKEKS JA MIKSERIL ON SEDA RASKE TÖÖDELDA .JAGA MASS LUSIKA ABIL KUHJAKESTENA TAINALE JA SILU ÜHTLASEKS KIHIKS . RAPUTA PEALE MANDLILAASTUD JA KÜPSETA ALUMISEL SIINIL 175- KRAADISES AHJUS CA 20 MINUTIT . K UI KOOK EI OLE NÄPUGA KATSUDES PEALT KRÕBE , KÜPSETA EDASI

Toit ja toitumine
thumbnail
8
docx

Maitsvad õunakoogid

Vaja läheb: 5dl jahu 1tl küpsetuspulbrit 4spl suhkrut 150g võid 2 muna 3 õuna 2dl ahjuõuna jogurtit 2 muna kaneeli fariinsuhkrut Määrimiseks 1 lahti klopitud muna Taigna jaoks sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja suhkur. Lisa või ning töötle purutaoliseks massiks. Lisa ka munad ja sõtku/sega taignaks. Tõsta taigen külmkappi. Samal ajal viiluta õunad õhukesteks viiludeks. Sega omavahel munad ja jogurt. Võta taigen külmkapist ja suru 2/3 taignast küpsetuspaberiga kaetud 24cm koogivormi põhja ja äärtesse. Lao peale mitu kihti õunu. Raputa õunad kaneeli ja suhkruga üle. Vala peale jogurti-munamass. Rulli ülejäänud 1/3 taigent koogivormi suuruseks rattaks ning suru täidisele peale, ka äärtele. Soovi korral määri pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta 180 kraadi juures umbes 45 minutit, kuni kook muutub pealt kuldpruuniks. Enne serveerimist lase veidi jahtuda. Kanada õunakook 180 g nisujahu (3 dl) 0,5 tl soola 2 tl küpsetuspulbrit

Toiduained
thumbnail
9
docx

Kuum eelroog ja parfeed

7. Kastmeks keeda kokku siirup ja suhkur ning maitsesta likööriga. 8. Kaunista. 4.KARTULIKOOGID KARAMELLÕUNAGA Bruto Neto 1. Eemalda õunal südamik ja tükelda kuubikuteks mugulsibul 48g 40g 2. Sulata või, lisa õunakuubikud ja sega kuni kartul 257g 180g õunakuubikud on üleni võiga kaetud. sool, muskaatpähkel 3. Piserda õunad üle sidrunimahlaga, raputa peale suhkur Praadimiseks ja kaneel ning kuumuta 2-3 minutit pidevalt segades. õli 30ml 30ml 4. Riivi sibulad ja kartulid jämeda riiviga. Maitsesta soola Serveerimiseks ja muskaatpähkliga. või 10g 10g 5. Kalla paksupõhjalisele pannile õli ja kuumuta õli magus õun 56g 50g tuliseks. sidrun mahlaks 12g 5ml

Toit ja toitumine
thumbnail
4
doc

Viie päeva kohta innovaatiline suurköögimenüü

Jäta jahtuma. Valmista toatemperatuurini jahtuda. vedelat mett maisihelbepurus ja lao kreem. Purusta küpsised. Sega kannmikseris Püreesta jahtunud aprikoosipüree saumiksriga või Vahusta koored koos suhkruga kreemjaks ja küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. kohupiim rõõsa koore ja suhkruga. Sega köögikombainis ühtlaseks. (Soovi korral hõõru segu kohevaks. Tõsta vaht beseele ja lao peale marjad. Küpseta u 20 minutit ning lase siis kohupiimamassi hulka purustatud küpsised. läbi sõela). Maitsesta vanilliga. Pane kinnisesse Nirista üle meega ning serveeri kohe

Toitlustus
thumbnail
6
doc

Tai köök - referaat

Tai eksootilised road peaksid hästi sobima ka talvest väsinud eestlasele - neis kasutatakse palju värskeid juurvilju ja C-vitamiinirikast tsillipipart. "Eestis arvatakse ekslikult, et tai toidud on hästi vürtsikad. Tegelikult on tai roogades esindatud kõik viis peamist maitseaistingut: soolane, magus, mõru, tuline ja hapu, mis üksteist täiendavad ja tasakaalustavad," ütleb Tai Kokkade Assotsiatsiooni president Jaturon Sunyapong. XIII sajandist pärinev tai raidkiri "Kui vetes on kala ja põldudel riisi, ei pea minu rahvas nälga kannatama" iseloomustab kujukalt tai kööki tänaseni. Tai keeles tähendabki sõna "söömine" riisi söömist. Riisist valmistatakse ka nuudleid ja niitnuudleid ehk vermiselle. Alati vähemalt üks tsillipipraga roog Keskmine taipärane toidukord koosneb riisist, supist ja kahest toekamast roast, millest üks on kindlasti teravalt maitsestatud. Mida uhkem pidusöök, seda rohkem roogi laual. Magustoiduks on tavaliselt puuviljad, mida Tais servee

Terviseõpetus
thumbnail
133
ppt

Liharoad

Veiseliha, õli, sibul, porgand, kontsentreeritud tomatipasta, lihapuljong, sool, must pipar Valmistamine: 1. Puhastada veiseliha vajadusel, lõigata u 3 cm kuubikud. Koorida sibulad ja porgandid, lõikada 2-3 cm tükkideks. Maitsestada liha soola-pipraga, pruunistada pannil. Tõsta pruunistatud lihatükid haudepotti. 2. Pruunistada porgand ja sibul. Lisada tomatipasta, kuumutada läbi ning lisada haudepotti. 3. Lisada puljong, nii et liha ja köögiviljad oleksid peaaegu kaetud. Hautada madalal kuumusel 1-1,5 tundi, kuni liha on pehme. Küpsetatud veiseliha Veise seljatükk Valmistamine: 1. Liha tükeldada ja torgata lihatermomeeter tüki kõige paksemasse ossa. 2. Panna lihatükk ahjupotti ja maitsestada soolaga. 3. Küpsetada ahjus 200°C juures u 1 tund, kuni termomeeter näitab 60°C 4. Panna liha alusele ja katta fooliumiga. Jätta nii 10-15 minutiks. 5. Lõigata liha viiludeks Serveerida jõhvikakastme ja ahjukartulitega Keedetud veiseliha

Toiduvalmistamine
thumbnail
12
docx

Banaan

Järvamaa Kutsehariduskeskus Laohoidja LH31 Referaat BANAAN Agnes Sääsk Juhendaja: Mare Teesalu Järvamaa 2014 SISSEJUHATUS Teemaks sain õpetajalt banaan. Järgnevalt uurin referaadis selle kasvu piirkonnast, ajaloost, keemilisest koostisest, toiteväärtusest ja ravim toimest. Referaadis on kirjas veel banaani kasutamine värskelt ning toodetena. 1. BANAANI KASVATAMINE, SAAMINE JA KASVATUS PIIRKONNAD Banaanid on pärit Kagu-Aasiast. Tänapäeval kasvatatakse neid ohtralt igal pool troopikas, näiteks Kariibi piirkonnas ja Kesk-Ameerikas, kus keskmine temperatuur on 27 °C ja aastane sademete hulk 198­249 cm. Banaane on u 400 sorti. Eurooplastele on kõige tuntum Cavendishi banaan. Banaanid ei ole hooajakaup. Küpseid banaane saab igal aastaajal. 2. AJALUGU Paapua Uus-Guineas läbi viidud arheoloogilised ja palentoloogilised uuringud on näidanud, et banaanitaimi kultiveeri

Bioloogia
thumbnail
34
docx

MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID

hommikusöögiks või väljasõidule kaasa võtta. IRISE: 1. MUINASJUTULINE PÜREESUPP Kogume kokku kõikvõimalikud juurviljade jäägid, näiteks: 3 kartulit, 1 porgand, 1 brokoli kapsas, 1 mugulsibul. (Lisada võib ka kõrvitsat, tomatit, kaalikat, lillkapsast jne, aga oluline on, et oleks ka paar kartulit, mis supile tärklise tõttu mõnusama konsistentsi annab). Seejärel täidame kastruli veega selliselt, et juurikad on veega kaetud. Lisame pisut pipart ja soola. Paneme kastruli tulele. Kui juurviljad on pehmed (kahvliga katsuda), tõstan kastruli tulelt. Seejärel püreestan keedetud juurviljad ja keeduleeme saumikseriga ja lisan 1 spl rohelist pestot ning paki farmi toorjuustu või 200 g hapukoort. Peale raputame külmikust tilli, peterselli vms maitsetaimi, mida parajasti leidub. Serveerimisel võib veel törtsu hapukoort lisada. Lapsed armastavad sellega supile triipe sisse vedada :)

Toit ja toitumine




Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun