Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"lumepallisupp" - 11 õppematerjali

lumepallisupp – ujuvad saared Magus supp kuivatatud puuviljadest Mustikasupp Rukkijahuvaht, odrajahuvaht
thumbnail
1
txt

Lumepallisupp

K#o#k#a#n#d#u#s## ## ## ## #V#a#j#a#l#i#k#u#d# #a#i#n#e#d# #:## # ## #2#-#4# #m#u#n#a## #1#L# #p#i#i#m#a# ## #s#u#h#k#u#r# #(#o#m#a# #m#a#i#t#s#e# #j##r#g#i#)## ## #V#a#j#a#l#i#k#u#d# #e#s#e#m#e#d# #:## # ## #p#o#t#t# #(#m#a#h#u#k#u#s# #u#m#b#e#s# #2#-#3# #L#)# ## #k#a#u#s#s## #v#a#h#u#k#u#l#p## #t#e#e#l#u#s#i#k#a#s## ## #V#a#l#m#i#s#t#a#m#i#n#e# #:## ## #E#r#a#l#d#a# #m#u#n#a#k#o#l#l#a#n#e# #j#a# #m#u#n#a#v#a#l#g#e# #.# #M#u#n#a#k#o#l#l#a#n#e# #s#e#g#a# #p#i#i#m#a# #j#a# #s#u#h#k#r#u#g#a# ##h#t#l#a#s#e#k#s# #m#a#s#s#i#k#s# #j#a# #p#a#n#e# #k#e#e#m#a# #.# #S#e#e#j##r#e#l# #m#i#k#s#e#r#d#a# #m#u#n#a#v#a#l#g#e# #v#a#h#t#u# #(#v##i#d# #l#i#s#a#d#a# #v#e#i#d#i# #s#u#h#k#u#r#t#)#.# #K#u#i# #p#i#i#m# #h#a#k#k#a#b# #k#e#e#m#a# #m#i#n#e#m#a# #t#u#l#e#b# #s#e#d#a# #l#i#i#g#u#t#a#d#a# #j#a# #l#i#s#a#d#a# #v##i#k#s#e# #l#u#s#i#k#a#g#a# #m#u#n#a#v#a#l#g#e#t#.# #V#a#h#u#k#u#l#b#i#g#a# #e#e#m#a#l#d#a# #k##v#e#m#a#k#s# #l##i#n#u#d# #m#u#n#a#v#a#l#g#e#...

Toit → Kokandus
7 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Hinnapakkumine

filokolmnurk vaniljekastmega Õhtusöök Kokku: 4555.- 12.06 kell: 19.00-22.00 Teine õhtusöök 27 280.- 7560.- Eelroog Kõlmlaud Pearoog Lamba karree mulgipudruga Magustoit lumepallisupp Joogivalik. Teine õhtusöök 7560.- kokku: 13.06 kell 11.00 Kohvipaus 27 30.- 810.- Kohv ja tee Küpsised soolased ja magusad

Turism → Majutus
54 allalaadimist
thumbnail
10
doc

EESTI KULTUUR

puuviljamahlad, kohv, tee Teadma peab : LEIB KARASK HAPUKAPSASUPP, LÄÄTSESUPP, KANA-KLIMBISUPP (kanakoib keema- nahk ära võtta, nähtav rasv eemaldada, terapipar, loorber, petersell, till, lõpus sool, sibul, porgand, küüslauk) MULGI PUDER – kruubipuder kartulitega, praetud suitsuliha ja sibulaga(madal kuumus) PÕLDOASALAT, KILUSALAT – hapukoor ja majonees kastmeks RUKKILEIVAVAHT, AHJUÕUNAD MEEKASTMEGA, MUSIKASUPP KOHUPIIMAKLIMPIDEGA, LUMEPALLISUPP, MARJASUPP KARAMELL- LEIVAGA, KAMAVAHT www.hkhk.edu.ee Leib – rukkijahu, vesi, juuretis, maitseained, lisandid Karask – odrajahu, nisujahu, kohupiim + piim/keefir/pett, kergituseks sooda või küpsetuspulber Pärmitaignast küpsetised –nisujahu, pärm, piim/vesi, maitseained, rasvaine, Kohupiimakorp, kaneelirullid Rabarberikook bidkviidikattega Kaerahelbeküpsised Põldoasalat Kilusalat

Kultuur-Kunst → Kultuur
13 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Liitsõnad

................................................................................................................... Kirjuta igasse ritta sobivaid liitsõnu. loomad - pesukaru, ............................................................................................ kirjatarbed - pastapliiats ...................................................................................... muinasjututegelased - Punamütsike, .................................................................. magustoidud - lumepallisupp,.............................................................................. haigused - tuulerõuged, ....................................................................................... riideesemed - siidpluus, ...................................................................................... värvid - tumeroheline, ..........................................................................................

Eesti keel → Eesti keel
37 allalaadimist
thumbnail
43
ppt

Magusroad

· Kissellid piimast- karamellkissell, kakaokissell · Köögiviljakissellid Magusad supid puuviljadest ja marjadest · Puuviljad või marjad keedetakse pehmeks, lisatakse suhkur ja maitseained ja keedetakse läbi · Lisatakse ettevalmistatud tärklis · Serveeritakse jahutatult 10-14`c Piima-munasupid · Piim, muna, tangained, maitsestamine · Piim kuumutatakse keemiseni sõristataske sisse tangained või jahu · Muna- rebu ja valge eraldi või koos · Lumepallisupp ­ munavalge klimbid Supi valmistamiseks lisada samale piimale suhkur ja vahustatud munakollased Leivasupid · Leib,vesi või mahl, rosinad, maitsestamine · I moodus - ilma koorikuta leib leotatakse ja kuumutatakse koos leotusvedelikuga, keedetakse tasasel tulel + lisad ja m.a · II moodus ­ Leib pruunistatakse praeahjus koos suhkru ja võiga. Lisatakse vesi, lisad ja m.a ja keedetakse läbi . Lõpus lisatakse mahl · Leivasuppe serveeritakse......

Toit → Toit ja toitumine
7 allalaadimist
thumbnail
17
doc

Toitumisõpetus

porgand 20 0,6 0,12 0,4 0,08 7,7 1,54 37,4 7,48 Keedetud lillkapsa 30 1,6 0,48 0,2 0,06 4,1 1,23 25 7,5 Ananassi täismahl 200 0,4 0,8 0 0 13,4 26,8 56 112 KOKKU 1,4 0,14 29,57 126,9 13 ROOG LUMEPALLISUPP TOORAINE/KOMPONENDID bruto ühik kao % neto muna 2 tk/g 0 100 suhkur 20 g 0 20 piim 250 ml 20 200 vanillsuhkur 5 g 0 5

Toit → Toiduainete ja toitumisõpetuse...
55 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Magustoidud konspekt

Magustoidud Natuke ajaloost Magustoitude valik ja tarbimine on eri maades väga erinev, see sõltub toorainetest, traditsioonidest ,toitumistavadest ja ka maa arengutasemest. Kui vaadata veidi ajalukku, siis magustoit kui roog on eestlaste toidulauale ilmunud üsna hiljaaegu . Talurahva põhiliseks magustoiduks olid metsamarjad mida söödi niisama , hiljem hakati lisama ka mett. Suuremate pidude puhul valmistati ka õllesuppi ja leivapudi millele sajandivahetusel lisandusid marjapudrud ja magusad supid. Esimesed kokaraamatud ilmusid 18 sajandi lõpul tõlgituna saksa ja rootsi keelest. Sealsed magustoidud olid aga liialt keerulised ja tihti polnud ka toorained kättesaadavad. Koos majandusliku arenguga edenes ka toidumajandus, hakati huvilistele korraldama kokanduskursuseid ja ilmusid uued kokaraamatud kus retseptid olid lihtsamatest toorainetest ja mitte nii keerulised valmistada . Tasapidi hakkas magustoit po...

Toit → Toit ja toitumine
8 allalaadimist
thumbnail
31
docx

Toiduvalmistamise alused

TOIDUVALMISTAMISE ALUSED Toiduainte külmtöötlemine Sulatamine-külmutatud liha sulatatakse külmkapis. Kala panna külma vee sisse. Mittesöödavate osade eraldamine · Mulla eraldamine,pesemine · puhastmine-koorimine Madala toiteväärte osade eraldamine Kuju andmine · Tükeldamine · Vormine Kuumtöötlemist ja maitset muutvad võtted · Leotame tangaineid · Marineerimine(kurgid) · Vasardamine Toiduainete kvaliteeti muutvad võtted · Vahustamine · Hakkmassi valmistamine · Paneerimine(nt riivsai ja munaga) KUUMTTTÖÖTLEMINE · Keetmine-vedeliku abil(soolses vees 101 kraadi ja rõhuall keetmine on 119 kraadi )/tasel keetmsel on 95/97 kraadil(virvendab vesi)kanne all.tuleb arvetsada keeduaegu · Keetmisviisid:rohkes vedelikus keetmine(pastad) Väheses vedelikus:toiduained on vaevu kaetud ...

Toit → Toitlustus
90 allalaadimist
thumbnail
33
docx

Koka kutseeksami küsimused ja vastused

Köögivilju koorime näiteks õhukese koorega ja vahetult enne kuumtöötlemist või keedame veeaurus või väheses vedelikus ning võimalikult lühikest aega, sest soovime vitamiine säilitada. 28. Loetle põhilisemad toiduained eesti rahvusköögis ja nimeta tuntumad eesti rahvusroad Teraviljad, kaunviljad, metsaannid (marjad, seened), liha, kala, köögiviljad, munad, piim ja piimatooted Hapukapsad, verivorst, hernesupp, hapukapsasupp, kama, lumepallisupp 29. Mis on kama? Kasutamine Kama on traditsiooniline Eesti jahutoit mida valmistatakse mitme teravilja jahust. Kamajahu koostisse kuuluvad teraviljadest rukis, nisu, oder või kaer ning kaunviljad hernes või uba, sool. Terad keedetakse esmalt soolases vees, kuivatatakse päikesepaistel, pruunistatakse ahjus ning jahvatatakse. Kamajahu bioloogiline väärtus on väga suur. Tänu täisterade ja herne jämejahvatusele säilib kamajahus

Toit → Kokandus
67 allalaadimist
thumbnail
308
xlsx

Kokk tase 4 kalkulatsioonid-1

013 0 0.013 0.026 5 suhkur kg 0.009 0 0.009 0.018 6 sool kg 0.000 0 0.000 0.000 7 piim (lisandiks) l 0.050 0 0.050 0.100 Kokku 0.343 stamise kaal 2 neto 0.036 0.144 0.038 0.026 0.018 0.000 0.100 0.362 TOIDU NIMETUS Lumepallisupp portsjoni kaal 80 valmistatavaid portsjoneid kokku 10 Retsepti kaal Valmistamise kaal Toiduained Ühik 1 brutoKao % 1 neto 2 bruto 2 neto 1 piim(2,5%) l 0.150 0.15 1.500 1.500 2 vanillikaun tk/kg 1 0.001 10.000 0.010 3 munavalge tk/kg 1.0 0.024 10 0.240 4 sool 0 0.000 5 suhkur kg 0.004 0

Toit → Toit ja toitumine
28 allalaadimist
thumbnail
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

Lihapallid Mulgi kapsad Mulgi puder Sült Seapraad, hautatud hapukapsa ja ahjukartuliga Paneeritud sealiha Verivorst/ käkk Pikkpoiss Tanguvorst Praetud liha Ulukipraad Kalavorm Soolakala kartuliga Praetud kala 109 Ühepajatoit Köögiviljakotletid Seenekotletid Tangu või kruubipuder Magustoidud Värsked marjad Marja ja puuviljakompotid Magusad klimbid Marjasupid Marjakissellid Piimakissell Karamellkissell Paksud kissellid Bubert Lumepallisupp Marjavaht Kamavaht jõhvikakastmega Mannavaht marjadega või rukkijahu, odrajahu, leivavaht leivasupp Vahukoor lisanditega Hapupiima/keefiritarretis Leivakreem Marjakreem Kamakreem Lusikapannkoogid, hapupiimapannkoogid Mannapuder kisselliga Küpsetised Odrakarask Korbid Hapupiimakoogid Munakoogid Rosinasai Pannileib Kaerakäkid Plaadipirukas pärmitaignast Väikesed pirukad pärmitaignast Kringlid Saiakesed Joogid

Turism → Turismiettevõtlus
114 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun